انتقاد سازمان منابع طبیعی از اجاره دادن رودخانه های جنگلها
به گزارش آقای هویج، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به کاهش تنوع اکوسیستمی اظهار داشت: متاسفانه هم اکنون شرکت آب منطقه ای مبادرت به اجاره دادن رودخانه ها و آب بندهای در دل جنگلها کرده است این در حالیست که آنها را باید احاله مدیریت کند.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا بر اساس گزارشی که اخیرا از جانب اتحادیه بین المللی محافظت از طبیعت (IUCN) انتشار یافته است، بیشتر از یک گونه از سه گونه درختی در سراسر جهان در معرض خطر انقراض قرار دارند. معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی این گزارش را ترسناک توصیف و بر ضرورت تلاشهای جهانی برای حفظ درختان تصریح کرد.
نقی شعبانیان در گفت و گو با ایسنا اضافه کرد: اتحادیه بین المللی محافظت از طبیعت (IUCN) مرجع بررسی وضعیت گونه های زیستی جهان یا کلیه جانداران است. گونه ها در فهرست قرمز این اتحادیه به 9 رده از گونه های منقرض شده تا گونه هایی که هیچ خطری آنها را تهدید نمی کند یا اطلاعات کافی از آنها وجود ندارد، تقسیم می شوند. هدف «IUCN» آگاهی رسانی به مردم بخصوص مسئولان و سیاستگذاران برای حفظ و حراست از محیط زیست است چونکه یکی از کارهایی که در سالهای اخیر دنبال می کند، تاثیرگذاری روی سیاستگذاران و دولتمردان دنیاست.
وی افزود: حدود ۳۸ درصد درختان در فهرست سرخ «IUCN» و در معرض خطر انقراض قراردارند. حدود ۱۶ هزار از ۴۷ هزار گونه درخت در جهان در معرض تهدید خظر انقراض و تعداد درختان در خطر انقراض بیشتر از دو برابر تعداد کل پرندگان، پستانداران و خزندگان و دوزیستان هستند.
سالانه ۱۵ میلیارد اصله درخت در دنیا از بین می رود
عاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: این گزارش خیلی قابل تامل و ترسناک است و نشان داده است که ما با جهان و محیطی که بعنوان مادر ماست، چه کرده ایم. وضعیت محیط زیست در دنیا و ایران بعنوان یک بستر حیات، مناسب نمی باشد. بر مبنای آمارهای رسمی سالانه ۱۵ میلیارد اصله درخت در دنیا از بین می رود و دست کم پنج میلیون هکتار جنگل نابود می شود. متاسفانه از کنار این آمارها ساده رد می شویم.
وی افزود: این آمار ترسناک باید باعث اقدام ما شود. فقط تخریب درخت مطرح نیست بلکه نشان داده است که در کل دنیا نسبت به منابع طبیعی بی توجه هستند که نتیجه آنرا به شکل آشکار می بینیم مانند کمبود آب، آلودگی آب و خاک، فرسایش خاک و تغییر اقلیم که می تواند عواقب بسیار بدی داشته باشد. در بعضی کشورها همچون ایران امکان دارد به دلیل شرایط اقلیمی وضعیت بدتری داشته باشند. در کشور ما فرونشست زمین را داریم که بسیار نگران کننده است.
شعبانیان تصریح کرد: درختان عناصر بسیار مهمی هستند و به صورت مستقیم در زندگی انسان نقش دارند و در ترسیب کربن موثرند. درختان در کاهش گازهای گلخانه ای نقش دارند علاوه بر آن محل زندگی خیلی از موجودات زنده مانند پرندگان و حشرات هستند ازاین رو نابودی درختان باعث از بین رفتن آنها هم می شود. به صورت کلی از بین رفتن درختان در دنیا تهدید بزرگی برای کره زمین است. توسعه بدون برنامه شهرها، شیوع بیماری ها و آفات، ورود گونه های مهاجم از علل از بین رفتن درختان هستند.
لزوم جنگلکاری در دنیا با انتخاب گونه های سازگار با محیط
ی با اشاره به اینکه جنگلکاری در دنیا یک بحث مهم و انجام این کار ضروری است، تصریح کرد: اگر گونه های مناسبی برای جنگلکاری انتخاب نکنیم خودش تبدیل به عاملی صدمه زا می شود. پارسال توماس کروتر- بوم شناس و مشاور ارشد علمی سابق کمپین «یک تریلیون درخت» سازمان ملل - در یک سخنرانی در کشور امارات گفت بس کنید! درخت نکارید اگر مقرر است به شیوه کنونی درختکاری کنید چون انتخاب گونه های نامناسب صدمه زاست که گاهی بعنوان مهاجم عمل می کنند و درختان بومی را در معرض تهدید قرار می دهند.
جنگل های هیرکانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب