كشف محققان استرالیایی؛
ارتباط ژنتیکی بین حجم مغز و اختلالات عصبی
به گزارش آقای هویج، یک مطالعه در مقیاس بزرگ در مورد حجم مغز بوسیله ی یک موسسه استرالیایی، ارتباط بین انواع ژنتیکی در اندازه مغز و شرایطی همچون بیماری پارکینسون را نشان داد.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر به نقل از شینهوا، این مطالعه، صدها گونه ژنتیکی را کشف کرد که در حجم مغز نقش دارند که در افراد دچار اختلالات عصبی مانند پارکینسون و اختلال بیش فعالی هم یافت می شود.
«میگل رنتریا»، سرپرست پروژه تحقیقاتی، اظهار داشت: «این کشف نشان داده است که بعضی از انواع ژنتیکی که بر ساختار مغز تاثیر می گذارند، بر خطر ابتلاء به شرایط در رابطه با مغز هم تاثیر می گذارند.»
یک تیم بین المللی متشکل از ۱۸۹ دانشمند به رهبری رنتریا، داده های DNA و اسکن مغز ۷۶۰۰۰ شرکت کننده در ۱۹ کشور را تحلیل و بررسی کردند.
آنها ۲۵۴ نوع ژنتیکی را مشاهده نمودند که بر اندازه ساختار مغز افراد تاثیر می گذارد و سپس بررسی کردند که آیا این گونه ها در خطر ابتلاء به اختلالات رشدی، روانی و عصبی هم نقش دارند یا خیر.
رنتریا در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «انواع ژنتیکی در رابطه با حجم بزرگ تر مغز در نواحی کلیدی مغز هم خطر ابتلاء به بیماری پارکینسون را زیاد می کند، در حالیکه انواع در رابطه با حجم کوچک تر مغز در مناطق کلیدی با افزایش ریسک اختلال بیش فعالی مرتبط می باشد.»
وی اظهار داشت: «این یافته ها نشان داده است که تأثیرات ژنتیکی که زیربنای تفاوت های فردی در ساختار مغز است، امکان دارد برای درک دلایل زمینه ای اختلالات در رابطه با مغز، اساسی باشد».
رنتریا این پژوهش را گامی ضروری برای درک و در نهایت درمان مؤثرتر بیماری های عصبی توصیف کرد و اظهار داشت که این نشان دهنده گامی نزدیک تر به درمان این مشکلات در آینده است.
در این مطالعه از تصویربرداری و داده های ژنتیکی چندین کنسرسیوم بین المللی استفاده شد.
منبع: آقای هویج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب