راز سلامتی در دل یک دانه منبعی سرشار از امگا ۳

راز سلامتی در دل یک دانه منبعی سرشار از امگا ۳ به گزارش آقای هویج، تخم کتان، دانه ای مغذی و مفید، سرشار از امگا ۳، فیبر و آنتی اکسیدان هاست. این دانه کوچک تاثیر قابل ملاحظه ای بر سلامت قلب، گوارش، کاهش وزن و زیبایی پوست و مو دارد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر؛ تخم کتان، دانه ای قهوه ای یا طلایی رنگ است که از گیاه کتان به دست می آید. این دانه منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر، پروتئین، لیگنان ها (ترکیبات آنتی اکسیدانی)، ویتامین ها و مواد معدنی همچون منیزیم و پتاسیم است. ترکیبات مفید این دانه، آنرا به یکی از برترین مواد غذایی برای حفظ سلامتی تبدیل نموده است. تقویت سلامت قلب و کاهش کلسترول تخم کتان دارای مقادیر بالایی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می نماید. همچنین، این دانه با کاهش التهاب و بهبود گردش خون، خطر ابتلاء به بیماری های قلبی را می کاهد. کمک به کاهش وزن و کنترل اشتها فیبر بالای تخم کتان به ایجاد احساس سیری طولانی مدت کمک کرده و از پرخوری جلوگیری می کند. همچنین، با بهبود متابولیسم و کاهش چربی های اضافی بدن، در مدیریت وزن مؤثر است. بهبود عملکرد دستگاه گوارش فیبر محلول و نامحلول موجود در تخم کتان باعث بهبود حرکات روده، جلوگیری از یبوست و تقویت سلامت دستگاه گوارش می شود. علاوه بر این، این دانه دارای خواص پری بیوتیکی است که به تغذیه باکتری های مفید روده کمک می نماید.
کنترل قند خون و جلوگیری از دیابت تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم تخم کتان می تواند به کنترل سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک نماید. ترکیبات لیگنان و فیبر در این دانه، جذب قند را کند کرده و نوسانات ناگهانی قند خون را می کاهد. خاصیت ضدسرطانی و تقویت سیستم ایمنی لیگنان های موجود در تخم کتان دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی هستند که می توانند از بروز برخی سرطان ها، بخصوص سرطان سینه و پروستات، جلوگیری نمایند. این دانه با تقویت سیستم ایمنی، بدن را در مقابل عوامل بیماری زا مقاوم تر می کند. بهبود سلامت پوست و مو تخم کتان با داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین E و آنتی اکسیدان های قوی، اهمیت بالای ی در حفظ سلامت پوست و مو ایفا می کند. این دانه باعث حفظ رطوبت پوست، کاهش التهابات پوستی، پیشگیری از چین وچروک و بهبود آکنه می شود. علاوه بر این، مصرف منظم آن سبب تقویت ریشه مو، پیشگیری از ریزش مو و افزایش درخشندگی و لطافت موها می گردد. نحوه مصرف تخم کتان برای بهره مندی از خواص بی نظیر تخم کتان، میتوان آنرا به روش های مختلفی در رژیم غذایی گنجاند و با افزودن به اسموتی ها و ماست، ترکیب با سالاد و سوپ، استفاده در نان، کیک و شیرینی ها و مصرف به شکل پودر شده همراه با آب یا نوشیدنی ها از این دانه استفاده نمود.
تخم کتان با ترکیبات مغذی فوق العاده، یکی از سالم ترین و مفیدترین دانه های خوراکی به حساب می آید. از تقویت قلب و گوارش گرفته تا کمک به کاهش وزن و محافظت در مقابل بیماری ها، این دانه کوچک اما پرقدرت می تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی داشته باشد. با گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه، میتوان از خواص بی شمار آن بهره مند شد. سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ بذر کتان منبع عالی آلفا لینولنیک اسید است، نوعی اسید چرب امگا ۳ که برای سلامت قلب مهم می باشد و به طور عمده در غذاهای گیاهی یافت می شود. یکی از دو اسید چرب ضروریست که باید از غذاهایی که می خورید به دست آورید چونکه بدن شما آنها را تولید نمی نماید. مطالعات حیوانی نشان داده است که موجود در دانه کتان امکان دارد به کاهش التهاب و پیشگیری از رسوب کلسترول در رگ های خونی قلب شما کمک نماید. خواص تخم کتان برای حفاظت از سرطان بذر کتان سرشار از لیگنان است که ترکیبات گیاهی هستند که به علت خواص قوی در مبارزه با سرطان مورد مطالعه قرار گرفته اند. جالب اینجاست که این دانه ۷۵ تا ۸۰۰ برابر بیشتر از سایر غذاهای گیاهی لیگنان دارد. بعضی از مطالعات مصرف بذر کتان را با خطر کمتر ابتلاء به سرطان سینه مرتبط می دانند. مطالعات حیوانی و لوله آزمایش همینطور نشان داده است که بذر کتان از سرطان روده بزرگ، پوست، خون و ریه محافظت می کند.
سرشار از فیبر فقط ۱ قاشق غذاخوری (۷ گرم) دانه کتان آسیاب شده حاوی ۲ گرم فیبر است که به ترتیب حدود ۵ و ۸ درصد از مصرف روزانه سفارش شده برای مردان و زنان است. علاوه بر این، بذر کتان حاوی دو نوع فیبر - محلول و نامحلول - است که توسط باکتری های روده تخمیر می شوند تا از سلامت روده حمایت کرده و منظم بودن روده را بهبود ببخشند. در حالیکه فیبر محلول آب را در روده شما جذب می کند و هضم را کند می کند، که امکان دارد به تنظیم سطح قند خون و کاهش کلسترول کمک نماید، فیبر نامحلول حجم مدفوع را زیاد می کند که امکان دارد از یبوست جلوگیری نماید و حرکات منظم روده را تقویت کند.
خواص تخم کتان برای پوست و مو
آلفا لینولئیک اسید موجود در بذر کتان یکی از مفیدترین چربی ها برای سلامت پوست و مو است. همینطور وجود ویتامین های گروه B در تخم کتان، از خشکی پوست جلوگیری نموده و در بهبود و رفع جوش و آکنه، روزاسه و اگزما مؤثر است. خوردن تخم کتان در هیدارته کردن بدن هم تاثیر دارد و یک مرطوب کننده طبیعی به حساب می آید.
اگر می خواهید پوست و مو و ناخن سالم داشته باشید، سفارش می شود ۲ قاشق غذا خوری دانه کتان یا ۱ قاشق غذا خوری روغن تخم کتان به غذاهای روزانه ی خود اضافه کنید. همینطور می توانید از تخم کتان به شکل موضعی بر روی پوست هم استفاده کنید.
خواص تخم کتان در جلوگیری از دیابت
مصرف دانه ی کتان احتمال ابتلاء به دیابت نوع ۲ را به میزان ۸۰ درصد می کاهد. محققان درحال پژوهش بیشتر در این خصوص هستند. سفارش می نماییم روزانه یک تا دو قاشق چای خوری دانه ی کتان آسیاب شده به غذاهای خود اضافه کنید.


منبع:

1403/11/30
09:46:39
5.0 / 5
20
تگهای خبر: ایمنی , بیمار , بیماری , پیشگیری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری