گیاهی اعجاب انگیز برای سلامت، زیبایی و تناسب اندام
آقای هویج: مریم گلی، گیاهی از خانواده نعناعیان با خواصی اعجاب انگیز است که از گذشته تا امروز مورد استفاده قرار می گیرد، علاوه بر تأثیرات مثبت بر پوست و مو، درمان کبد چرب و کاهش وزن کمک می نماید.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، مریم گلی گیاهی از خانواده نعناعیان است که نام علمی آن Salvia officinalis بوده و ارتباط نزدیکی با رزماری دارد. این گیاه دارویی که بیش از برگ های آن استفاده می شود، در طب ایرانی با نام «مریمی» نیز شناخته می شود. مریم گلی دارای گل های زیبا، عطری خوش بو و طعمی تلخ است. خواص مریم گلی برای پوست مریم گلی به علت دارا بودن آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و ترکیبات ضدالتهابی، به شادابی پوست کمک می نماید. این ترکیبات از لطمه رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و روند پیری پوست را کند می کنند. همچنین، مریم گلی برای درمان مشکلاتی مانند جوش و آکنه، التهاب و قرمزی و خشکی پوست مفید می باشد. از این گیاه می توان بصورت دم نوش، بخور، ماسک گیاهی یا روغن استفاده کرد. تأثیر مریم گلی بر سلامت رحم مریم گلی حاوی فیتواستروژن هایی است که عملکردی مشابه هورمون استروژن دارند و به بهبود بافت رحم و تقویت دیواره های آن کمک می کنند. این ترکیبات برای بانوانی که گرفتار ضعف عضلات رحم هستند، مفید بوده و به تنظیم دوره های قاعدگی نامنظم و کاستن علائم سندرم قبل از قاعدگی (PMS) کمک می کنند. همچنین، برخی تحقیقات نشان داده اند که این گیاه می تواند به زنان دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) در تنظیم سطح هورمون ها کمک نماید. بااینکه مریم گلی در درمان عفونت های رحمی مؤثر است، اما مصرف آن در دوران حاملگی سفارش نمی گردد، برای اینکه ممکنست خطر سقط جنین و زایمان زودرس را افزایش دهد.
کنترل قند خون با مریم گلی تحقیقات علمی نشان داده اند که برگ های مریم گلی در کنترل دیابت نوع ۲ مؤثر بوده و به کاهش سطح گلوکز خون و بهبود متابولیسم قندها کمک می کنند. همچنین، این گیاه موجب کاهش گلوکز ناشتا و HbA1c (شاخص قند خون در بلندمدت) می شود. البته، افراد دچار دیابت باید قبل از مصرف مریم گلی با پزشک خود مشورت کنند. مریم گلی و درمان کبد چرب این گیاه به علت خاصیت ادرارآوری خود، به دفع سموم از بدن و پاکسازی غدد لنفاوی، کلیه ها و کبد کمک می نماید. همچنین، افزایش تعریق ناشی از مصرف دم نوش مریم گلی، به پروسه سم زدایی از بدن کمک می نماید. از طرف دیگر، مریم گلی در پایین آوردن وزن مؤثر بوده و بدین سان می تواند یکی از روش های کمکی برای درمان کبد چرب باشد. تأثیر مریم گلی بر حافظه و پیش گیری از آلزایمر مریم گلی به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی از تخریب سلول های عصبی جلوگیری کرده و در بهبود حافظه مؤثر است. تحقیقات نشان داده اند که این گیاه به روبرو شدن با بیماری آلزایمر کمک کرده و موجب تقویت یادگیری، پردازش اطلاعات و سرعت یادآوری در بیماران دچار آلزایمر می شود.
خاصیت ضدعفونی کنندگی مریم گلی مریم گلی دارای خواص ضد میکروبی و ضدعفونی کنندگی قوی است و می تواند از گسترش عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی پیشگیری کند. همچنین، سوزاندن این گیاه به مدت یک ساعت، باکتری های هوا را تا ۹۴ درصد کم می کند. مریم گلی و تأثیر آن بر لاغری یکی از خواص مریم گلی مهار جذب چربی در پانکراس است که موجب کاهش وزن و لاغری می شود. همچنین، این گیاه به هضم غذا کمک می نماید. مصرف دم نوش مریم گلی در کنار ورزش و رژیم غذایی مناسب می تواند در رسیدن به وزن دلخواه مؤثر باشد. طرز تهیه دم نوش مریم گلی ابتدا مریم گلی و عسل را به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بجوشد. سپس ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. بعد از صاف کردن، آب لیمو ترش را اضافه کنید. این دم نوش را به مدت ۵ روز مصرف کرده و سپس ۵ روز مصرف نکنید. این روند را چند هفته ادامه دهید تا تأثیر آن بر کاهش وزن مشخص شود. در طب ایرانی، مریم گلی به عنوان درمانی برای اختلالات گوارشی مانند نفخ و اسهال استفاده می شده و بصورت غرغره برای بهبود التهاب دهان و حلق و کاهش خونریزی لثه مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه، مریم گلی به علت خواص آنتی باکتریال، ضد قارچ، ضد ویروس، ضد تعریق، کاهش دهنده فشار خون، ضد التهاب، قابض، افزایش دهنده اشتها به کار می رود.
نکات مهم در مورد مصرف مریم گلی پیش از مصرف این گیاه، حتما با پزشک مشورت کنید، افرادی که به گیاهان دارویی حساسیت دارند، ممکنست به مریم گلی نیز حساسیت داشته باشند و همین طور مریم گلی نباید به عنوان یک درمان قطعی درنظر گرفته شود و بهتر است در قالب یک رژیم غذایی سالم مصرف شود. مریم گلی یک گیاه دارویی با خواص گسترده است که در حفظ سلامت پوست، رحم، کنترل قند خون، درمان کبد چرب، تقویت حافظه، مبارزه با عفونت ها و کاهش وزن نقش دارد. این گیاه به صورت های مختلف همچون دم نوش، روغن و ماسک گیاهی قابل استفاده می باشد. با این وجود، مصرف آن نیازمند مشورت با پزشک بوده و باید در قالب یک رژیم غذایی متعادل قرار گیرد. همین طور این گیاه خاصیت تحریک کنندگی کمی دارد و در اروپای قرون وسطی، اعتقاد بر این بود که مریم گلی حافظه و عقل را تقویت می کند. همچنین، از مریم گلی در تهیه قطره های خوراکی و عصاره های موضعی استفاده می شود. قطره خوراکی تهیه شده از این گیاه در پایین آوردن تعریق و گرگرفتگی دوران یائسگی مؤثر است و عصاره های موضعی به بهبود تب خال کمک می نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب