علایم، راه های انتقال و جلوگیری از وبا را بشناسید

علایم، راه های انتقال و جلوگیری از وبا را بشناسید به گزارش آقای هویج «وبا» یک بیماری اسهالی حاد است که از راه باکتری به نام ویبریوکلرا در انسان بروز می کند.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا سربازی مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وبا را همچون بیماری های اسهالی برشمرد که از گذشته تاکنون سبب ایجاد خیلی از همه گیری های اسهالی بوده است.
وی ضمن اشاره به اینکه هرساله با گرم شدن هوا شرایط برای رشد میکروب در محیط و بیمار شدن افراد فراهم می شود، تصریح کرد: امروزه با شناسایی زودرس بیماری و درمان بیماران، مرگ و میر این بیماری به شدت کاسته شده است.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه درباره راه های سرایت بیماری اظهار داشت: میکروب عامل وبا، فقط در انسان بیماری بوجود می آورد و از راه مصرف آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع انسان آلوده، سرایت می کند. در مواردی هم انتقال بیماری از انسان به انسان امکان دارد صورت گیرد.
وی ضمن اشاره به اینکه آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع مهم ترین راه ورود میکروب عامل وبا به بدن انسان است تصریح کرد که در بحث جلوگیری از بیماری توجه به این نکته لازم است.
سربازی دوره نهفتگی بیماری وبا را یک تا سه روز عنوان نمود و خاطرنشان کرد: این دوره امکان دارد از چندین ساعت تا پنج روز به طول انجامد. علائم بیماری هم معمولاً دو تا سه روز طول می کشد؛ گرچه در بعضی بیماران تا پنج روز هم ادامه می یابد.
به نقل از ایشان، اغلب مبتلایان از شروع بیماری تا چند روز بعد از بهبودی می توانند ناقل بیماری به دیگران باشند، اما درمان با آنتی بیوتیک مناسب که توسط پزشک تجویز شده باشد، می تواند در کاهش مدت علائم و سرایت بیماری موثر باشد.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی ضمن اشاره به نشانه های شایع بیماری اظهار داشت: فقط در تعداد اندکی از مبتلایان به وبا علامت معروف اسهال آبکی لعاب برنجی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن رخ می دهد.
به نقل از ایشان، سایر بیماران امکان دارد گرفتار اسهال شوند که از سایر بیماری های اسهالی قابل افتراق نیست، حتی عده ای هم امکان دارد هیچ نشانه ای از بیماری نداشته باشند. ازاین رو رعایت بهداشت عمومی در جلوگیری از مبتلا شدن خیلی مهم است.
وی تصریح کرد: در نوع علامت دار، بیماری با اسهال آبکی لعاب برنجی، حجیم، بدون تب یا زورپیچ شکم شروع می شود. مدفوع بیمار به صورت مایعی شفاف آغشته به موکوس سفید رنگ است که اصطلاحا آب- برنجی نام دارد. استفراغ که امکان دارد شدید باشد و گرفتگی دردناک ساق پاها هم از دیگر علائم وبا است.
به نقل از ایشان، بیماران بدحال مبتلا به فرم شدید بیماری امکان دارد تا ۱۰درصد از وزن بدن خویش را به علت اسهال و استفراغ از دست دهند. امکان دارد گرفتار خواب آلودگی یا عدم هوشیاری شوند که در چنین شرایطی باید سریعا فرد را به مراکز بهداشتی درمانی رساند، چونکه رجوع دیرهنگام یا عدم درمان وی خطر مرگ را به دنبال دارد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سربازی در ادامه به افراد سفارش کرد: برای حفظ سلامت و جلوگیری از بیماری های قابل انتقال به وسیله آب و مواد غذایی همچون بیماری وبا، افراد باید در منزل، تفرجگاه ها، پارک ها و در حین مسافرت به نکات زیر توجه داشته باشند و در صورت مبتلا شدن به اسهال سریعا به مراکز بهداشتی و درمانی رجوع کنند.
توصیه های مهم برای جلوگیری از مبتلا شدن به وبا
۱- همیشه از آب لوله کشی تصفیه شده استفاده کنید و اگر از سلامت آب اطمینان ندارید و ناچار به استفاده از آب چاه، تانکرهای غیر کلر زده، چشمه ها و قنات ها هستید ابتدا آب را نیم ساعت جوشانده و بعد از سرد شدن مصرف کنید و یا کلرزنی کنید.
۲- از یخ های قالبی و کارخانه ای غیر بهداشتی استفاده نکنید چونکه در آب مصرفی، مراحل تولید و عرضه آن احتمال آلودگی به میکروب وبا و یا سایر میکروب ها وجود دارد.
۳- هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید و از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن و بهداشتی استفاده کنید و در رودخانه ها یا آب های مشکوک به هیچ عنوان شنا نکنید.
۴- از ‌نوشیدن آب های مشکوک در پارک ها، باغ ها و فضای سبز و از مصرف آب شرب که در منبع های آب کنار خیابان که دارای لیوان مشترک هستند، جدا خودداری کنید.
۵- از مصرف مواد غذایی آماده، آب میوه و آب هویج، آب زرشک، معجون، فالوده، بستنی های غیرپاستوریزه و غیر کارخانه ای، بلال، ساندویچ، سالاد و دیگر مواد خوراکی و نوشیدنی هایی که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می شود، جدا خودداری کنید.
۶- سبزی ها و صیفی ها را حتما قبل از مصرف، سالم سازی کنید و بعد از شست و شو و ضدعفونی با محلول های استاندارد آبکشی کرده، مصرف کنید.
۷- هنگام خرید، مواد غذایی و اقلامی نظیر نان که قابل شست و شو و پختن مجدد نیستند را در کنار میوه و سبزی های شسته نشده و گوشت خام قرار ندهید.
۸- تا جای ممکن از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده کنید.
۹- از قرار دادن سبزی و میوه های شسته نشده و ضدعفونی نشده در یخچال جدا خودداری کنید.
۱۰- پیش از غذا خوردن و دست زدن به مواد غذایی، دست های خویش را با آب و صابون بشویید.
۱۱- پیش از غذا یا شیر دادن به کودک حتما دست ها را با آب و صابون بشویید.
۱۲- دست ها را پس از اجابت مزاج (رفتن به سرویس بهداشتی)، شستن و تمیز کردن کودک و پس از دست زدن به مواد غذایی خام نظیر سبزیجات، گوشت، ماهی و مرغ با آب و صابون بشویید.
۱۳- ضمن رعایت بهداشت فردی از شنا کردن در استخرها، رودخانه ها، نهرها و یا جوی های آلوده خودداری کنید.
۱۴- از خود درمانی بپرهیزید و توجه داشته باشید که تجویز آنتی بیوتیک مناسب باید توسط پزشک صورت گیرد.
۱۵- بیماری تا چند روز پس از بهبودی هم امکان دارد قابل انتقال به دیگران باشد، پس رعایت موارد بهداشتی توسط بیمار و اطرافیان وی تا چند روز بعد از بهبود ضروریست.
۱۶- مهم ترین مشکل اساسی در بیماری وبا از دست دادن شدید مایعات و الکترولیت های بدن است، ازاین رو قبل از رساندن بیمار به پزشک، خوراندن مایعات فراوان و محلول ORS به بیمار الزامی است.
۱۷- با مشاهده هر مورد مبتلا شدن به اسهال هرچه سریع تر به مراکز بهداشتی و درمانی رجوع کنید.
۱۸- در صورتیکه فرد مبتلا به وبا بموقع به پزشک رجوع کند درمان قطعی این بیماری امکان پذیر است.




منبع:

1401/04/09
12:18:07
5.0 / 5
307
تگهای خبر: آنتی بیوتیك , استاندارد , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری