توصیه محققان كانادایی؛
تاثیر شیرین کننده های جایگزین در کاهش چاقی و خطر دیابت
آقای هویج: برمبنای یک مطالعه جدید، جایگزین کردن نوشیدنی های شیرین شده با شکر با نوشیدنی های شیرین شده کم یا بدون کالری با کاهش اندک وزن و خطر مبتلاشدن به دیابت مرتبط می باشد.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر به نقل از وب مِد، استفاده از شیرین کننده های جایگزین در نوشیدنی هایی که بطور سنتی سرشار از قند هستند مانند نوشابه، نوشابه های انرژی زا، چای، قهوه، آبمیوه و نوشیدنی های ورزشی، می توانند عوامل خطر مانند شاخص توده بدنی بالا، درصد چربی بدن و چربی خون را کاهش دهند.
«جان سیونپایپر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه تورنتو کانادا، می گوید: «راه ایده آل برای جایگزینی نوشیدنی های شیرین، نوشیدن آب تا حد امکان است، اما شیرین کننده های جایگزین مانند آسپارتام، ساخارین و سوکرالوز هم می توانند کمک کنند.»
محققان داده های ۱۷ کارآزمایی بالینی را بررسی کردند که نوشیدنی های شیرین شده با شکر، نوشیدنی های شیرین شده کم و بدون کالری و آب را مقایسه کردند.
به طور کلی، استفاده از شیرین کننده هایی به جز قند در نوشیدنی ها با کاهش وزن بدن، شاخص توده بدنی، درصد چربی بدن و چربی خون همراه بود.
یافته ها نشان میدهد در مدت متوسط، نوشیدنی های شیرین کم کالری و بدون کالری، جایگزین مناسبی برای آب برای افراد دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، اما شواهد بیشتری برای دانستن اثرات طولانی مدت آن مورد نیاز است.
محققان سفارش می کنند که روزانه بیش از ۹ قاشق چایخوری- حدود ۳۶ گرم یا ۱۵۰ کالری- شکر افزودنی توسط مردان و بیش از ۶ قاشق چایخوری- حدود ۲۵ گرم یا ۱۰۰ کالری- توسط زنان مصرف نشود.
محققان اغلب در مورد مزایای شیرین کننده های جایگزین بحث می کنند. مطالعات قبلی نشان داده است که نوشابه رژیمی ممکنست به اندازه نوشابه معمولی برای قلب مضر باشد؛ همین طور نوشیدن دو یا چند نوشیدنی حاوی شیرین کننده های مصنوعی در روز با مشکلات سلامتی مانند حملات قلبی و سکته مرتبط می باشد.
اما شیرین کننده های جایگزین می توانند به مردم کمک کنند تا به آرامی مصرف نوشیدنی های شیرین را کاهش دهند و به سمت مصرف آب حرکت کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب