سفارش های وزارت بهداشت برای چیره شدن بر شرایط پراسترس و بحرانی

سفارش های وزارت بهداشت برای چیره شدن بر شرایط پراسترس و بحرانی آقای هویج: مدیركل سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، چگونگی فائق آمدن بر شرایط پراسترس و بحرانی را تشریح نمود.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دكتر احمد حاجبی اظهار داشت: اغلب اوقات همه ما وقتی با تغییر بزرگی روبرو می شویم، یا احساس كنترل روی شرایط نداریم و اوضاع برایمان غیرقابل پیش بینی است، یا مسئولیت سنگینی برعهده داریم گرفتار استرس می شویم.

وی ادامه داد: استرس گاهی نتیجه یك اتفاق مهم و غیرمعمول است و گاهی هم به سبب انباشته شدن فشارهای كوچك پیش می آید. وقتی احساس می نماییم شرایط برای ما غیرقابل تحمل شده، قادر به مدیریت اوضاع نیستیم و فشار روی ما بسیار زیاد است، ممكنست در بحران باشیم.

وی افزود: هریك از ما به شكل متفاوتی به استرس و حوادث ناگوار واكنش نشان می دهیم. گاهی نشانه های جسمی مانند سردرد، دردهای پراكنده بدنی، مشكل گوارشی، احساس خستگی، كاهش اشتها، بی خوابی پیش می آید و گاهی نشانه های روانی رفتاری مانند احساس ترس و اضطراب، درماندگی، ناامیدی، كرختی و شوكه شدن یا خشم تجربه می شود.

مدیركل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بیان داشت: آنچه كه به ما كمك می نماید با استرس ها و حوادث سخت كنار آییم، اصطلاحا تاب آوری گفته می شود. تاب آوری به این معنا نیست كه تحت تاثیر مشكلات قرار نمی گیریم و ناراحت نمی شویم، بلكه تعیین می كند چطور با مشكلات كنار آییم، از آنها گذر نماییم و سلامت روان مان را حفظ نماییم.

در شرایط پراسترس و بحرانی چه كنیم؟

حاجبی اظهار داشت: در هنگام حوادث و بحران های غیر طبیعی و غیر منتظره، اكثرا واكنش های افراد به این گونه حوادث طبیعی است. بنا بر این به خودتان یا دیگران برچسب ضعیف بودن، ترسو و یا غیرطبیعی بودن نزنید.

وی ادامه داد: از موقعیت هایی كه استرس شما را زیاد می كند، دوری كنید. برای مثال كمتر اخبار را چك كنید. خواندن اخبار یك یا دو بار در روز استرس كمتری دارد تا اینكه تمام طول روز اخبار را ببینید یا بشنوید. از جمع های پرتنش دوری كنید.

وی افزود: زمان هایی را با دوستان و خانواده خود بگذرانید و با آنها صحبت كنید. در مورد نگرانی ها و حس هایتان حرف بزنید و از بیان آنها خجالت نكشید. اجازه بروز احساساتی مانند گریه و خشم را به خود و دیگران بدهید.

وی اشاره كرد: با احساس ها و فكرهای خود نجنگید، تغییر حال شما در هر لحظه طبیعی است و برای حل و فصل آن نیاز به زمان هست. بپذیرید همه چیز در كنترل شما نیست. اهتمام كنید برنامه و زندگی عادی خودرا حفظ كنید و روی چیزهایی كه كنترل دارید تمركز كنید. تلاش كنید اتفاق ها را با چشم انداز وسیع تری تجزیه و تحلیل كنید.

وی اشاره كرد: ساعت هایی را به دور از فضای مجازی بگذرانید و كارهایی كه برای شما آرام بخش است را در برنامه روزانه بگنجانید. برای مثال موسیقی گوش كنید، كتاب بخوانید، یا فیلمی كه دوست دارید ببینید.

در شرایط بحرانی تصمیم مهم نگیرید

مدیركل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اظهار داشت: در شرایط بحرانی و وقتی شرایط دایم در حال تغییر است، تصمیم مهمی نگیرید و تغییر بزرگ در زندگی خود ایجاد نكنید.
حاجبی اضافه كرد: به اندازه كافی استراحت كنید، خواب خوب و كافی كمك می نماید كه توان خودرا بازیابی كنید. ورزش كنید. اگر امكان ورزش منظم ندارید، تحرك بیشتری داشته باشید و حداقل ۲۰ دقیقه در روز پیاده روی كنید.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی سفارش كرد: از روش های آرام سازی استفاده كنید. در مواقع استرس نفس های عمیق بكشید. در حضوركودكان در مورد اخبار بد صحبت نكنید. از دارو بدون تجویز پزشك، مواد یا الكل برای سركوب حس های منفی استفاده نكنید.

مدیركل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اظهار داشت: در صورتیكه احساس كردید برای چند روز متوالی نمی توانید كارهای روزمره را انجام دهید یا كنترل بر حس ها و شرایط خود ندارید، به پزشك، روان پزشك یا روانشناس بازگشت كنید. در صورت نیاز به كمك های پزشكی، روانپزشكی یا روانشناسی، به مراكز خدمات جامع سلامت، درمانگاه ها، بیمارستان ها و یا هر مركز درمانی كه در دسترس شماست بازگشت كنید.




منبع:

1398/11/06
22:09:59
5.0 / 5
4144
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری