چطور می توان سیل را در چند دقیقه مدیریت کرد؟

چطور می توان سیل را در چند دقیقه مدیریت کرد؟ به گزارش آقای هویج، خراسان رضوی امروزه سیل در سراسر دنیا درحال وقوع است و احیانا شما هم آنرا تجربه کردید یا در شرف مواجهه با نخستین فصل سیل شدید هستید.


طبق گزارش سازمان جهانی هواشناسی، فجایع ناشی از سیل از سال ۲۰۰۰ در مقایسه با ۲ دهه قبل، ۱۳۴ درصد افزایش پیدا کرده است. همانطور که نتایج گزارش نشان داد که افزایش دمای جهانی به صورت قابل ملاحظه ای بر چرخه آب تاثیر می گذارد و سیل و خشکسالی را شدیدتر و مکرر می کند.
سیل، تنوع زیستی، زندگی، معیشت، زیرساخت ها و سایر دارایی ها را از بین می برد، همینطور می تواند خطرات سلامتی مانند وبا را به علت سرریز شدن فاضلاب ها و مخلوط شدن آب شیرین و آب آلوده ترکیب کند. سیلاب ها امکان دارد سبب پرورش پشه های ناقل مالاریا در بعضی مکانها شود.
داده های دقیق تر و قابل اعتمادتر به شناسایی خطرات کمک می نماید و فرصت های رو به رشد عرضه شده داده های ماهواره ای و راهکارهای ابری برای بهبود آمادگی، مدیریت و پاسخ به سیل شهری، سیلاب حوضه، خشکسالی و محافظت از سواحل استفاده می شوند.
استراتژی های اثبات شده هم برای حفاظت از کشورهای صدمه پذیر در مقابل تاثیر سیل، خشکسالی و موج گرما وجود دارند، برای مثال، سیستم های اخطار زودهنگام که از داده های آب وهوا و مدل سازی استفاده می نمایند، می توانند مقامات را در مورد وقوع سیل مورد انتظار، اخطار دهند و به آنها زمان بدهند تا تخلیه ها را آغاز و موارد احتمالی را برای بخش های حیاتی مانند کشاورزی ایجاد کنند.
سازگاری؛ نجات جان و منابع
گزارش کنونی، بر شکاف سازگاری بر نیاز حیاتی برای افزایش بودجه سازگاری با آب وهوا تاکید دارد. هزینه های برآوردی انطباق در کشورهای درحال توسعه پنج تا ۱۰ برابر بیشتر از جریان های مالی سازگاری عمومی فعلی است و شکاف مالی سازگاری در حال افزایش می باشد.
محققان اعلام کردند که نگاههای مبتنی بر اکوسیستم، مانند تالاب های ساخته شده، مناطق نگهداری اختصاصی و احیای پوشش گیاهی جهت کمک به کاهش اثرات سیل ها، توجه و بودجه بیشتری را به خود جلب می کنند.
بعنوان مثال، بازسازی ۳۵۰۰ هکتار از زیستگاه های حوزه آبخیز به مردم در برداشت و حفظ آب کمک می کنند. برای کشاورزانی که در حوضه های آبخیز به صورت فزاینده خشک و تخریب شده زندگی می کنند، این احیای اکولوژیکی از خشک شدن و شسته شدن خاک آنها در سراشیبی جلوگیری می کند. این پروژه همینطور سیستم های پیشبینی آب وهوا و دانش آب وهوا را جهت کمک به مردم در تغییر اقلیم بهبود می بخشد.
پیت لندها، تالاب های مهمی هستند چونکه ۲ برابر بیشتر از تمام جنگل های جهان کربن ذخیره می کنند. حفظ آنها به کند شدن تغییرات آب وهوایی و کاهش خطر رویدادهای شدید آب وهوایی مانند سیل کمک می نماید.
راه حل های مبتنی بر طبیعت
زیرساخت های سبز و راهکارهای مبتنی بر طبیعت برای مدیریت خطر سیل، مانند بازکردن دایک ها و ایجاد فضای بیشتر برای رودخانه، علاوه بر کاهش خطر سیل، مزایای گوناگونی را به همراه دارد که شامل محافظت از تنوع زیستی، افزایش تغذیه آب زیرزمینی یا ترسیب کربن باشد. علاوه بر این، این چاره ها به سازگاری با تغییرات آب وهوایی کمک می نماید.
در سالهای اخیر، خیلی از تالاب ها به علت فعالیتهای انسانی و تغییرات آب وهوایی تخریب شده اند. بازسازی آنها می تواند به مدیریت سیل های آینده کمک نماید. به همین ترتیب، احیای جنگلها می تواند انعطاف پذیری اکوسیستم ها را افزایش دهد، از فرسایش خاک جلوگیری نماید و خطر سیل های ناگهانی را کم کند. طرح درختکاری برای احیای جنگلها و منابع حیات وحش هم به پیشگیری از فرسایش ساحل کمک می نماید.
در همین حال، بخش کشاورزی هم به سرمایه گذاری بیشتر برای توسعه و اجرای ابزارها و فناوری های مقاوم در مقابل آب وهوا نیاز دارد که بهتر با اثرات سیل و خشکسالی روبرو شود. بعنوان مثال، گونه های جدید محصولات کشاورزی و دام هایی که برای تحمل بیشتر در مقابل تغییرات اقلیمی پرورش می یابند، می توانند به محافظت از تولیدات کشاورزی و معیشت، همراه با اشکال متنوع تر مدیریت آب برای کشاورزی، ازجمله برداشت آب باران و تغذیه مدیریت شده آبخوان (سفره آب زیرزمینی) کمک کنند.


مقررات کاربری زمین
تجاوز غیرقانونی انسان به کریدورهای رودخانه باید از راه اجرای مقررات کاربری زمین کنترل شود. سیاست ها و برنامه های استخراج سنگ و شن و ماسه باید بر مبنای تحلیل علمی صحیح باشد. محافظت از حوزه آبخیز طیف گسترده ای از راهکارهای مبتنی بر طبیعت مورد نیاز است که شامل احیای جنگلها، احیای تالاب ها و مقررات استفاده از زمین هستند. این اقدامات به قطع بارندگی، به تاخیر انداختن رواناب بارندگی و به حداقل رساندن فرسایش خاک و در نتیجه شدت سیل کمک می کنند.
آموزش رودخانه
نصب سدهای کنترل رسوب، قرار دادن تخته سنگ، تقویت محافظت از سواحل و بستر رودخانه و سایر اقداماتی از این دست برای آموزش رودخانه برای یافتن تعادل و عدم تغییر مسیر مورد نیاز است. به این ترتیب، سرمایه گذاری مدیریت سیل در مناطق پایین دستی با زیرساخت های بزرگ مانند دایک های سیلاب و غیره را میتوان کم کرد.
در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲، درجه حرارت در چندین بخش از آسیا و اقیانوس آرام به بیشتر از ۵۰ درجه سانتی گراد افزوده شد و به دنبال آن چندین دوره خشکی و خشک شدن رودخانه ها و بعداً با رانش زمین و سیل های مختلف همراه شد. به نظر می آید که حوادث سیل می تواند ناشی از چنین ناهنجاری های اقلیمی باشد، اما این امید وجود دارد که جامعه علمی به بررسی ارتباط بین این رویدادها برای بهبود پیشبینی طولانی مدت سیل و اخطار اولیه در مقیاس منطقه ای ادامه دهد تا کشورها بتوانند بهتر آماده شوند.
سیل های ویرانگر اخیر نشان داده است که اقدامات اصلاحی فوری و بلندمدت در منطقه مورد نیاز است. با ادامه تأثیرات تغییرات آب وهوایی بر جوامع صدمه پذیر در این مناطق، این اقدامات فوریت بیشتری خواهند داشت.
طرح های بیمه ای که توسط دولت حمایت می شوند همینطور می توانند به کشاورزان، مشاغل و خانوارهای کوچک در مقیاس کوچک کمک کنند تا بعد از رویداد آب وهوایی بهبود یابند.
منابع

dameasyfloodbarriers.com

preventionweb.net

aljazeera.com

worldbank.org

unep.org




منبع:

1403/02/30
09:38:59
5.0 / 5
422
تگهای خبر: آموزش , بیمه , پیشگیری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری