مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران اعلام كرد

خلاء اطلاعاتی آمار مبتلایان اوتیسم در کشور

خلاء اطلاعاتی آمار مبتلایان اوتیسم در کشور به گزارش آقای هویج، مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران ضمن اشاره به خلاء اطلاعاتی آمار مبتلایان اوتیسم در کشور، اظهار داشت: این امر در لایه لایه سیستم های سیاستگذاری موثر بوده است؛ چونکه وقتی آماری نباشد نه نهادهای قانون گذار و نه در سایر سازمان های حمایتی، حمایت کافی از بیماران نخواهند داشت.


سعیده صالح غفاری در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: با عنایت به شرایط فعلی جامعه بزرگ طیف اوتیسم، سال جاری با دو چالش جدی مواجه هستیم که می بایست مسئولین محترم به جد برای سیاستگذاری این چالش برنامه ریزی کوتاه مدت و میان مدتی داشته باشند که این چالش تا آخر سال ۱۴۰۲ برطرف شود.
آمار رو به افزایش کودکان طیف اوتیسم وی ضمن اشاره به این که آمار کودکان طیف اوتیسم در حال افزایش می باشد، اظهار نمود: از طرفی هم اکنون با تعداد بالایی از افراد طیف اوتیسم روبرو می باشیم که مراحل کودکی را طی کردند و وارد مراحل بلوغ و بزرگسالی شدند و الان با انواع طیف های شدید، متوسط و خفیف چالش های اساسی برای خانواده و اجتماع و حتی خودشان بوجود آمده است.
لزوم پشتیبانی از خانواده افراد طیف اوتیسم او افزود: خانواده ای که سال ها از فرزند اوتیسم خود مراقبت شبانه روزی انجام داده است، بعد از این مدت گرفتار صدمه های شدید روحی، روانی و جسمی می شود و دیگر توان ادامه مراقبت از فرزند خویش را ندارد و خود نیازمند حمایت است. این مورد خارج از مشکلات معیشتی و اقتصادی این خانواده ها است که متاسفانه شرایط حاکم بر جامعه برای همه ملت بخصوص این خانواده ها مشکل بوجود آورده است. ازاین رو ما نیازمند توجه جدی هستیم تا مسئولین از آغاز سال در برنامه های خود در مجلس شورای اسلامی، قوه مجریه، قوه قضاییه و... این مهم را در نظر بگیرند.
پوشش ۷۰ درصدی هزینه های توانبخشیِ غیردولتی وی در رابطه با وضعیت پوشش بیمه ای افراد طیف اوتیسم، بیان نمود: خیلی خوشحالیم که از شهریورماه سال قبل مصوبه شورایعالی بیمه سلامت در خصوص پوشش دهی بیمه های توانبخشی طیف اختلال اوتیسم در کودکان زیر ۱۲ سال تا سقف ۷۰ درصد تعرفه بخش خصوصی و با میانگین تعداد جلسات مشخص برای افراد طیف اوتیسم تصویب گردید و از آن پس سازمان های بیمه گر پایه موظف به اجرایی کردن این مصوبه شدند.
کُندی اجرای مصوبه و عدم تمایل مراکز توانبخشی به عقد قرارداد با بیمه صالح غفاری اضافه کرد: در روند اجرایی شدن این مصوبه با یک کُندی در شش ماهه دوم سال مواجه بودیم که پیگیری های انجام شده نشان داد که لازم است بستن قرارداد مراکز توانبخشی با بیمه سلامت سیر مناسب تری به خود بگیرد؛ هرچند که در سازمان تأمین اجتماعی ما هنوز با چالش ابلاغ آئین نامه و کندی مواجه هستیم. مقرر است در اردیبهشت ماه جلسه ای را با تمام مدیران سازمان های بیمه گر داشته باشیم تا گزارشی از شرایط فعلی پوشش دهی را به اطلاع آنها رسانده و از آنها تقاضا نماییم که سرعت پوشش دهی را بالا برند.
او ضمن اشاره به زیر پوشش بودن خدمات طیف اوتیسم ذیل صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج، اظهار داشت: بیمه موظف است که ذیل این صندوق ارائه ی خدمت کند، اما متاسفانه ما کم رغبتی از جانب مراکز توانبخشی را شاهد می باشیم. به صورت کلی سه ضلع باید در این روند فعالانه عمل کنند، اول خانواده ها که نسبت به بیمه کردن فرزند خود در هر یک از سازمان های بیمه گر پایه اقدام نمایند، دوم افزایش آمادگی بیمه ها برای عقد قرارداد با مراکز توانبخشی و سوم مجاب شدن و ترغیب مراکز به عقد قرارداد با بیمه ها.
مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران، اضافه کرد: در خواست ما اینست که در انتها هر شش ماه سازمان بیمه سلامت گزارشی از نحوه عملکرد خود به ذینفعان اصلی صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج عرضه نماید و ما در جریان قرار بگیریم که حتی اگر مبلغ تخصیص داده شده به صندوق کم بود ما هم بتوانیم مطالبه گری نماییم.
وی درمورد پوشش بیمه خدمات برای افراد طیف اوتیسم بالاتر از ۱۲ سال، خاطرنشان کرد: این بخش همان چالشی است که در مطالبه گری از بیمه ها می خواهیم تا سنین ۱۲ تا ۱۶ سال هم زیر پوشش خدمات بیمه ای قرار گیرند.
پیگیری مطالبات از بیمه های تکمیلی و طرح یک ابهام او با تکیه بر ضرورت ورود بیمه های تکمیلی برای زیر پوشش بردن خدمات توانبخشی طیف اوتیسم، بیان نمود: یکی از مطالبات ما پیگیری این مورد از سندیکای بیمه های تکمیلی بود که دو جلسه با آنها داشتیم. البته یک ابهام در این حوزه به وجود آمد؛ اعضای سندیکا اعلام نمودند که خدمات توانبخشی مثل کاردرمانی و گفتاردرمانی در دستورالعمل بیمه های تکمیلی قرار دارد که ما خواستیم این دستورالعمل را برای ما هم بفرستند چون بیماران ما اعلام نکرده اند که بیمه تکمیلی هزینه های کاردرمانی و گفتار درمانی را پرداخت می کند.
وی ادامه داد: اگر چنین دستورالعملی وجود داشته باشد که خیلی اتفاق خوبی است و بهتر است در رابطه با آن اطلاع رسانی شود، در غیر این صورت مبلغی که توسط بیمه های پایه در این حوزه پوشش داده می شود هرچند که ۷۰ درصد اعلام شده است اما با عنایت به تعداد جلسات لازم برای توانبخشی، مبلغ کمی است. اگر بیمه های تکمیلی هم کمک کنند بار هزینه های توانبخشی برای خانواده حداقل به ۱۰ درصد کاهش پیدا کند، خیلی شرایط بهتری خواهد شد.
خلاء اطلاعاتی آمار افراد طیف اوتیسم وی در مورد آمار فعلی افراد طیف اوتیسم، اظهار داشت: متاسفانه همچنان در ایران با خلاء کامل اطلاعات در مورد آمار این افراد مواجه هستیم که این امر در لایه لایه سیستم های سیاستگذاری موثر بوده است؛ چونکه وقتی آماری نباشد نه در مجلس و نه در سازمان برنامه و بودجه و نه در سایر سازمان های حمایتی، حمایت کافی از بیماران صورت نمی گیرد. بنابراین درخواست داریم که سال جاری پروژه ای ذیل معاونت تحقیقات وزارت بهداشت جهت بررسی آمار وضعیت بروز اوتیسم در ایران دنبال شود و ما هم بعنوان بازوی کمکی در این امر یاری خواهیم داد.
او افزود: آماری که مراکز اوتیسم سایر کشورها در ماه جهانی اوتیسم اعلام نموده اند یک تولد در هر ۳۲ تولد است؛ ولی آمار ما به پیشبینی وزارت بهداشت یک تولد در هر ۱۰۰ تولد است. این نکته خیلی مهم است که ما در شناسایی زودهنگام و به هنگام این افراد بخصوص در سنین زیر دو سال از راه وزارت بهداشت قدم برداریم.



1402/01/27
09:27:42
5.0 / 5
505
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری