وضعیت دما و بارش تهران تا پایان تابستان
به گزارش آقای هویج، مدیرکل هواشناسی استان تهران اظهار داشت: طی دو ماه آینده متوسط دمای هوا در سطح استان، حدود ۱ تا ۱.۵ درجه سلسیوس بیشتر از نرمال نسبت به متوسط دراز مدت ارزیابی شده است و متوسط بارش استان با تمایل به کمتر از نرمال نسبت به میانگین دراز مدت پیشبینی می شود.
مازیار غلامی در گفتگو با ایسنا اضافه کرد: بر مبنای جدید ترین خروجی مدلهای پیشبینی فصلی، حتی در بهترین شرایط و خوشبینانه ترین حالت، در صورتیکه بارش های استان تهران در حد نرمال باشد، نمی تواند کاهش بارش نسبت به دراز مدت را جبران کند و کماکان مدیریت منابع و مصارف آب در قسمت های مختلف بخصوص بخش های کشاورزی، صنعتی و حتی خانگی و به صورت کلی صرفه جویی در مصرف آب با تاکید بیشتر سفارش می شود.
وی در قسمت دیگری از صحبت های خود در رابطه با وضعیت آب هوایی تهران طی بهار سالجاری اظهار داشت: تحلیل و بررسی آمارهای دریافتی از ایستگاه های هواشناسی استان در ارتباط با بهار ۱۴۰۳ مبین آن است که در این فصل ۸۶.۷ میلی متر باران به صورت پهنه ای در استان تهران اتفاق باریده که نشان دهنده آن است که مقدار بارش نزدیک به میانگین بلندمدت ( وضعیت نرمال) و تنها ۲.۸ درصد کمتر از متوسط دراز مدت بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان تهران خاطرنشان کرد: میانگین بلندمدت بارش استان تهران در این فصل ۸۹.۲ میلی متر است این در حالیست که متوسط بارش خرداد ماه استان تهران ۳۴.۶ میلی متر بوده که افزایش قابل توجه نسبت به دراز مدت (۱۰.۶ میلی متر) داشته است. بارش استان تهران به صورت پهنه ای از آغاز سال زراعی (مهر۱۴۰۲) تا پایان خرداد ۱۴۰۳، ۱۹۷ میلی متر بود که نسبت به سال قبل افزایش حدود ۲۵ درصدی اما نسبت به بلندمدت ۲۴ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: مقدار بارش اتفاق افتاده در استان تهران تابحال ۷۰ درصد تأمین بارش سال آبی جاری را تأمین کرده است. استان تهران سومین استان در سطح کشور است که بیشترین کاهش بارش را نسبت به دراز مدت دارد ازاین رو افزایش بارش نسبت به سال قبل نمی تواند مسئله کاهش بارش انباشته شده را جبران کند و کماکان صرفه جویی و مدیریت منابع و مصارف آب سفارش می شود.
به گفته مدیرکل هواشناسی استان تهران از نظر توزیع مکانی در تمام شهرستان های استان طی خرداد ماه، افزایش بارش نسبت به دراز مدت را تجربه کردند.
وی با اشاره به وضعیت دمای تهران طی بهار سالجاری اظهارکرد: بررسی و تحلیل مقادیر ثبت شده دمای هوا (شامل متوسط دما، دمای حداقل و دمای حداکثر) بهار ۱۴۰۳ در ایستگاه های هواشناسی استان مبین افزایش ۰.۶ درجه سلسیوس متوسط حداقل دما و متوسط دما و افزایش ۰.۵ درجه سلسیوس متوسط حداکثر دما نسبت به دوره آماری دراز مدت است همینطور متوسط دما طی خرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره آماری دراز مدت افزایش ۰.۵ درجه سلسیوس داشته است.
غلامی در انتها اظهار داشت: از آغاز سال زراعی(مهر۱۴۰۲) تا پایان خرداد ۱۴۰۳ متوسط دمای هوای استان تهران ۱.۶ درجه سلسیوس نسبت به دراز مدت و ۰.۹ درجه سلسیوس نسبت به سال قبل افزایش داشته است. از نظر توزیع دما در سطح استان هم تمامی شهرستان ها با افزایش دما روبرو بوده اند.
منبع: mrhavij.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب