پیگیری محیط زیست برای تخصیص ۳۰ درصد عوارض آلایندگی به این سازمان

پیگیری محیط زیست برای تخصیص ۳۰ درصد عوارض آلایندگی به این سازمان به گزارش آقای هویج، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: سال جاری به مجلس پیشنهاد دادیم که حداقل ۳۰ درصد عوارض آلایندگی به سازمان برسد اما متاسفانه در گام اول، مجلس بازهم با پیشنهاد ما مخالفت کرد اما همچنان پیگیر مبحث هستیم.



به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا احمد طاهری در اولین نشست تخصصی هفته هوای پاک که امروز در پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار برگزارشد، اظهار داشت: بدون شک بازار کربن می تواند انگیزه ای برای توسعه تجدیدپذیرها باشد و راه اندازی آن در کشور کمک زیادی به کاهش انتشار آلاینگی می کند.

وی در رابطه با تخصیص بخشی از عوارض آلایندگی برای هزینه شدن در ارتقاء شرایط محیط زیست کشور اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست هر ساله این پیشنهاد را به مجلس شورای اسلامی می برد اما تابحال نتیجه ای نداشته است. سال جاری هم قویتر از سالهای قبل به مجلس پیشنهاد دادیم که حداقل ۳۰ درصد عوارض آلایندگی به سازمان برسد و در جایی که باید هزینه شود اما متاسفانه در گام اول، مجلس بازهم با پیشنهاد ما مخالفت کرد اما همچنان پیگیر مبحث هستیم.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم تاکید کرد: عوارض آلایندگی به سبب یک عارضه محیط زیستی دریافت می شود و بودجه ای برای شهرداری ها یا منبع درآمدی برای مدیریت شهری نیست و باید در محل رفع همان عارضه محیط زیستی هزینه شود.

طاهری افزود: خوشبختانه هم اکنون در کشور این نگاه که رفتن بسمت تجدیدپذیرها سبب صرفه جویی در انرژی های فسیلی می شود، شکل گرفته است و خود وزارت نفت برای برقی سازی یا توسعه تجدیدپذیرها پیشنهاد می دهد.

وی اضافه کرد: بازار کربن سیستمی است که در آن مجوزهای انتشار گازهای گلخانه ای، مانند دی اکسید کربن، خرید و فروش می شوند؛ در این سیستم، دولت ها یا نهادهای نظارتی سقفی برای میزان کل انتشار تعیین می کنند و مجوزهایی را به صنایع و نهادها اختصاص می دهند.

طاهری اظهار داشت: شرکت هایی که انتشارشان کمتر از سهمیه تعیین شده است، می توانند مازاد مجوزهای خویش را به شرکت هایی که احتیاج به انتشار بیشتر دارند، بفروشند. این مکانیزم با تعیین قیمت برای کربن، صنایع را تشویق می کند با سرمایه گذاری در فناوری های پاک و کاهش انتشار، هزینه های خویش را کاهش دهند و به کاهش کلی گازهای گلخانه ای کمک کنند.

در ادامه این نشست زهرا یزدانی - سرپرست دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست - اظهار داشت: در میان استان هایی که از آنها درخواست صدور مجوز تأسیس نیروگاه تجدیدپذیر به ما رسیده است، بیشترین استعلامات در ارتباط با هرمزگان، تهران، کرمان، فارس، خراسان جنوبی، اصفهان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان است که این استان ها پتانسیل تابشی بالایی دارند.

وی اضافه کرد: بیشترین راه اندازی ها و مجوزهای صادر شده از جانب سازمان حفاظت محیط زیست هم در ارتباط با کرمان، اصفهان و فارس است.

سرپرست دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تسهیل گری در راه تجدیدپذیرها اظهار داشت: در این جهت مصوبه ای مشترک با وزارت نیرو داشتیم که طبق آن اجبار متقاضی ساخت نیروگاه تجدیدپذیر در بحث آب توسط وزارت نیرو انجام بگیرد و دیگر احتیاجی به استعلام از سازمان در این خصوص نباشد چون که خود وزارت نیرو متولی مساله آب است همینطور بر طبق این مصوبه، اجبار ایجاد فضای سبز در محل زمینی که برای راه اندازی نیروگاه تجدیدپذیر در نظر گرفته شده هم حذف شود چون که خود این نیروگاه ها برای هوای پاک هستند. خوشبختانه این مصوبه در هیأت وزیران تصویب شده است.

یزدانی تاکید کرد: در خیلی از موارد در ساتبا و فضای مجازی و رسانه می گویند که چرا محیط زیست در ارتباط با تجدیدپذیرها سختگیرانه برخورد می کند؟ این درحالیست که الزامات ما در مقایسه با سایر کشورها بسیار سهل است. از طرفی در مجوزی که سازمان صادر می کند تمام موارد کارشناسی درنظر گرفته شده و این به معنای سختگیری نیست. سازمان نهایت همکاری را برای تسهیل صدور مجوز ارزیابی نیروگاه های تجدیدپذیر دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ساتبا برای ۱۱ هزار مگاوات مجوز تاسیس گرفته و باید برای راه اندازی آنها اقدام نماید. ساتبا اعلام نموده که می خواهد این ظرفیت را به ۳۰ هزار مگاوات برساند که اگر مشکلات در ارتباط با زمین و... را حل کنند، در قسمت صدور مجوز ما نهایت همکاری را خواهیم داشت.

سرپرست دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با پسماندهای ناشی از تجدیدپذیرها اظهار داشت: نیروگاه های تجدیدپذیر هم در طول بهره برداری و هم در مرحله برچیدن مسائل محیط زیستی بسیاری دارند و مبحث پسماند حاصل از این محل ها بسیار مهم می باشد، بنابراین بخش مهمی از کار کارشناسی ما در مرحله صدور مجوز در ارتباط با این مساله است.

یزدانی در جواب پرسشی در رابطه با تعدد آسمان خراش ها در تهران هم اظهار داشت: در اینجا صدور مجوز با ما نیست البته در شورای مربوط سازمان حفاظت محیط زیست هم نماینده دارد. به هر صورت این تعداد از ساختمان ها بلندمرتبه مسائلی را به وجود می آورد. بعنوان مثال، در غرب تهران ساخت وسازها کریدور باد را محدود کرده اند.

در این جلسه همینطور آماری از میزان سرمایه گذاری GCF (صندوق اقلیم سبز) در کشورهای دنیا برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر ارائه شد که میزان آن تابحال به رقمی نزدیک به ۱۶ بیلیون دلار رسیده است و نزدیک به یک میلیارد نفر در سطح جهان از مزایای آن به شکل مستقیم و غیرمستقیم بهره مند می شوند.

مطابق آمارهای ارائه شده در این جلسه، بیشتر از ۸۰ درصد از سرمایه گذاری ها در حوزه تأمین برق در سطح جهان در حوزه انرژی های تجدیدپذیر بوده است و این امیدواری ها را در مورد توسعه این انرژی و میل کمتر به انرژی های فسیلی در جهان می افزاید.

کارشناسان حاضر در این جلسه همینطور ارائه تسهیلات توسط صندوق ملی محیط زیست را یکی از طریق حل برای افزایش میزان مشارکت برای سرمایه گذاری در این زمینه خواندند و بر افزایش هماهنگی بین دستگاه های متولی انرژی در کشور تاکید نمودند.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، در انتها این نشست جلیل بادام فیروز - رئیس پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست - هم اظهارکرد: پنج برنامه تخصصی همچون همایش اصلی در روز دوشنبه همچون برنامه های ما در این هفته است که امیدواریم در پایان بتواند چاره علمی و کارشناسی برای حل مسئله آلودگی هوا برای مدیران و سیاستگذاران کشور فراهم آورد.




منبع:

1403/10/30
10:34:29
5.0 / 5
42
تگهای خبر: آلودگی , خرید , دستگاه , رشد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری