وزارت بهداشت اعلام كرد؛

رعایت بهداشت در تهیه نذورات

رعایت بهداشت در تهیه نذورات آقای هویج: وزارت بهداشت، با اشاره به ایام ماه محرم، بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات تاکید نمود.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، باتوجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در روزهای ماه محرم و صفر در کشور و اهمیت سلامت عزاداران، تمرکز وزارت بهداشت و نیروهای بهداشتی این وزارتخانه بر سلامت آب و غذا بمنظور پیش گیری از بیماریهای مختلف خصوصاً بیماریهای عفونی روده ای بیشتر می شود. علاوه بر تشدید نظارت های بهداشتی، سفارش می شود متولیان مراسم های عزاداری که در این ماه، نذورات و خورانیدن دهی دارند نیز اصولی را بمنظور سلامت عزاداران رعایت نمایند تا مشکلی برای این عزیزان ایجاد نشود. سفارش می شود پخت و پز در مکان هایی با شرایط بهداشتی مناسب صورت گیرد البته نیاز است تمامی افراد درگیر در توزیع آب و غذا دارای کارت بهداشت باشند و بهداشت فردی در هنگام توزیع آب و غذا، رعایت شود. از طرف دیگر مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و از مواد غذایی مشمول بسته بندی مورد تأیید وزارت بهداشت استفاده گردد. استفاده از فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی کل کشور از دیگر سفارش ها به متولیان این امر است. همین طور ذبح و قربانی نباید در جلوی هیأت ها صورت گیرد. سفارش اکید دیگر این است که از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا استفاده گردد. در تهیه غذا هم باید از روغن های خوراکی دارای مجوز ساحت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده گردد. ظرف مناسب در آشپزی از دیگر سفارش ها است و از طرف دیگر باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداکثر دو ساعت خودداری شود. در صورت الزام به نگهداری بیش از دو ساعت، مواد غذایی باید در دمای کمتر از ۴ درجه سانتی گراد و یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود تا درجه حرارت ماده غذایی به کمتر از ۶۳ درجه نرسد. غذای نذری نباید بیش از دو ساعت پیش از مصرف بسته بندی شده باشد. در همین زمینه برخی هیأت ها و نذر دهنده ها غذا را چند ساعت پیش از مصرف عزاداران بسته بندی می کنند که این کار موجب به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود. بهتر است از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت همدیگر در یخچال و سردخانه خودداری شود. در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم باید از ظروف یک بار مصرف مناسب دارای مجوز از سازمان غذا و دارو استفاده و از توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده در ظروف یک بار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همین طور ظروف پلی استایرنی مانند ظروف پلاستیکی شفاف و نازک خودداری شود. در حوزه سلامت محیط نیز سفارش می شود که ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر خدمات بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع دستشویی اقدام گردد. از طرف دیگر پسماندهای تولید شده نیز باید بصورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود. در مجاورت ایستگاه های صلواتی باید سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوان های یک بار مصرف استفاده شده، وجود داشته باشد. همین طور با نصب تابلوها و یا اطلاعیه های ممنوعیت استعمال دخانیات، از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف، پرهیز شود. آب شرب نیز باید سالم باشد و از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بسته بندی در میان دسته های عزاداری و یا در مراسم ها، جدا خودداری شود.


منبع:

1403/04/25
13:30:00
5.0 / 5
303
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری