گزارش محققان كانادایی؛
مصرف دانه کتان خطر سرطان سینه را کاهش می دهد
به گزارش آقای هویج، محققان به رابطه بین میکروبیوم روده و بیان miRNA ها در بافت سینه موش هایی که تحت تاثیر لیگنان های دانه کتان بودند، پی بردند.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، نتایج اولیه یک مطالعه حیوانی نشان داده است که دانه کتان و سایر غذاهای غنی از لیگنان امکان دارد خطر ابتلاء به سرطان سینه را کاهش دهند.
در این مطالعه، محققان بر روی چگونگی تاثیر لیگنان ها بر رابطه بین میکروبیوم روده- باکتری ها و سایر میکروب های ساکن در دستگاه گوارش- و تولید microRNA ها (miRNAs) در غده پستانی تمرکز کردند.
miRNA ها مولکول هایی هستند که بیان ژن ها را تنظیم می کنند، و بر انواع و مقدار پروتئین های ساخته شده در سلول ها تاثیر می گذارد.
محققان دریافتند که لیگنان ها ترکیب میکروبیوم روده و miRNA های ساخته شده در بافت سینه را تغییر می دهد.
دکتر «النا ام. کوملی»، استادیار دپارتمان علوم تغذیه در دانشگاه تورنتو کانادا و نویسنده این مطالعه، اظهار داشت: «اگر این یافته ها تأیید شوند، میکروبیوم ها به یک هدف جدید برای جلوگیری از سرطان سینه از راه مداخله غذایی تبدیل می شود.»
در این مطالعه، محققان تاثیر لیگنان های بذر کتان را بر میکروبیوم روده موش های ماده جوان بررسی کردند.
دانه های کتان غنی ترین منبع غذایی از پیش سازهای لیگنان هستند، اما این ترکیبات در سایر دانه ها، غلات کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات هم یافت می شوند.
هنگامی که لیگنان های گیاهی بلعیده می شوند، می توانند توسط باکتری های روده به ترکیبات دیگری که در جریان خون جذب می شوند، تبدیل شوند.
برخی تحقیقات قبلی نشان داده است که زنان یائسه که مقادیر بیشتری لیگنان در رژیم غذایی خود مصرف می کنند، کمتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان سینه هستند. مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۰ نشان داد که مصرف لیگنان در رژیم غذایی با خطر کمتر مرگ ناشی از سرطان سینه مرتبط می باشد.
به گفته محققان، چندین مکانیسم احتمالی برای چگونگی تاثیر میکروبیوم روده بر خطر سرطان سینه بررسی شده است. بعنوان مثال، میکروبیوم روده امکان دارد بر سطوح استروژن در گردش خون تاثیر بگذارد.
یا محصولات باکتریایی امکان دارد از روده ها به خون منتقل شوند و بر اندام های دیگر همچون بافت سینه تاثیر بگذارند. علاوه بر این، باکتری های موجود در روده امکان دارد منجر به التهاب در سرتاسر بدن شوند.
یافته های مطالعه جدید بر روی مدل حیوانی امکان دارد مستقیماً در مورد انسان صدق نکند. از اینرو تحقیقات بیشتری، همچون آزمایش های بالینی تصادفی سازی شده در افراد، مورد نیاز است تا نشان دهد آیا مکمل رژیم غذایی با لیگنان می تواند از سرطان سینه محافظت کند یا خیر.
منبع: mrhavij.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب