به گزارش آقای هویج به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، «شیائو گو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، می گوید: «افزایش نسبی مصرف گوشت، حتی با دو وعده گوشت قرمز در هفته با بالا رفتن خطر ابتلاء به دیابت هم راه است. یافته های ما نشان میدهد که جایگزینی گوشت قرمز با منابع پروتئین گیاهی سالم، مانند آجیل و حبوبات، یا مصرف متوسط غذاهای لبنی، خطر ابتلاء به دیابت را می کاهد.»
گو عنوان کرد: «یک وعده گوشت قرمز فرآوری نشده حدود ۸۵ گرم گوشت گاو یا بره است. یک وعده گوشت قرمز فرآوری شده حدود ۲۸ گرم بیکن یا ۵۷ گرم هات داگ، سوسیس، سالامی، یا سایر گوشت های قرمز فرآوری شده است.»
او عنوان کرد: «گوشت قرمز به صورت معمول سرشار از چربی اشباع شده است و چربی اشباع نشده چندگانه کمی دارد.»
وی توضیح داد: «مطالعات نشان داده است که چربی اشباع شده می تواند عملکرد سلول های بتا و حساسیت به انسولین را بکاهد که منجر به دیابت نوع ۲ می شود.»
گو عنوان کرد: «گوشت قرمز همینطور دارای میزان بالایی از آهن هِم است که استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین را بیشتر می کند و عملکرد سلول های بتا را بوسیله محصول جانبی ترکیبات اکسید نیتریک مختل می کند. در مورد گوشت های قرمز فرآوری شده، نیترات ها و فرآورده های جانبی آن هم زیاد است که باعث اختلال عملکرد سلولی و مقاومت به انسولین می شود.»
برای این مطالعه، پژوهشگران داده های در ارتباط با حدود ۲۱۷۰۰۰ شرکت کننده را جمع آوری کردند.
رژیم غذایی آنها تا ۳۶ سال با پرسشنامه های غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مدت بیشتر از ۲۲۰۰۰ شرکت کننده به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.
افرادی که بیشترین میزان مصرف گوشت قرمز را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، ۶۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ بودند.
تیم تحقیق دریافت که هر وعده اضافه مصرف روزانه گوشت قرمز فرآوری شده با ۴۶ درصد خطر بیشتر و هر وعده اضافه روزانه گوشت قرمز فرآوری نشده با ۲۴ درصد بالا رفتن خطر مرتبط می باشد.
آنها پی بردند که جایگزینی روزانه یک وعده گوشت قرمز با پروتئین دیگری مانند آجیل یا حبوبات می تواند خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد بکاهد. بگفته پژوهشگران، جایگزینی با یک وعده لبنیات، ممکنست خطر ابتلاء به این بیماری را تا ۲۲ درصد بکاهد.
گو عنوان کرد: «پروتئین های گیاهی مانند آجیل و حبوبات همچون سالم ترین منابع پروتئینی هستند.»
وی عنوان کرد: «پیشگیری از دیابت مهمست به جهت اینکه این بیماری به خودی خود یک دفعه جدی است و همینطور یک عامل خطر اصلی برای بیماری های قلبی عروقی و کلیوی، سرطان و زوال عقل است.»
او عنوان کرد: «یافته های ما قویاً تأیید می کند که اتخاذ این چاره غذایی به کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ و نتایج آن در افراد کمک می نماید، که در نهایت سلامت و رفاه مردم را در سراسر جهان بهبود می بخشد.»