متخصص تغذیه پاسخ داد؛

چرا تخمه شکستن لذت بخش است

چرا تخمه شکستن لذت بخش است به گزارش آقای هویج، یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: تخمه شکستن محرکی کوتاه مدت است که به سرعت موجب آزاد شدن دوپامین بین سلول های مغزی می شود و به فرد پیام لذت بخش می دهد که باردیگر تکرار کند.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، با اشاره به این که بخشهایی در مغز وجود دارد که دوپامین تولید می کنند، اظهار داشت: این بخش ها به عنوان یک نوروترانسمیتر یا انتقال دهنده پیام عصبی عمل می کنند یعنی موجب انتقال پیام و سیگنال بین سلول های مغزی می شوند. وی با اشاره به این که یکی از نقش های مهم دوپامین در مغز ایجاد احساس لذت به عنوان پاداش در مقابل یک نیروی انگیزشی است، اشاره کرد: این محرک انگیزشی می تواند با انجام کارهایی مانند خرید کردن، انجام بازی های کامپیوتری، گشت و گذار در فضاهای مجازی و یا خوردن تعدادی از مواد غذایی مانند فست فودها، شیرینی ها و آجیل ها ترشح شود. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اشاره کرد: شکستن هردانه تخمه به عنوان یک محرک انگیزشی مستقل عمل می کند، این محرک کوتاه مدت به سرعت موجب آزاد شدن دوپامین بین سلول های مغزی می شود و بدین سبب شکستن تخمه به فرد پیام لذت را داده و فرد را تشویق می کند که این رفتار لذت بخش را تکرار کند. وی افزود: در عین حال با خوردن تنقلات مقدار زیادی از مواد شیمیایی آزاد می شود و به ما احساس خوب می دهد که در مقایسه با غذاهای فرآوری نشده به «پاداش» بسیار قوی تر در مغز منجر می شود و بعد از آن بدنبال پاداش های بیشتر مغز، میل به تنقلات بیش از اندازه می شود این احیانا می تواند به دور باطل، به نام غذا خوردن اعتیاد آور یا اعتیاد به مواد غذایی منجر شود. زیاد تخمه شکستن دندان هایتان را خراب می کند اسلامیان با اشاره به این که سه عامل تعداد، دفعات و ادامه تخمه شکستن بیشترین اثر مخرب را بر دندان ها دارد، توضیح داد: به عنوان مثال تخمه نرم مثل تخمه کدو اگر بطور مرتب و طولانی مدت استفاده شود، می تواند لطمه بیشتری نسبت به تخمه های سفتی که بصورت تفننی مصرف می شود، به دندان وارد کند و بر زیبایی دندان، خصوصاً دندان های جلوی دهان، تاثیر بگذارد البته که با رعایت بهداشت دهان و مدیریت مصرف مواد غذایی تا حدودی می توان از شدت عوارض کاست. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با اشاره به این که استفاده از تخمه در حد متعادل مفید می باشد، اشاره کرد: تخمه از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های منحصربه فردی تشکیل شده، اما مصرف مقادیر زیادی از آن مشکلاتی را برای افراد به وجود می آورد. وی ادامه داد: بطور مثال تخمه آفتابگردان، بسیار چرب است، همین طور به سبب دارا بودن اسیدهای چرب پلی و منو غیراشباع، سطح کلسترول را در محدوده طبیعی حفظ می نماید و می توان آنرا در مجموعه چربی های مفید قرار داد؛ اما چربی های مفید نیز اگر به مقدار زیاد مصرف شوند، به سبب کالری بالایی که دارند، موجب اضافه وزن و چاقی می شوند. از دانه های تخمه بوداده شده با نمک استفاده نکنید اسلامیان در ادامه با اعلان اینکه دانه های آفتابگردان بطور طبیعی سدیم کمی دارند، اظهار داشت: در پروسه بو دادن و نمک زدن تخمه دارای مقادیر فراوانی از نمک می شود، در حقیقت یک هشتم فنجان از تخمه آفتابگردان بوداده و نمک دار، حدودا ۱۷۴ میلی گرم سدیم دارد، سدیم زیاد در رژیم غذایی، فشارخون را بیشتر می کند و خطر مبتلاشدن به سکته، بیماریهای قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده و بیماریهای کلیوی را بیشتر می کند، بدین سبب سفارش می شود از دانه های غیر بوداده شده با نمک استفاده نمود.

1403/07/15
11:44:33
5.0 / 5
218
تگهای خبر: آجیل , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری