سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه عنوان كرد؛
۱۲ نكته تغذیه ای برای ۶ ماهگی دوم نوزاد
به گزارش آقای هویج سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، اظهار داشت: پس از 6 ماهگی نیازهای غذایی شیرخوار فقط با شیر برآورده نمی گردد بلكه باید غذای كمكی را نیز برای نوزاد آغاز كرد.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، جلال الدین میزایرزاز، درباره تغذیه نوزادان در ۶ ماهه دوم تولد و اصول تغذیه تکمیلی که بسیار مهم می باشد، اضافه کرد: در اصول تغذیه تکمیلی باید به نکات مهمی دقت کنیم که مشمول بر این است که ۱- پس از تغذیه شیرخوار با شیر مادر، غذای کمکی را به او بدهید، ۲- غذای کمکی را چه از نظر نوع و چه از نظر مقدار به تدریج شروع و متناسب با اشتهای کودک بیشتر کنید، ۳- از یک نوع ماده غذایی ساده و مجاز آغاز نموده و کم کم به مخلوطی از چند ماده برسانید، ۴- در شروع، غذاها نسبتاً رقیق، اما کمی غلیظ تر از شیر مادر باشند و به تدریج بر مقدار، غلظت و تنوع آن افزوده شود تا شیرخوار بتواند ضمن آشنا شدن با مزه و قوام غذاها به جویدن هم عادت کند، ۵- برای شروع تغذیه تکمیلی، می توانید فرنی و پس از چند روز انواع حریره ها و سوپ های ساده به فاصله ۳ روز تا یک هفته بدهید، ۶- مواد غذایی از قبیل اسفناج، گوجه فرنگی، انواع توت، گیلاس، آلبالو، خربزه، کیوی و شیر گاو را نباید برای کودک زیر یکسال استفاده کرد، ۷- عسل را به سبب احتمال آلودگی به بوتولیسم نباید به کودک کمتر از یک سال داد، ۸- از اضافه کردن نمک، ادویه و چاشنی ها و نیز رب گوجه فرنگی به غذای کودک زیر یکسال پرهیز کنید، ۹- اضافه کردن روغن زیتون، کره و ماست بمنظور افزایش انرژی غذای کودک سفارش می شود، ۱۰- پس از ۹ ماهگی اضافه کردن مقداری گوشت و در ادامه لوبیا، نخود و حبوبات و افزودن زرده تخم مرغ به صورت رنده شده به غذای کودک سفارش می شود، ۱۱- از سبزیجات برگ سبز مثل جعفری، شوید و سبزیجات نارنجی رنگ مانند هویج برای تامین ویتامین می توانید در غذای کودک اضافه کنید و ۱۲- مصرف قطره A+D یا مولتی ویتامین و نیز قطره آهن برای تامین نیازهای کودک را جدی بگیرید. رئیس انجمن تغذیه ایران با اعلان اینکه شروع غذای کمکی می تواند با لعاب برنج و فرنی باشد، گفت: پس از آن نوزاد می تواند سوپ یا آش له شده (شامل برنج، هویج، سیب زمینی، گشنیز، جعفری، روغن کلزا و رشته فرنگی) نیز بخورد و همین طور با شروع غذای کمکی، دادن آب جوشیده خنک شده به دفعات مورد علاقه شیرخوار، لازم است. رزاز اشاره کرد: برای شروع مادران برای روزهای اول، با یک قاشق مرباخوری از غذاهای مجاز شروع کنند و حجم ماده غذایی برمبنای اینکه کودک در چه ماهی قرار دارد و همین طور برمبنای تمایل وی افزایش می یابد. برای مثال در ۶ ماهگی با یک وعده غذایی آغاز نموده و به ۳ وعده غذایی رسانده می شود و در صورتیکه نوزاد اشتها داشت یک یا ۲ میان وعده از پوره سبزی های مجاز برای وی در نظر گرفته می شود. رئیس انجمن تغذیه ایران در ادامه اظهار داشت: بعد از غلات، گوشت (گوسفند و مرغ)، سبزی و میوه را باید در غذای شیرخوار گنجاند. گوشت ها، سبزی ها، میوه ها را می توان به شکل پوره (بدون نمک و یا شکر) به شیرخوار داد. بدین سبب پس از فرنی و پوره گوشت می توان پوره سبزی ها و میوه ها (پوره سیب، گلابی، موز رسیده و هویج) را به غذای شیرخوار اضافه کرد. وی ادامه داد: پس از تحمل غذاهای یک جزئی مانند پوره گوشت (گوسفند و مرغ)، پوره سبزی ها و میوه ها می توان تلفیقی از دو یا چند ماده غذایی مانند سبزی، میوه، گوشت و غلات را به شکل پوره های ترکیبی یا سوپ به شیرخوار داد. عدس و ماش نیز به سوپ کودک می تواند اضافه شود و همین طور با افزایش سن و پذیرش بیشتر کودک، سوپ و غذاهای نرم باید تبدیل به غذاهای سفت تر شوند، تا عمل تکامل جویدن را در کودک تقویت کرد. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه با اشاره به اینکه همین طور مصرف انواع توت، گیلاس، آلبالو، خربزه، کیوی و شیر گاو به سبب حساسیت و عدم تکامل کامل کلیه ها سفارش نمی گردد، بیان داشت: بعلاوه عسل را به سبب احتمال آلودگی به بوتولیسم نباید به کودک کمتر از یکسال داد. چون هنوز ایمنی موردنیاز برای مقاومت در مقابل آنرا ندارد. در نهایت از اواخر ۱۱ ماهگی کودک می تواند تدریجاً از غذاهای سفره خانواده استفاده نماید. از این ماه به بعد غذای اصلی کودک وعده های غذایی است که می خورد و شیر مادر تکمیل کننده است. از اضافه کردن نمک، ادویه و چاشنی ها و نیز رب گوجه فرنگی به غذای کودک زیر یک سال پرهیز کند. رزاز اظهار داشت: اضافه کردن موادی مثل شکر برای افزایش انرژی کودک باید محدود باشد تا ذائقه کودک به طعم شیرین عادت نکند. اضافه کردن روغن زیتون، کره و ماست بمنظور افزایش انرژی غذای کودک سفارش می شود. وی گفت: همین طور با اضافه کردن مقداری گوشت و در ادامه لوبیا، نخود، عدس و حبوبات پس از ۹ ماهگی و افزودن تخم مرغ به صورت رنده شده به غذای کودک برای تامین پروتئین موردنیاز کودک در غذای کودک سفارش می شود. رئیس انجمن تغذیه ایران با اعلان اینکه اضافه کردن برخی مواد موجب می شود که غذا از نظر ویتامین و املاح غنی شود، اشاره کرد: به این منظور به مادران سفارش می شود که از سبزیجات برگ سبز مثل جعفری، شوید، گشنیز و…، سبزیجات نارنجی رنگ هم دارای محتوای ویتامین آ هستند و برای تامین نیاز به این ویتامین می توانید از هویج و کدو در تغذیه کودکان استفاده کنند. رزاز، پودر آجیل را نیز هم بعنوان منابع مهمی از املاح و هم منبعی از انرژی و پروتئین جهت استفاده در تغذیه کودکان دانست.
منبع: mrhavij.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب