روند صعودی کرونا در کشور در هفته ۱۲۵ همه گیری
بعد از طی دوره ای آرامش در آمارهای کرونائی، باردیگر روند بیماری در کشور صعودی شده و الان در شروع موج هفتم آن قرار داریم؛ موجی که پیش بینی دقیقی از قله آن وجود ندارد و متخصصان تکمیل واکسیناسیون و رعایت جدی پروتکل ها را شرط عبور کم خطر از آن و نزول مجدد آمارها می دانند...
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، چند روزی است که آمار مبتلایان بیماری در کشور باردیگر چهار رقمی شده و بالطبع میزان مراجعات و بستری های بیمارستانی نیز بالا رفته است. همین طور بعد از طی دوره ای حدود ۶۰ روزه که تعداد فوت شدگان روزانه کووید در کشور تک رقمی بود و چند روز صفر را نیز تجربه کردیم، باردیگر جانباختگان این بیماری دو رقمی شده و روز گذشته نیز ۱۳ فوتی کرونا در کشور ثبت گردید.
به همین دلیل هم شمار شهرهای قرمز و نارنجی باردیگر بالا رفته است؛ بطوریکه طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از ۴ به ۱۵ و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۱۴ به ۳۵ شهر بالا رفته و تعداد شهرهای با وضعیت زرد از ۱۴۲ به ۲۰۸ و تعداد شهرهای با وضعیت آبی از ۲۸۸ به ۱۹۰ شهر رسید.
روند صعودی کرونا در کشور در هفته ۱۲۵ همه گیری بنابر اعلام وزارت بهداشت، در هفته سوم تیرماه مصادف با هفته ۱۲۵ همه گیری در کشور، موارد بستری ناشی از کرونا به ۱۴۷۱ مورد رسیده است که این رقم در هفته پیش از آن ۵۹۱ مورد ثبت شده بود. همین طور موارد مثبت شناسایی شده سرپایی از ۳۲۶۰ مورد در هفته دوم به ۹۳۴۹ مورد در هفته سوم تیرماه و فوت شدگان نیز در کل کشور از ۱۸ نفر در هفته دوم به ۴۰ نفر در هفته سوم تیرماه بالا رفته است.
در مجموع در هفته سوم تیرماه، افزایش بارز بیماران بستری کووید در ۱۹ استان کشور، افزایش در ۹ استان دیگر و کاهش مختصر در دو استان و ایستایی موارد بیماری در یک استان کشور گزارش شده است.
همین طور افزایش بارز موارد فوت نیز در پنج استان طی هفته اخیر گزارش شده است.
افزایش فوت شدگان دور از انتظار نیست وزیر بهداشت نیز در تازه ترین اظهارت خود با بیان شروع موج هفتم بیماری در کشور، اصرار کرد که «از یکی دو هفته پیش، شاهد افزایش موارد مبتلاشدن و بستری بیماران در بیمارستانها هستیم و در این شرایط، افزایش موارد مرگ و میر، دور از انتظار نیست.»
بر اساس اعلام عین اللهی، «در حال حاضر بین هفته دوم تا سوم موج هفتم کرونا به سر می بریم و شمار جانباختگان این بیماری باردیگر دو رقمی شده است و البته تعداد موارد فوتی کرونا در ایام آینده، قابل پیش بینی نیست». وی در عین حال سفارش می کند که مردم جهت تکمیل واکسیناسیون خود اقدام نموده و رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند.
دکتر عباس شیراوژن – سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز با اشاره به روند صعودی کرونا در کشور طی دو هفته اخیر اعلام نموده است که در هفته اخیر نسبت به هفته پیش از آن «آمار بستری های کرونا دو و نیم برابر بیشتر و تعداد فوت شدگان هفتگی نیز ۴۰ درصد افزایش داشته است و اگر رعایت ها خوب نباشد، ممکنست این روند افزایشی، بیشتر شود.»
وی ضمن آنکه امیدوار است روند افزایشی موج هفتم به اندازه موج های سابق نباشد و زودتر از زمانِ پیک آن بگذریم، به آمار بالای این زیرسویه در کشورهای اروپایی و آمریکایی اشاره می کند و درباره پیش بینی ها از قله این موج در کشور، می گوید: «هرچند نمی توان به صورتی دقیق گفت، اما احتمالاً در عرض دو - سه هفته آتی افزایش را موارد خواهیم داشت و امیدواریم پس از آن شاهد افت موارد بیماری در کشور باشیم.»
ویژگی های سویه غالب در گردش در کشور در هر حال بنابر اعلام متخصصان، ویروسی حالا در کشور در گردش است زیرسویه BA۴ و بیش از آن، زیرسویه BA۵ اُمیکرن است. البته این زیرسویه بیشتر علائم تنفسی فوقانی و علایمی نظیر عطسه، سرفه، آبریزش بینی و در بعضی ها اسهال و در بعضی ها هم خستگی و کوفتگی و تب به وجود می آورد و اغلب درگیری شدید تنفسی نمی دهد. با اینحال برای افراد دارای بیماریهای همزمان مانند بیماران دیابتی، نارسایی کلیه، فشار خون و... می تواند دردسرساز باشد و لازم است که این افراد بصورت ویژه در نظر گرفته شوند.
همین طور بگفته متخصصان، هرچند میزان بیماری زایی و کشندگی این زیرسویه نسبت به سوش دلتا خیلی کمتر است، اما در عین حال نمی توان هیچ پیش بینی درباره این ویروس داشت.
تاکید بر تکمیل واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای ضد کرونا در مجموع در وضعیت فعلی بیماری و شروع موج هفتم آن در کشور، بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی و به ویژه استفاده از ماسک و همین طور استقبال بیش از واکسیناسیون دزهای یادآور به ویژه اگر شش ماه از تزریق دز قبلی گذشته است، تاکید و سفارش می شود که مردم برای تکمیل واکسیناسیون خود اقدام نمایند.
بنابر اعلام عباس شیراوژن_ سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، «در حال حاضر نزدیک به ۲۹هزار مجموعه بهداشتی و مراکز تجمیعی، آمادگی تزریق واکسن کرونا را دارند». همین طور تاکیدها بر آنست که بهترین واکسن در دسترس ترین واکسن است.
در مجموع در شرایطی که متخصصان و مسئولان سلامت کشور، علاوه بر رعایت پروتکلهای بهداشتی، تکمیل واکسیناسیون و تزریق دز یادآور در صورت گذشت پنج یا شش ماه از تزریق قبلی را شرط عبور کم خطر از موج هفتم می دانند، اما شاهدیم که بعد از فروکش آمارها در چند ماه گذشته در کشور، آمار واکسیناسیون روزانه آن نیز کم شد و هرچند که در سال قبل به تزریق روزانه بیش از یک میلیون دز رسیدیم و حتی در روزهایی آمار تزریق بیش از یک میلیون و ۶۰۰هزار دز نیز ثبت گردید، اما با بهتر شدن شرایط بیماری، مراجعات برای واکسیناسیون نیز کمتر شد و به حدود ۱۰ – ۱۲ هزار نفر رسیدیم. البته آمارها حاکی از آنست که با هشدارها درباره موج هفتم بیماری، میزان مراجعات به مراکز واکسیناسیون طی روزهای اخیر مقداری بالا رفته است.
در مجموع تا ظهر روز گذشته بیش از ۶۴ میلیون و ۶۹۸ هزار نفر دُز اول، ۵۸ میلیون و ۵۸ هزار نفر دُز دوم و ۲۸ میلیون و ۲۲۷ هزار دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده اند و بدین سان مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۴۸۷ دُز رسیده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب