مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛
نقش نشانگرهای تغذیه ای در انتخاب مناسب ترین فرآورده غذایی
به گزارش آقای هویج مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اظهار داشت: نشانگرهای تغذیه ای نقش مهمی در انتخاب مناسب ترین فرآورده غذایی بر عهده دارند.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، ندا رونده، با اشاره به شعار روز جهانی غذا در خصوص «رفتار ما آینده ما را می سازد و رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی»، افزودد: ویژه برنامه های سراسری به مناسبت روز جهانی غذا در كشور اجرا خواهد شد. ایشان سپس از برگزاری برنامه های روز جهانی غذا با شعار ملی «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» در هفت محور آگاهی داد و اظهار داشت: اجرای برنامه های ویژه با عناوین كاهش قند، نمك و چربی محصولات غذایی و آشامیدنی، تشریح كاربرد نشانگر های رنگی تغذیه در امتداد ارتقا دانش مصرف كننده، اهدا نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامت محور، مبارزه با قاچاق كالاهای سلامت در حوزه غذا، برچسب اصالت كالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا، محصولات غذایی ویژه و فراسودمند و اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی مصرف كننده در حوزه سلامت غذا از محورهای برنامه های روز جهانی غذاست. مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با اشاره به كاربرد «نشانگرهای رنگی تغذیه ای»، اظهار داشت: نشانگرهای رنگی تغذیه ای با درج فاكتورهای قند، چربی، نمك و اسیدهای چرب ترانس در هر سهم از ماده غذایی به مصرف كننده كمك می نماید تا بتواند با نگاه سریع و با استفاده از رنگ های سبز، نارنجی و قرمز ماده غذایی را از حیث فاكتورهای مهم تغذیه ای ارزیابی و مناسب ترین را انتخاب نماید. رونده درباره اعطای نشان ملی ایمنی و سلامت سازمان غذا و دارو توضیح داد: معمولا هر ساله در روز جهانی غذا، با هدف تشویق تولیدكنندگان به ارتقای سلامت فرآورده های غذایی و آشامیدنی، به محصولات غذایی كه بالاتر از ضوابط معمول مبادرت به تولید محصول كرده اند، نشان ملی ایمنی و سلامت اهدا می شود. وی اظهار داشت: فرآورده حائز ستاندن نشان ایمنی و سلامت علاوه بر آنكه باید از مواد اولیه سالم برخوردار باشد و در شرایط خوب بهداشتی تولید شود، لازم است خاصیت های خاصی هم داشته باشد كه به ارتقاء ایمنی و سلامت مصرف كننده بیفزاید. وی، مبارزه با قاچاق كالاهای سلامت محور را نیز یكی از مهم ترین اولویت های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در هفته جهانی غذا دانست. رونده با تاكید بر لزوم كاهش مصرف قند، نمك، چربی و اسیدهای چرب ترانس، گفت: كاهش مصرف مواد غذایی ناسالم ضامن سلامتی است و دانستن اینكه چه غذایی را چرا و چگونه مصرف نماییم، شرط اساسی در حفظ سلامت است. وی اظهار داشت: افزایش مصرف غذاهای شیرین، پرچرب، پركالری و پرنمك، كاهش مصرف میوه و سبزی و استفاده بیش از پیش از غذاهای آماده منجر به افزایش میزان بروز بیماری های قلبی عروقی و عوارض ناشی از آن می شود ضمن اینكه استفاده از یك الگوی غذایی مناسب می تواند به توزیع عادلانه مواد غذایی در دنیا كمك نماید. مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، افزود: اطلاع رسانی، ارتقا آگاهی و این مهم كه مصرف كننده از چه مواد غذایی در حوزه سلامت و غذا و دارو استفاده می نماید نیز در روز شمار این هفته در دستور كار قرار دارد. رونده با اشاره به اینكه روزجهانی غذا همه ساله از طرف كشورهای جهان برای محو فقر و گرسنگی مورد توجه است، اضافه كرد: مبارزه با گرسنگی و فقر عنصر كلیدی برنامه های سازمان جهانی غذا را تشكیل می دهد، بدین سبب كشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی و نهادهای مرتبط به تأمین امنیت غذایی می كوشند طبق آمار میزان گرسنگی و فقر را روی نمودارها بررسی نمایند و توجه مراكز بین المللی، سران دولت ها و نهاد های بشری را به نتایج فقر و گرسنگی در جهان معطوف سازند. او در آخر، اظهار داشت: باید به این باور برسیم كه تنها با ایجاد نگاه مشترك و همگرایی همه جانبه در برنامه ریزی و اقدامات، می توانیم امیدوار به تامین سبد غذایی مناسب با تاثیر مثبت بر روی سلامت افراد در كشور و جهان باشیم كه ارمغان این همكاری بین بخشی، بهبود امنیت غذایی برای شهروندان خواهد بود.
منبع: آقای هویج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب