متخصص تغذیه و رژیم درمانی؛
مصرف غذاهای پرچرب را در تابستان حذف کنید
به گزارش آقای هویج، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شروع فصل گرما، اظهار داشت: در فصل تابستان نباید غذاهای پرانرژی و پرچرب استفاده گردد.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، منصور رضایی اضافه کرد: در گرما تعریق بالا رفته و احساس نیاز به آب بیشتر می شود. اگر آب و املاح از دست رفته بر اثر تعریق جبران نشود، فرد گرفتار ضعف، سستی، بی حالی و کاهش آستانه تحمل و توجه می شود. این متخصص رژیم درمانی، با اشاره به این که در هوای گرم نیاز افراد به کالری کمتر و به آب، املاح و ویتامین ها بیشتر می شود تصریح کرد: با گرم تر شدن هوا افراد باید از لبنیات و گوشت های کم چرب بهره گیرند. رضایی با اعلان اینکه میوه و سبزی تازه فصل غنی از آب، املاح، ویتامین ها و فیبر هستند، مصرف آنها را برای رفع نیاز بدن سفارش کرد. به گفته ی ایشان، مصرف کمپوت، آب میوه (اعم از صنعتی و خانگی) و میوه و سبزی های خشک نمی تواند این نیاز را رفع کند و بهتر است از میوه و سبزی تازه استفاده گردد. این متخصص علوم تغذیه اضافه کرد: در کنار مصرف میوه ها، مصرف غذاهای پروتئینی گیاهی (دانه ها، مغزها، حبوبات و آجیل ها) و پروتیین های حیوانی کم چرب مثل تخم مرغ و لبنیات موجب افزایش توان جسمی افراد می شود. وی اشاره کرد: در فصل تابستان و گرما نباید غذاهای پرانرژی و پرچرب استفاده گردد و مصرف غذاهای فرآوری شده که نمک پنهان دارد باید به حداقل برسد. عضو هیأت علمی دانشگاه اشاره کرد: مصرف نمک، غذاهای شور و تنقلاتی مانند چیپس شور و آجیل شور را باید در تابستان محدود کرد و بیش از آجیل خام بیشتر استفاده نمود. رضایی، سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی را موجب کاهش ارزش غذایی آنها برشمرد و سفارش کرد که در مصرف این نوع اغذیه و غذاهای آماده، مصنوعی و فست فودها زیاده روی نشود. به گفته ی ایشان، نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، شیرینی های طبیعی (عسل، کشمش، مویز) و میوه های شیرین (مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس) زیاده روی کرد. این متخصص تغذیه اضافه کرد: در تابستان باید از مصرف افراطی گوشت قرمز به سبب داشتن انرژی، کلسترول و چربی زیاد پرهیز کرد و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین نیز با حداکثر تنوع و حداقل مقدار مصرف شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب