در گفت وگو با آقای هویج اعلام شد
قیمت واکسن آنفلوآنزای ۳ ظرفیتی
به گزارش آقای هویج نایب رئیس انجمن داروسازان ایران درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا در داروخانه ها و نحوه عرضه آن به مردم توضیح داد.
دکتر علی فاطمی در گفتگو با ایسنا، درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا در داروخانه ها، اظهار داشت: هم اکنون دو شرکت پخش درحال توزیع واکسن آنفلوآنزا هستند که از داروخانه ها سفارش گرفته و توزیع واکسن را انجام می دهند. واکسنی که هم اکنون در داروخانه ها توزیع می شود، واکسن سه ظرفیتی است که قیمت آن قیمت مصوب ۱۵۶ هزار تومانی است که سازمان غذا و دارو مشخص کرده است.
توزیع ناچیز واکسن آنفلوآنزا در داروخانه ها
وی با اشاره به اینکه هم اکنون واکسن سه ظرفیتی که ارزان تر است و معمولاً برای سالمندان استفاده می شود، در دسترس می باشد، اظهار داشت: با این وجود میزان توزیع واکسن در داروخانه ها بسیار ناچیز است. به صورتی که به داروخانه های روزانه چهار عدد واکسن و به داروخانه های شبانه رزوی هشت عدد واکسن می دهند. در حالیکه اگر فقط خود پرسنل داروخانه بخواهند واکسن را تزریق کنند، سفارش اول واکسن همه داروخانه ها عملا تمام می شود. البته باز هم واکسن های بیشتر دارد می آید.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران همینطور اظهار داشت: واکسن سه ظرفیتی توزیع شده ظرف چند روز اخیر در کشور، بیشتر برای گروه سنی بالای ۶۵ سال مناسب می باشد و واکسن چهار ظرفیتی که کارایی به مراتب بیشتری دارد هنوز بین داروخانه ها توزیع نشده است. تابحال هم تمام واکسن های توزیع شده، وارداتی بوده است.
برای دریافت واکسن آنفلوآنزا از داروخانه به نسخه پزشک نیاز است؟
فاطمی همینطور اظهار داشت: مطابق قانون واکسن جزو داروهای نسخه ای به حساب می آید و افراد برای دریافت واکسن آنفلوآنزا از داروخانه باید نسخه پزشک به همراه داشته باشند. در عین حال از آنجاییکه باید عرضه این خدمات را در سامانه تی تک ثبت نماییم، کارت ملی هم به همراه داشته باشند. همراهان بیمار هم با در دست داشتن نسخه بیمار می توانند واکسن آنفلوآنزا را دریافت نمایند.
زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا
فاطمی با اشاره به اینکه زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا از دهم شهریور ماه تا دهم آبان ماه است، اظهار داشت: حدود دو هفته زمان نیاز است تا سیستم ایمنی بدن به واکسن آنفلوانزا پاسخ مناسب دهد. ازاین رو باید پیش از شیوع بیماری تزریق صورت گیرد.
وی تصریح کرد: البته اگر موفق به تزریق واکسن آنفلوآنزا در فصل پائیز نشدید، جای نگرانی نیست و امکان تزریق این واکسن تا اواسط زمستان هم وجود دارد. ازاین رو فعلاً پارت اول واکسن آمده که میزان آن ناچیز بوده، اما پارت های بعدی که وارد شود، نیاز را برطرف می کند.
چه کسانی باید واکسن آنفلوآنزا بزنند؟
فاطمی درباره افرادی که باید واکسن کرونا را تزریق کنند، اظهار داشت: خردسالان در محدوده سنی ۶ ماه تا ۹ سال، بهتر است دوبار در سال واکسن آنفلوآنزا دریافت نمایند. فاصله بین این دو واکسن باید حداقل چهار هفته باشد. در عین حال ۷۰ تا ۸۵ درصد از مرگ ومیرهای ناشی از آنفلوآنزا در سالمندان بالای ۶۵ سال رخ می دهد. ازاین رو تزریق این واکسن به این گروه را هم باید جدی بگیریم.
وی در عین حال تصریح کرد: از آنجاییکه در فرآیند ساخت اغلب واکسن های آنفلوآنزا از پروتئین تخم مرغ استفاده می شود، افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند، باید تزریق را زیر نظر پزشک در مراکز درمانی انجام دهند. در عین حال واکسن آنفلوآنزا باید دور از نور و در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی گراد در یخچال نگهداری شود. دمای بالاتر یا پائین تر، از قدرت واکسن کم می کند.
تزریق همزمان واکسن کرونا و آنفلوآنزا؛ آری یا خیر؟
فاطمی درباره اما و اگرها در زمینه تزریق همزمان واکسن کرونا و آنفلوآنزا، اظهار داشت: امکان تزریق همزمان واکسن کرونا و واکسن آنفلوآنزا وجود دارد، اما افرادی که مبتلا به کرونا هستند یا به آن مشکوک هستند نباید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. در عین حال افرادی که به کرونا مبتلا شده اند و بهبود یافته اند، پس از بهبودی، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب