رییس دانشگاه علوم پزشكی تهران:
وضعیت سلامتی در استان تهران خوب نیست
آقای هویج: رییس دانشگاه علوم پزشكی تهران با تاكید بر ضرورت تولید همكاری های بین بخشی برای ارتقا وضعیت سلامت اظهار داشت: درعین حال باید شعار اجتماعی كردن سلامت را عملیاتی كرده و مردم را برای حفظ سلامتی شان آگاه نماییم.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دكتر عباس علی كریمی در اولین مجمع سلامت استان تهران با اشاره به اینكه امروزه سلامت مقوله ای است كه از اهمیت بسیار برخوردار است، اظهار داشت: همینطور مقوله سلامت طی چند سال اخیر باتوجه به تاكیدات رییس جمهور و وزیر بهداشت بعنوان یكی از مقوله های مهم در نظام جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفته است.
وی اضافه كرد: باید توجه كرد كه وزارت بهداشت در حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد در مقوله سلامت قدرت مانور دارد و اثرگذار است و بیش از ۷۰ درصد عوامل تعیین كننده سلامت خارج از عهده وزارت بهداشت است.
وی با اشاره به مهم ترین عامل مرگ ومیر در سنین زیر ۴۰ سال در ایران، اظهار داشت: تصادفات رانندگی مهم ترین علت مرگ ومیر در سن زیر ۴۰ سال است؛ هر چند كه در خلال چند سال قبل روی این مورد كار شده است، اما با این وجود در سال قبل بین ۱۶ تا ۲۰ هزار مرگ ناشی از تصادف داشتیم و ۱۰ تا ۱۵ درصد این عدد هم مجروح و مصدوم ناشی از تصادفات رانندگی داشتیم. حال ما فقط كار درمان را انجام می دهیم، اما باید بدانیم در این حوزه، كار بیمارستان در انتهای زنجیره قرار دارد و ده ها عامل اعم از امنیت جاده ها، امنیت خودرو و... در این مقوله موثر است.
وی ادامه داد: ازاین رو اگر بتوانیم روی این مسئله كار نماییم باید بر روی مقوله های پیش از درمان متمركز شویم؛ چراكه اگر تمام تخت های بیمارستانی را به تصادفی ها اختصاص دهیم باز مشكل حل نمی گردد.
رییس دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به اینكه مهم ترین عامل مرگ و میر در سنین بالای ۵۰سال در كشور بیماری های قلبی و عروقی است، اظهار داشت: سن، جنس و ژنتیك سه عامل بروز این بیماری های هستند كه ما درآن نقشی نداریم، اما عواملی مانند فشار خون، دیابت و كلسترول بالا جزو علل بروز این بیماری ها هستند كه قابل مهار شدن هستند. باید توجه كرد كه در ایران حدود ۳۰ درصد مردم فشار خون دارند و ۵۰ درصد مردم نمی دانند كه به فشار خون مبتلا هستند. ازاین رو باید بدانیم كه این سه عامل كاملا قابل كنترل است. در گذشته یكی از كشورهایی كه بیشترین آمارهای بیماری های قلبی را به خود اختصاص می داد، كشور فنلاند بود كه طی چند سال با اقداماتی كه انجام داد توانست وضعیتش را بهبود بخشد، اما رتبه ما در این حوزه بالاتر رفته است.
كریمی با اشاره به اینكه مصرف الكل و دخانیات و اضافه وزن هم در بروز بیماری های قلبی موثر است، اظهار داشت: باید بدانیم كه این عوامل قابل كنترل هستند. باید توجه كرد كه سلامت مقوله ای نیست كه فقط در اختیار وزارت بهداشت باشد و بتواند با ساختن تخت و افزایش امكانات درمانی به تنهایی سلامت را در جامعه تولید كرد، بلكه سلامت بر عهده ارگان های مختلفی است و اگر بخواهیم جامعه سالمی داشته باشیم باید ارگان ها و نهادهای زیادی به ما كمك كنند تا با همكاری های بین بخشی بتوانیم سطح سلامت را افزایش دهیم.
كریمی اظهار داشت: علی رغم اینكه شهر تهران، شهری برخوردار می باشد اما ما در تهران مناطقی داریم كه وضعیت از نظر امكانات بهداشت و درمان وسلامت وضعیت بدی دارند كه امیدواریم با همكاری های بین بخشی بتوانیم سطح سلامت استان تهران را بالا بریم. در عین حال باید شعار مردمی كردن، اجتماعی كردن سلامت را عملیاتی نماییم و خود مردم را برای حفظ سلامتی شان آگاه نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب