زالی عنوان كرد؛

حکمرانی غذا به ابزار تجاری سیاسی تبدیل گشته است

حکمرانی غذا به ابزار تجاری سیاسی تبدیل گشته است به گزارش آقای هویج، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: بعد از مناقشه غلات در جنگ اوکراین، حکمرانی غذا به یک ابزار جدی تجاری سیاسی تبدیل گشته و بسیار اهمیت دارد.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، علیرضا زالی، در چهارمین کنگره بین المللی و شانزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران، سیاست گذاری تغذیه ای را از اهداف بزرگ سیاستگذاران برشمرد و با اشاره به اهمیت حکمرانی غذا، اظهار داشت: امروزه غذا یک ابزار قدرت جهانی است و کشورهایی که در عرصه غذا عقب بیافتند از نظر اقتصادی و سیاسی نیز گرفتار چالش می شوند. وی با اشاره به گزارش FAO در خصوص رشد بالای قیمت اقلام غذایی در دو سال اخیر، اظهار داشت: در امنیت غذایی دیدگاه رفع نیازهای غذایی فقرا یک نگاه خیرخواهانه است اما در حاکمیت غذایی کمک به فقرزدایی، قطحی زدایی و رفع نیازهای غذایی یک امر حمایتی است. زالی، سیاست گذاری تغذیه ای را از اهداف بزرگ سیاستگذاران برشمرد و با اشاره به اهمیت حکمرانی غذا اظهار داشت: امروزه حکمرانی غذا فقط تمشیت تغذیه ملی نیست بلکه به یک ابزار کارا، با صلابت و دیپلماتیک تبدیل گشته است که امنیت غذایی و حاکمیت غذایی را نیز در برمی گیرد. رییس کنگره اشاره کرد: در حکمرانی و متد حکمرانی غذا رابطه و رویکرد سیاست دولت ها با جوامع مدنی، گروههای تغذیه، مردم و بخش خصوصی مورد توجه قرار می گیرد. وی تصریح کرد: بعد از مناقشه غلات در جنگ اوکراین، حکمرانی غذا به یک ابزار جدی تجاری سیاسی تبدیل گشته و بسیار اهمیت دارد. زالی، بحث فراهم آوری، دسترسی، سلامت غذایی و پایداری را از اصول بسیار مهم حاکمیت غذایی و حکمرانی غذایی ذکر کرد و به کارگیری تکنولوژی های نوین را مهم برشمرد و اظهار داشت: یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی امروزه در تمام امور مداخله می کند، از داخل منزل و بحث های مطبخی گرفته تا اینترنت اشیا در عرصه طبخ غذا و صنایع تولیدی و تغذیه ای و بسته بندی و خیلی از موارد دیگر. به گفته ی ایشان، اخیراً در کشاورزی سبز و هوشمند با بهره گیری از هوش مصنوعی متناسب با رشد بذرها و دانه ها و مراحل تکمیلی در گیاهان در مزارع سبز با رصد مرتب و دقیق بشر توانسته به درصد بالای تولید برسد. زالی با اشاره به این که بنا بر اعلام FAO تا سال ۲۰۵۰ با چالش جدی کمبود غذا روبه رو می شویم، استفاده از تکنولوژی های جدید را یکی از راهکارهای رفع آن برشمرد. وی، یکی از اشکالات مهم را هدر رفت بالای مواد غذایی در کشور عنوان نمود و اظهار داشت: با آموزش همگانی مناسب خانواده ها می توان از هدر رفت مواد غذایی جلوگیری کرد. رییس کنگره با اشاره به کشاورزی سنتی در ایران بر ضرورت بهینه کردن ماشین آلات کشاورزی، برنامه ریزی برای بهبود اقتصاد روستاها، برنامه ریزی برای کاهش مهاجرت روستاییان و تشویق نسل جوان به مشارکت در کشاورزی برای بهبود وضعیت تولید موادغذایی تاکید نمود. زالی با اشاره به فاکتورهای مهم تأثیرگذار در امنیت غذایی، بر ضرورت برنامه ریزی برای سرمایه گذاری در عرصه کشاورزی و تولید مواد غذایی در ایران جهت تحقق برنامه های راهبردی عمیق در عرصه تغذیه تاکید نمود. وی، متخصصان تغذیه را قسمتی از پیکره سیستم سلامت برشمرد که یکی از پرجمعیت ترین گروههای نظام پزشکی را می سازند. رییس دانشگاه بر حضور پررنگ تر همکاران علوم تغذیه در عرصه سلامت اصرار کرد و خواهان نقش آفرینی بیشتر آنان در عرصه های مختلف سیاستگذاری، مشاوره، سلامت، توسعه کشور، اپیدمیولوژی و…، شد. ایشان سپس به اهمیت تغذیه در گروههای خاص اشاره نمود و مادران باردار، مادران شیرده، کودکان و سالمندان را از گروههای لطمه پذیر جامعه دانست و به تشریح مشکلات و نیازهای تغذیه ای آنان پرداخت. تداخلات دارو و غذا در سالمندان، اهمیت تغذیه مکفی در رشد و آینده کودکان، افزایش نیاز تغذیه ای مادران شیرده، ضرورت آموزش به مادران، از دیگر نکات مطرح شده توسط زالی در این مراسم بود. وی، حضور متخصص تغذیه در بیمارستان را بسیار با اهمیت عنوان نمود و با اشاره به مشکلات تغذیه ای بیماران بستری در بخش های ویژه بیمارستان ها بر سرعت برنامه ریزی رژیم تغذیه ای برای این بیماران تاکید نمود. بگفته زالی، نیاز بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه به پروتیین و کالری بیشتر می شود. همین طور طول مدت اقامت بستری، ایجاد زخم بستر و عفونت بیمارستانی ارتباط تنگاتنگی با تغذیه دارد. وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت سرشار متخصصان تغذیه و انجمن تغذیه ایران این گردهمایی علمی را نشان دهنده سرمایه اجتماعی برشمرد که در سه حوزه آموزش، بهداشت و درمان می تواند به وزارت بهداشت کمک نماید. ضرورت توجه به غذاهای فراسودمندی که بدیل های دارویی می شوند رییس کنگره، توجه به غذای فراسودمند را اثربخش برشمرد و اظهار داشت: باید غذاهای فراسودمند را توسعه داده و به سفره ایرانی وارد کنیم؛ این غذاها گاهی بدیل های دارویی هستند. به گفته ی ایشان، غذاهای فراسودمند با تغییرات ماکروبیوم های روده، مناسب سازی فلور و…، موجب کاهش بیماری هایی نظیر دیابت، پرفشاری خون و سرطان ها می شوند. زالی، توجه به غذاهای پروبیوتیک، سیستم بیولوژی، پروتئومیکس، نوتری ژنومیکس و…، را نیز ضروری دانست. رییس دانشگاه، این کنگره را بازتابی از ایجاد یک نگاهی نوین در عرصه سلامت برای برنامه های مودت آمیز و سیستماتیک با انجمن تغذیه ایران برشمرد و اشاره کرد: یادمان باشد بهترین مشاور ما در عرصه سیاستگذاری، ترمینولوژی، آمایشی، اقتصادی، توسعه ای، ایمنی غذا و… انجمن تغذیه ایران است که دانش، مهارت و دلسوزی خودرا به اثبات رسانده است. زالی اضافه کرد: مطمئناً در همه کشورهای توسعه یافته یکی از رویکرد های درخشان در عرصه اصلاح فرآوری توجه به نظرات نهادهای مدنی ذیربط است. این اقدام خوبی است که نهاد مدنی مثل انجمن تغذیه ایران بتواند در سیاست گذاری ها شرکت نماید. رییس کنگره در ادامه بر ضرورت توجه بیشتر به چالش های تغذیه ای و برطرف نمودن نیازهای غذایی کشور تاکید نمود. زالی اشاره کرد: امروز غذا یک ابزار قدرت جهانی است؛ آب و غذا سلاح های کاربردی منازعات آتی بشر هستند و کشورهایی که در عرصه غذا عقب بیفتند از نظر اقتصادی و سیاسی نیز گرفتار چالش می شوند. رییس دانشگاه در خاتمه سخنان خود ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این کنگره، اظهار امیدواری کرد این گردهمایی علمی موجب تحولات خوبی در عرصه غذا و تغذیه و سیاست گذاری حوزه غذا باشد.


منبع:

1402/12/13
14:53:58
5.0 / 5
378
تگهای خبر: آموزش , ایمنی , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری