ممنوعیت عرضه مجانی کیسه های پلاستیکی در فروشگاه های زنجیره ای از هفته زمین پاک

ممنوعیت عرضه مجانی کیسه های پلاستیکی در فروشگاه های زنجیره ای از هفته زمین پاک به گزارش آقای هویج، مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: در جهت ماده ۳ آئین نامه ممنوع توزیع مجانی کیسه های پلاستیکی به منظور حفظ محیط زیست قانون محدودیت توزیع کیسه های پلاستیکی از هفته زمین پاک (۳ تا ۹ اردیبهشت)شروع می شود و فروشگاه های زنجیره ای دیگر کیسه مجانی توزیع نخواهند کرد.



به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا مهدی خادم ثامنی، در جلسه شیوه نامه ماده ۳ قانون محدودیت استفاده و توزیع کیسه های پلاستیکی که بامداد امروز (۲۷ فروردین ماه) در سالن سرو پارک طبیعت پردیسان برگزار شد، اظهار نمود: بدون داشتن محیط زیست سالم و امن، انسان قادر به ادامه حیات نیست و این یکی از نیازهای انسان است همینطور محیط زیست سالم و امن یکی از حقوق بشر است.

وی در ادامه ضمن اشاره به شیوه نامه ماده ۳ قانون محدودیت استفاده و توزیع کیسه های پلاستیکی اظهار داشت: بحث مصرف کیسه های پلاستیکی به یک بحران اجتماعی و جهانی تبدیل گشته است. پلاستیک ها نه تنها اکوسیستم های آبی و خشکی را تهدید می کند بلکه به صورت مستقیم و غیر مستقیم وارد زنجیره غذایی می شوند و سلامت انسان را هم تهدید می کنند.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به نقش اثرگذار انسان در بهبود چرخه محیط زیست و طبیعت اظهار نمود: درست است که می گویند انسان اشرف مخلوقات است و حق استفاده از منابع و نعمت های الهی را دارد ولی در کنار آن هم مسئولیت مهم حفظ محیط زیست را هم بر عهده دارد.

خادم ثامنی افزود: متاسفانه آمار و اطلاعات نشان داده است که ما در چند دهه گذشته داد و ستد خوبی با محیط زیست نداشتیم یعنی عملکرد زیست محیطی خوبی در جامعه نداشته ایم و سبب تخریب جنگلها و مراتع بسیاری شده ایم. در نتیجه گونه های نادر و گیاهی زیادی را از دست دادیم و مهم ترین منابع زیستی خود آب و هوا و خاک را هم آلوده کردیم.

وی در ادامه اظهار داشت: در کشورهای پیشرو تلاش می کنند که که روز به روز آلودگی های خویش را کاهش دهند و تخریب محیط زیستی کمتری داشته باشد ولی متاسفانه در ایران روز به روز مصرف پلاستیک ها افزوده می شود، به صورتی که روزانه در کشور حدود ۵۷ هزار تن پسماند تولید می شود. آمارها از آن حکایت می کند که حدوداً ۱۰ تا ۱۲ درصد پسماندها پلاستیکی هستند و این پسماندهای پلاستیکی به صورت مستقیم و غیر مستقیم وارد آب های زیرزمینی می شوند و خاک، آب و هوا را آلوده می کنند و سبب بروز مشکلات زیست محیطی و تهدید سلامت انسان می شوند.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: یک پروژه مطالعاتی در چند سال پیش در میادین تهران انجام و مشخص شد سالیانه حدوداً ۲۱ تن فقط کیسه پلاستیکی در میادین تهران مصرف می شود و این آمار بالایی از مصرف پلاستیک را نشان داده است که جالب نیست همینطور کیسه های پلاستیکی به علت این که سبک وزن هستند با کم ترین وزش باد به حرکت در می آیند و توجیه اقتصادی هم برای بازیافت ندارند.

وی افزود: در آبان ماه سال ۱۴۰۱ آئین نامه اجرایی کاهش کیسه های پلاستیکی تدوین، تصویب و ابلاغ گردید و در ماده ۳ این آئین نامه توزیع مجانی کیسه های پلاستیکی ممنوع گردید.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به گرامیداشت هفته زمین پاک طی هفته اول اردیبهشت ماه، اظهار داشت: این مناسبت فرصتی است تا بتوانیم با تغییر روش ها و تغییر رویکردها، ذهنیت و رفتار مردم را به کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی سوق دهیم.

خادم ثامنی ضمن اشاره به نقش مردم در جهت فرهنگسازی برای کاهش مصرف پلاستیک در چرخه محیط زیست اظهار داشت: در بحث مسئولیت های اجتماعی نقش مردم مهم و موثر است تا ما بتوانیم مصرف کیسه های پلاستیکی را کاهش دهیم. این امر مستلزم آن است که فرهنگسازی ابتدا از فروشگاه های زنجیره ای شروع شود، یعنی توزیع مجانی کیسه های پلاستیگی ممنوع شود.

به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا در در انتها این نشست، نمایندگان وزارت صمت، شهرداری، فروشگاه های زنجیره ای و اتحادیه ها نظرها و پیشنهادهای خویش را در جهت اجرای ماده ۳ آئین نامه ممنوعیت توزیع مجانی کیسه های پلاستیکی بیان نمودند.





منبع:

1403/01/28
09:00:12
5.0 / 5
2146
تگهای خبر: آلودگی , تولید , سازمان , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری