مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی خبر داد
پرداخت بدهی معوقه تمامی مراکز درمانی طرف قرارداد تامین اجتماعی
به گزارش آقای هویج، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ضمن تاکید بر اهمیت سه جانبه گرایی در سازمان تامین اجتماعی و مشارکت مالی کارگر و کارفرما در تامین منابع طرح های بیمه اجتماعی، اظهار داشت: عظمت کارگر در هستی بخشی این قشر است و اگر چنانچه این عزیزان در کنار همه بخش های حکمرانی کشور حضور نداشته باشند، ارائه خدمات و رونق تولید مبتلا به اختلال می شود.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، میرهاشم موسوی در دیدار اعضای کانون عالی شورای اسلامی کار که به مناسبت هفته تامین اجتماعی و با حضور معاونان و تعدادی از مدیران این سازمان برگزار گردید، ضمن تبریک هفته تامین اجتماعی، آنرا هفته آسایش، امنیت، کرامت و عدالت توصیف کرد و اضافه کرد: یکی از شرکای مهم ما در راه تحقق آرمان عدالت، کارگران هستند. حضرت امام (ره) تعالیم بلندی درباره ی این عزیزان دارند. مقام معظم رهبری هم در دیداری که امسال در روز کارگر با کارگران داشتند، از نقش مهم آنها در چرخه تولید کشور تعابیر بسیار والایی مطرح نمودند.
موسوی با اشاره به این که ما در سازمان تامین اجتماعی باید مفتخر باشیم در سازمانی هستیم که وظیف و ماموریت آن خدمت به کارگران است، اظهار داشت: اگر امروز وضع سازمان تامین اجتماعی نسبت به دیگر صندوق ها بهتر است، یکی از دلیلهای آن نقش راهبری، نظارتی و تعاملی است که شرکای اجتماعی خصوصاً جامعه بزرگ کارگری در سازمان تامین اجتماعی دارند. به خاطر ندارم زمانی بوده باشد که سازمان تامین اجتماعی در تصمیم گیری های خود به کلی نسبت به این جامعه بزرگ بی توجه باشد. شاید گاهی در عمق و شدت آن غفلت شده است اما هیچگاه نسبت به اصل مشارکت این افراد در تصمیم گیری ها بی توجهی نشده است. چنان که امروز در توسعه خدمات درمانی و بیمه ای و همین طور در جریان رویکرد های تحولی، شرکای اجتماعی ما مشارکت کامل دارند و این مشارکت هم بنا بر قرائن گوناگون بطورکامل واقعی است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به این که یکی از تصمیماتی که در دوره ی جدید با مشارکت شرکای اجتماعی گرفته شد و از یک خسارت بزرگ در سازمان تامین اجتماعی جلوگیری کرد، تسویه بدهی های کلان بانکی سازمان بود، اظهار داشت: در بحث توسعه پوشش های بیمه ای با حمایت و مشارکت شرکای اجتماعی، ظرفیت بزرگی برای مردم برقرار شد و ظرف کمتر از دو سال، بیش از یک میلیون و ۹۲۰ هزار بیمه شده جدید به صندوق اضافه شدند و طبق آخرین برآوردها، رقمی که ماهانه از محل ورود این تعداد بیمه شده جدید منابع مالی پایدار، به منابع سازمان تامین اجتماعی افزوده می شود، بیش از هزار میلیارد تومان است که نقش جدی در پایداری منابع صندوق تامین اجتماعی دارد.
موسوی با اشاره به این که امام (ره) شأن و ارزشمندی جایگاه مقام و مسئولیت را در ادای حقوق مردم می دانستند، اظهار داشت: امام (ره) می فرمودند که پست و مقام اصالت ندارد و آن چه اصالت دارد ادای حقوق مردم است. از این باب نخستین حق کارگران بر ما در سازمان تامین اجتماعی، بیمه کردن آنها است. ما باید ریسک هایی را که ممکنست در طول خدمت و پس از خدمت متوجه این قشر زحمتکش شود، مورد توجه قرار دهیم و از او در مقابل این خطرات حمایت نماییم. یکی از کارکردهای ما و شرکای اجتماعی ما این است که حقوق آحاد مردم خصوصاً کارگران را ادا نماییم و هویت میز و مسئولیت ما به همین احیای حقوق مردم است.
وی با اشاره به این که جایگاه تشکل های کارگری ما به عرصه داخلی محدود نیست بلکه یک جایگاه بین المللی دارد، اظهار داشت: بعد از انقلاب جایگاه تشکل های کارگری و نقش راهبردی آنها در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها به شدت ارتقاء یافت. در نشست اخیر اتحادیه بین المللی تامین اجتماعی دیدیم که گفتمان نماینده جامعه کارگری ما چطور جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار داد و این به برکت انقلاب اسلامی به دست آمده است که توانست نگاه توأمان به بعد مادی و معنوی زندگی را به همه عرصه ها تسری بدهد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با تکیه بر این که ضعف ها و کاستی های تعامل میان سازمان تامین اجتماعی و شرکای اجتماعی باید به سرعت رفع گردد، اظهار داشت: تعدادی از اقداماتی که پس از انقلاب در عرصه بیمه های اجتماعی صورت گرفت، نه فقط با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست بلکه حتی با دستاوردهای برخی کشورهای پیشرفته دنیا نیز قابل مقایسه نیست. پیش از انقلاب تنها ۲۰ درصد از جمعیت ۳۵ میلیونی کشور تحت پوشش بیمه های اجتماعی بودند درحالی که امروز بیش از ۷۳ درصد از جمعیت هشتاد و چند میلیونی کشور تحت پوشش بیمه های اجتماعی هستند و این از برکات انقلاب اسلامی است. در دنیا امروز کشورهایی هستند که تنها ۲۰ درصد از جمعیت ۸ میلیونی آنها تحت پوشش بیمه های اجتماعی هستند و تنها خدمتی هم که به بیمه شدگان آنها ارائه می شود، پاداش سنوات خدمتی است که بصورت مقطوع در آخر خدمت به افراد پرداخت می شود. درحالی که امروز تامین اجتماعی ۱۸ خدمت کلان از قبل از تولد تا بعد از مرگ به بیمه شدگان ارائه می دهد؛ اما گاهی کسانی آن چنان ذهن ها را منحرف می کنند که از این دستاوردها و از جایگاه سازمان تامین اجتماعی غافل می شویم.
وی با اشاره به این که توسعه درمان مستقیم از اولویت های اساسی سازمان تامین اجتماعی است، اظهار داشت: طبق قانون الزام باید با توسعه خدمات مستقیم، به آرمان خدمات درمانی رایگان برسیم که این از اهداف اساسی نظام جمهوری اسلامی است. برای حرکت به این سمت، باید نقطه تعادل درمان مستقیم و غیرمستقیم را پیدا نماییم و این با آمایش سرزمینی و نظام سطح بندی درمان ممکن و میسر می شود.
وی ادامه داد: از شروع دوره ی جدید مدیریتی بودجه گسترش زیرساخت های درمان مستقیم را با رویکرد توسعه در مناطق کمتر برخوردار از ۴۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰، به ۹۵۰۰ میلیارد در سال ۱۴۰۱ و ۱۱۵۰۰ میلیارد در سال ۱۴۰۲ رساندیم.
وی با اشاره به این که طی دو هفته گذشته بدهی معوقه تمام مراکز درمانی طرف قرارداد با پرداخت معادل ۱۳ هزار میلیارد تومان تسویه شده است، اظهار داشت: در ماه های اول سال ۱۴۰۰ و قبل از استقرار مدیریت جدید، برای پرداخت مستمری ها باید هر ماه چندهزار میلیارد تومان استقراض بانکی انجام می شد، اما امروز به جایی رسیدیم که طی سه ماه گذشته با وجود افزایش حقوق و دستمزدها، پرداخت مستمری ها را بدون یک ریال استقراض انجام دادیم و این به خاطر تصمیمات و اقداماتی است که با مشارکت شرکای اجتماعی سازمان رقم خورد. اگر تعامل میان ما مبتنی بر این نگاه راهبردی و با رویکرد مسئله محوری صورت بگیرد، افق پیش روی سازمان تامین اجتماعی و آتیه بیمه شدگان ما روشن خواهد بود و در مقابل، فقدان تعامل یا ضعف در سه جانبه گرایی در عملیاتی شدن راهبردها اختلال به وجود می آورد.
موسوی در مورد دستاوردهای حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری در دو سال قبل نیز اظهار داشت: فروش تجمیعی ما در شستا در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۴۳ درصد افزایش داشته و از ۱۶۰ هزار میلیارد به ۲۳۰ هزار میلیارد رسیده و به تبع آن، سود تجمیعی ما نیز با رشد ۵۰ درصدی از ۳۷ هزار میلیارد به ۵۷ هزار میلیارد رسیده است. همین طور در سال قبل ۹۰ پروژه اقتصادی برمبنای ۱۲ راهبرد کلان در مجموعه شستا برای یک مدت ۴ ساله برنامه ریزی شده است که در سال قبل ۲۱ پروژه محقق شده و امسال نیز ۲۹ پروژه از آن به عاقبت خواهد رسید. هدف گذاری ما در این زمینه باید طوری باشد که منابع ما به معادل تولید ناخالص داخلی برسد؛ چیزی که در خیلی از کشورهای موفق رقم خورده و ما نیز باید با حرکت به این سمت، آتیه صندوق و بیمه شدگان خودرا تامین نماییم.
وی با اشاره به ضرورت همکاری و تعامل نزدیک تر سازمان تامین اجتماعی با شرکای اجتماعی اظهار داشت: مزیت سازمان تامین اجتماعی نسبت به دیگر صندوق ها همین سه جانبه گرایی و حضور شرکای اجتماعی است و من بسیار امیدوار هستم با یک تعامل نزدیک بتوانیم ارتقای رفاه عمومی را برای همه آحاد مردم رقم بزنیم.
اولیاء علی بیگی، رییس کانون عالی شورای اسلامی کار در این جلسه ضمن قدردانی از زحمات سازمان تامین اجتماعی خصوصاً در دوره ی جدید مدیریتی، دیدگاه مردم نسبت به خدمات سازمان را مثبت ارزیابی کرد و اضافه کرد: خدماتی که سازمان تامین اجتماعی خصوصاً در مراکز درمانی ارائه می دهد، قابل انکار نیست و بر طبق رصد ما، مردم نسبت به این خدمات که در مراکز ملکی بصورت رایگان ارائه می شوند، رضایت دارند.
وی ادامه داد: با اینحال به خاطر جذابیتی که این خدمات دارند، به طور معمول مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی با ازدحام مواجهند که توسعه ظرفیت مراکز و کلینیک ها می تواند به حل این مشکل کمک نماید.
علی بیگی همین طور در مورد انفعال برخی کارگاه ها در سالم سازی محیط کار و در نتیجه سوءاستفاده تعدادی از قانون سخت و زیان آور اظهار داشت: نمی شود که عده ای برای افزایش سودآوری خود بهر دلیلی از سالم سازی محیط کار امتناع کنند و شائبه سو استفاده از این قانون، موجب شود کسانی که واقعاً در مشاغل سخت و زیان آور شاغل هستند، از بهره مندی از این قانون محروم شوند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، علی بیگی نسبت به حفظ حقوق افرادی که واقعاً مشاغل سخت و زیان آور دارند در جریان بازبینی سازمان تامین اجتماعی در لیست مشاغل سخت و زیان آور اظهار امیدواری کرد.
در این جلسه همین طور تعدادی دیگر از نمایندگان جامعه کارگری نیز به طرح و ارائه دیدگاه های خود پرداختند و بر ضرورت توسعه و عمق بخشی به خدمات سازمان تامین اجتماعی تاکید کردند.
منبع: آقای هویج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب