باستانی مطرح كرد

لزوم تهیه آمار و سیستم مناسب برای تخصیص خدمات حمایتی دولت

لزوم تهیه آمار و سیستم مناسب برای تخصیص خدمات حمایتی دولت آقای هویج: سخنگوی كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بر لزوم تهیه آمار درست و سیستم مناسب برای تخصیص خدمات حمایتی دولت به اصناف، مشاغل و صنایع لطمه دیده از بحران كرونا تاكید نمود.


سعید باستانی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اثرات اقتصادی بحران كرونا، اظهار نمود: اگر حوزه اقتصاد را به سه بخش خدمات، صنعت و معدن و كشاورزی تقسیم نماییم هر كدام به نحوی از تبعات كرونا متضرر خواهند شد. پیش بینی ها این است كه بخش خدمات كه شامل اصناف است ۵۰ درصد، بخش صنعت و معدن ۲۵ درصد و بخش كشاورزی ۱۰ درصد از این مساله لطمه خواهند دید.
وی ادامه داد: مسئله كلی تر این است كه در مجموع تقاضای كلی در دنیا كاهش پیدا خواهدنمود و متناسب با آن تمام بخش های تولید متاثر می شوند و در واقع سبك زندگی آدم ها نیز به مرور تغییر خواهدنمود و همین موضوع روی بسیاری از كسب و كارها ممكنست اثرگذار باشد. مثلا ممكنست یك كالایی بیشتر و یك كالایی كمتر استفاده شود، بدین سبب متناسب با تغییر سبك زندگی، ارائه خدمت هم متاثر خواهد شد.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس افزود: معمولاً وقتی چنین مسائلی پیش می آید، در مرحله اول ركود اقتصادی را به همراه خواهد داشت. ما از شروع اسفند وارد ركود شده ایم و دو ماه گذشته و پیش بینی می شود این وضعیت تا دو ماه دیگر هم ادامه داشته باشد. در واقع ما گراف V شكل داریم كه پایین ترین نقطه آن تاب آوری اقتصادیست و نكته مهم این است كه نباید بگذاریم بیش از این پایین بیاید برای اینكه در این صورت نمی توان بخش هایی مثل صنعت، خدمات و كشاورزی را به حالت قبل برگرداند.
سخنگوی كمیسیون صنایع و معادن اشاره كرد: پس از تبدیل اپیدمی كرونا به پاندومی هر كشوری پكیج اقتصادی خودرا تعریف كرده، مثلا آمریكا ۲۰۰۰ میلیارد دلار و ایران ۷۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است. در این میان پكیج اقتصادی دولت ها تعیین كننده است كه آیا هركدام از بخش ها به حالت قبل برمی گردد یا نه، البته ضرورتا همه به شرایط اولیه بر نمی گردند، ممكنست یك مغازه فست فود دیگر نچرخد.
باستانی در ادامه اشاره كرد: اینكه آیا پكیج اقتصادی تعریف شده می تواند ما را به حالت قبل برگرداند سوالی است كه باید در این زمینه گفت متاسفانه ما آمار و سیستم خوبی برای اجرا نداریم و پاشنه آشیل ما همین است. ما سال های قبل هم طرح های خوبی مثل رونق تولید داشتیم كه نفس كار خوب بود ولی در اجرا به سختی حق به حق دار رسید.

وی با اعلان اینكه هم اكنون بخش خدمات ما بسیار بزرگ است و حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صنفی تولیدی را در بر می گیرد، اظهار داشت: اگر ما به تشكل ها و اصناف بها بدهیم آنها می توانند آمار درست را در بیاورند و در سوی دیگر سامانه جامع تجارت الكترونیك و شناسایی آنها وظیفه دولت می باشد. در واقع ما باید NGOها و تشكل ها را تقویت نماییم و از طرفی دولت سیستم درست كند و ناظر باشد، در این صورت موضوع قابل حل است برای اینكه كار دشواری نیست بلكه اراده می خواهد.
این نماینده مجلس در آخر تصریح كرد: هم اكنون كمیسیون ویژه تولید ملی و بقیه كمیسیون ها پیشنهاداتی را در مورد جبران خسارات مادی بحران كرونا تهیه كرده اند كه به دولت ارائه خواهند كرد و بعید می دانم مجلس دهم در مدت زمان باقیمانده اقدام جدیدی دراین زمینه انجام دهد. باید ببینیم باتوجه به پیشنهادات ارائه شده و برنامه پیش بینی شده از طرف دولت چه اتفاقاتی رقم خواهد خورد.




منبع:

1399/01/24
22:58:08
5.0 / 5
3475
تگهای خبر: تولید , خدمات , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری