مراقب روغن بدنتان باشید
آقای هویج: سازمان جهانی بهداشت، جوامع را به طراحی مداخلات گسترده در حوزه کاهش مصرف چربی های مضر، نمک و قندهای ساده در مواد غذایی و خوراکی تشویق می کند.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، فرشته فزونی رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن سفارش به هموطنان برای خودداری از مصرف بیش از اندازه روغن و چربی در غذاهایی که مصرف می کنند، اظهار داشت: روغن های جامد و نیمه جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب مضر (اسیدهای چرب اشباع و ترانس) هستند که خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی، عروقی و سرطان ها را بیشتر می کند. وی با اشاره به خطر گرفتگی عروق و بروز بیماریهای قلبی بر اثر مصرف مواد غذایی حاوی چربی های ترانس، اشاره کرد: طبق سفارش سازمان جهانی بهداشت بزرگسالان باید مصرف چربی ترانس را به کمتر از یک درصد کل انرژی دریافتی روزانه محدود کنند. فزونی اضافه کرد: باتوجه به برچسب تغذیه ای، شهروندان هنگام خرید مواد غذایی بدون چربی ترانس یا ترانس بسیار پایین را انتخاب کنند. به گفته ی ایشان، شکلات، انواع بیسکویت، کیک، کلوچه، شیرینی، دونات، کراکر، کوکی، پنیرهای پیتزا از نوع تاپینگ (نوعی چربی تهیه شده از روغن)، تعدادی از روغن های نیمه جامد و چیپس حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند. وی ادامه داد: برخی غذاها مانند لبنیات پرچرب و گوشت قرمز بطور طبیعی دارای این نوع اسیدهای چرب هستند. رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با یادآوری این که همه روغن ها باید به میزان کم مصرف شوند، روغن کانولا را به عنوان روغن مناسب برای پخت و پز معرفی نمود و در عین حال تصریح کرد: در صورت تمایل به سرخ کردن مواد غذایی از مقادیر کمی روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده گردد و مواد غذایی با حرارت ملایم تفت داده شوند. همین طور از غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن و حرارت دادن زیاد روغن خودداری شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب