اسماعیل زاده تاكید كرد؛

تغذیه در تعطیلات نوروزی چگونه باشد

تغذیه در تعطیلات نوروزی چگونه باشد آقای هویج: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ضمن تشریح اصول تغذیه سالم در روزهای نوروز، بر رعایت تعادل و تنوع غذایی در تعطیلات سال نو تاکید نمود.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، به مناسبت فرارسیدن عید نوروز، ضمن ارائه سفارش های تغذیه ای در این ایام، اظهار داشت: باتوجه به برنامه های ویژه ایام نوروز و مصرف زیاد انواع شیرینی، خشکبار و آجیل و کمتر شدن تحرک افراد، باید توجه داشت برای داشتن برنامه غذایی سالم در روزهای نوروز استفاده از یک برنامه غذایی متنوع که مطابق نیاز افراد باشد، سفارش می شود. وی، برنامه غذایی متنوع را مصرف مواد غذایی از تمام گروههای غذایی اصلی عنوان نمود و اضافه کرد: ۶ گروه غذایی اصلی وجود دارد که باید از همه آنها مطابق نیاز مصرف شود. این ۶ گروه عبارتند از غلات، میوه ها، سبزی ها، لبنیات، گوشت ها و چربی ها. اسماعیل زاده تصریح کرد: سفارش می شود که در هر گروهی از اقلام غذایی، سالم ترین نوع آن گروه غذایی، مصرف شود، بطورمثال در میان گروه غلات مصرف غلات تصفیه شده (مثل نان سفید و برنج و سیب زمینی) زیاد سفارش نمی گردد، در عوض مصرف غلات کامل مثل نان سنگک یا نان جو یا ماکارونی سبوس دار سفارش می شود. وی افزود: در گروه لبنیات، مصرف لبنیات کم چرب یعنی زیر ۲ درصد چربی سفارش می شود؛ در گروه چربی ها نیز سفارش می شود که روغن های مایع مانند روغن کلزا و روغن زیتون در برنامه غذایی افراد قرار گیرد. اسماعیل زاده ضمن هشدار نسبت به مصرف شیرینی جات در روزهای نوروز، تصریح کرد: باید توجه داشت که شیرینی هایی که در روزهای نوروز مصرف می شوند، به دلیل این که دارای غلات تصفیه شده هستند و هم این که در تهیه آنها از روغن های جامد استفاده شده و حاوی مقادیر بالایی شکر هستند، سفارش نمی شود و افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن سفارش بر مصرف مغزهای گیاهی یا آجیل ها در روزهای نوروز، اضافه کرد: این اقلام برای تامین چربی و منیزیم مورد نیاز بدن، منابع خوبی به حساب می آید، به شرط این که دو نکته در مصرف آنها رعایت شود؛ اول این که ترجیحاً از انواع خام و بو نداده که نمک ندارند، استفاده شده و دوم این که در مصرف آنها زیاده روی نشود و هر فرد مطابق با نیاز خود مصرف کند. یعنی برای یک فرد متوسط مصرف ۶-۱۲ عدد مغز پسته یا بادام در روز کفایت می کند. وی افزود: مصرف زیاد مغزیجات و آجیل در مقادیر بیش از نیاز بدن، به علت این که دارای چربی بالایی هستند، می تواند انرژی زیادی را وارد پیکر شخص کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود، خصوصاً این که در ضمن این ایام تحرک افراد خیلی کم است. بدین سبب در مصرف این اقلام نیز تعادل رعایت شود. اسماعیل زاده با تأکید بر حفظ فعالیت و تحرک بدنی در روزهای تعطیل، اشاره کرد: افراد باید دقت کنند که به دلیل کم تحرک بودن در این ایام، نیاز بدن آنها به کالری نیز کمتر می شود، پس باید انرژی کمتری مصرف شود. البته بهترین سفارش این است که افراد حتی در طول ایام تعطیل نیز روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی تند داشته باشند تا به حفظ تعادل و سلامت خود کمک کنند.


منبع:

1403/01/06
19:43:46
5.0 / 5
342
تگهای خبر: آجیل , بهداشت , تغذیه , چربی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری