محققان چینی می گویند؛
غذاهای مملو از قندهای افزودنی احتمال سنگ کلیه را می افزایند
به گزارش آقای هویج، محققان دریافتند کسانی که قندهای افزودنی زیادی در رژیم غذایی خود دارند، بیشتر احتمال دارد که سابقه سنگ کلیه داشته باشند.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر ب ه نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند افرادی که بیشترین مصرف قند را داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین قند را مصرف می کردند، ۳۹ درصد بیشتر احتمال داشت که سنگ کلیه داشته باشند.
بر اساس گزارش بنیاد ملی کلیه، سنگ کلیه بیماری ای شایع است و حدود ۱۰ درصد از افراد را در بعضی مواقع مبتلا می کند. اغلب، سنگ ها از راه ادرار دفع می شوند. اما اگر یک سنگ بزرگ سبب انسداد ادرار یا درد غیرقابل تحمل شود، امکان دارد پزشکان احتیاج به برداشتن آن داشته باشند.
ادرار حاوی مواد معدنی محلول مختلف و مواد دیگر است. سنگ های کلیه زمانی تشکیل می شوند که ترکیب شیمیایی طبیعی ادرار به هم بخورد. امکان دارد مقدار زیادی از یک ماده شیمیایی وجود داشته باشد، یا مقدار دیگری از آن کافی نباشد یا مایع بسیار کمی در ادرار برای رقیق کردن آن وجود داشته باشد. در نتیجه کریستال ها آغاز به تشکیل شدن می کنند و در توده سختی که سنگ کلیه است جمع می شوند.
بیشتر این سنگ ها حاوی کلسیم هستند؛ واقعیتی که ارتباط چندانی با کلسیم در رژیم غذایی ندارد.
با این حال، عادات غذایی در تشکیل سنگ کلیه اهمیت دارند. سفارش های کلی قدیمی در مورد جلوگیری از سنگ کلیه شامل نوشیدن آب فراوان (برای افزایش حجم ادرار)؛ محدود کردن مصرف سدیم، چونکه سبب می شود کلیه ها کلسیم بیشتری را از راه ادرار دفع کنند و کاهش مصرف پروتئین های حیوانی به علت تأثیرشان بر ترکیب شیمیایی ادرار.
محققان کالج پزشکی شمال سیچوان در چین با بررسی ۲۸۳۰۰ بزرگسال ۲۰ ساله و بالاتر که بخشی از این مطالعه بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ بودند، دریافتند افرادی که حداقل ۲۵ درصد کالری روزانه خویش را از قندهای افزودنی دریافت می کردند، ۸۸ درصد بیشتر احتمال داشت که سابقه سنگ کلیه را گزارش کنند.
منبع: mrhavij.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب