به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، سازمان هواشناسی با صدور اخطار سطح نارنجی از تشدید فعالیت سامانه بارشی، بارش باران، در مناطق گرمسیر رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما، در ارتفاعات بارش برف، رخداد مه و احتمال بهمن طی روز چهارشنبه ( ۲۲ آذر) در کهگیلویه و بویراحمد، نیمه شرقی خوزستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه، کردستان، غرب و جنوب اصفهان، نیمه جنوبی لرستان، زنجان و جنوب استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل آگاهی داد.
بر اثر این مخاطره جوی اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی، لغزندگی زمین در گردنه های کوهستانی به سبب بارش برف، کاهش دید، سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال بهمن، سیلابی شدن مسیل ها، طغیان رودخانه ها، آبگرفتگی معابر، صاعقه، خسارت به سازه های موقت همچون بنرها، داربست ها، تابلوهای تبلیغاتی، شکستن درختان کهنسال و تنش دمایی در سالن های دامداری، مرغداری و گلخانه ها پیشبینی می شود.
سازمان هواشناسی در وضعیت جوی پرهیز از سفرهای غیر ضروری، خودداری از توقف در بستر و حاشیه رودخانه ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه ها و مسیل ها، خودداری از کارهای کوه نوردی و جابجایی عشایر، محدودیت در کارهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرائی و امدادی و پاکسازی دهانه پل ها، لایروبی کانال ها و آب روها، آمادگی راهداری جهت برف روبی در گردنه ها و نقاط سردسیر، کنترل دما و رطوبت در سالن های پرورشی و انتقال ماشین آلات کشاورزی به نقاط مسقف را سفارش می کند.
سازمان هواشناسی همینطور با صدور اخطار سطح زرد از وقوع رگبار باران، در نواحی گرمسیر رعدوبرق، کاهش محسوس دما، وزش باد شدید موقتی، در نقاط مستعد گردوخاک، در نواحی کوهستانی و سردسیر بارش برف و احتمال بهمن از دوشنبه تا پنجشنبه ( ۲۰ تا ۲۳ آذر) آگاهی داد.
این شرایط جوی روز دوشنبه در شرق اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و شمال خراسان شمالی، سه شنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان و شمال کرمانشاه، چهارشنبه در گیلان، غرب مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، قزوین، قم، البرز، تهران، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مرکزی، همدان، شمال بوشهر و نیمه غربی استان های فارس و اصفهان و پنجشنبه در آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، سمنان، تهران، قم، البرز، قزوین، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، نیمه شرقی خوزستان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، اصفهان، مرکزی و همدان پیشبینی می شود.
بر اثر این مخاطره جوی احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی، کاهش دید، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال بهمن، احتمال سیلابی شدن مسیل ها، احتمال طغیان رودخانه ها، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال خسارت به سازه های موقت همچون بنرها، داربست ها، تابلوهای تبلیغاتی، شکستن درختان کهن سال و احتمال تنش دمایی در سالن های دامداری مرغداری و گلخانه ها مورد انتظار است.
سازمان هواشناسی برای کاهش لطمه ها و مخاطرات ناشی ازاین شرایط جوی پرهیز از سفرهای غیر ضروری، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه ها، احتیاط در کارهای کوه نوردی و جابجایی عشایر، محدودیت در کارهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرائی و امدادی و پاک سازی دهانه پل ها، لایروبی کانال ها و آب روها، آمادگی راهداری جهت برف روبی در گردنه ها و نقاط سردسیر، کنترل دما و رطوبت در سالن های پرورشی و انتقال ماشین آلات کشاورزی به نقاط مسقف را سفارش می کند.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا در اخطار سطح نارنجی سازمان هواشناسی پیشبینی می شود که پدیده ای جوی اثرات منفی به همراه داشته باشد و خسارت های احتمالی را سبب شود. اخطار نارنجی برای آماده باش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت زا صادر می شود. اخطار زردرنگ به معنای اینست که پدیده ای جوی رخ خواهد داد که ممکنست در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را بوجود آورد. این اخطار برای آگاهی مردم صادر می شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسؤلان هم در جریان این هشدارها قرار می گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.