آفلاتوكسین چیست؟

آفلاتوكسین چیست؟ آقای هویج: عضو هیئت علمی انستیتو تغذیه و صنایع غذایی كشور ضمن ارائه تعریفی از ˮآفلاتوكسینˮو وجود آن در مواد غذایی، در عین حال از عملكرد صداوسیما در تولید برخی برنامه های تخصصی با دعوت از اشخاص حقیقی و بدون حضور مراجع ذی صلاح قانونی انتقاد نمود.


دكتر سید امیرمحمد مرتضویان در گفت و گو با ایسنا، سم آفلاتوكسین را یكی از سموم قارچی معرفی نمود و اظهار داشت: بعضی از قارچ ها توانایی ساخت سموم را در انواع فرآورده های غذایی مانند آبمیوه ها، رب گوجه فرنگی، لبنیات و... را دارند كه یكی از آنها آفلاتوكسین است كه قابلیت ورود به شیر و لبنیات را نیز دارد. یكی از راه های ورود سم آفلاتوكسین به شیر و لبنیات از راه غذای دام است؛ در صورتیكه غذای دام آلوده باشد، وارد شیر شده و امكان سرایت از شیر به بدن انسان را بیشتر می كند.
وی با اشاره به اینكه معمولا سه نوع كپك منجر به ساخت سم آفلاتوكسین می شوند، اظهار نمود: بیشترین محل رشد این نوع قارچ ها كه موجب به وجود آمدن سم آفلاتوكسین می شود، دامداری ها هستند اما، نمی توان گفت علت قطعی آلودگی شیر به سم آفلاتوكسین آلودگی غذای دام باشد؛ بلكه این مساله تنها یك امكان است كه باید مانند سایر عوامل بررسی شود. رسیدن به این قطعیت كه سم آفلاتوكسین موجود در شیر به سبب تغذیه آلوده دام بوده است منوط به انجام آزمایش های پیشرفته است كه تنها زیر نظر مراجع حقوقی صورت گرفته و نتایج به اطلاع مردم می رسد؛ فلذا یك شخصیت حقیقی مستقل برمبنای حدس و گمان خود نمی تواند دراین زمینه نظر قطعی دهد.
این استاد دانشگاه در ادامه مراجع ذی صلاح و قانونی برای انجام تحقیقات و ارائه نظر دراین زمینه را اینگونه معرفی كرد: سازمان دام پزشكی در وهله اول مسئولیت آزمایش و تایید سلامت شیر خام را دارد؛ بعد از آن سازمان ملی استاندارد ایران، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور و سازمان غذا و دارو می توانند تحقیقات خودرا بر تمامی فرآورده های تولید شده همچون لبنیات تكمیل كرده و به اطلاع مردم برسانند. بدین جهت باید مبنای ارائه نظر اشخاص حقوقی باشند و نه اشخاص حقیقی.
وی همین طور با رد این فرضیه كه امكان كپك زدن و وجود سم آفلاتوكسین در شیر و لبنیات بعد از تولید و فرآوری وجود دارد، بیان كرد: این سموم تنها می توانند از دام داری ها بیرون بروند كه سازمان دامپزشكی نسبت به آن رسیدگی می كند.
مرتضویان با تاكید بر اینكه امكان وجود سم آفلاتوكسین در تمام محصولات غذایی وجود دارد، اشاره كرد: تنها موضوعی كه اهمیت فراوانی دارد این است كه میزان سم آفلاتوكسین در مواد غذایی و به ویژه لبنیات در حد استاندارد اعلام شده باشد. نمی توان ادعا كرد در هیچ ماده غذایی سم آفلاتوكسین موجود نیست، ضمن آنكه برخی كارخانه های تولید محصولات لبنی، استانداردهای كارخانه ای داشته كه فراتر از استاندار ملی است و به صورت هفتگی یا روزانه، محصولات تولیدی را پایش می كنند.
وی درانتها با انتقاد از عملكرد سازمان صدا و سیما در دعوت از میهمانان به برنامه های تلوزیونی، اشاره كرد: اظهار نظر در مورد وجود سم در مواد غذایی نباید به شكل یك سویه صورت گیرد. صدا و سیما باید همانگونه كه برای برنامه های سیاسی، مناظره تدارك می بیند، برای برنامه های تخصصی كه اظهار نظر در آن می تواند فكر بخش زیادی از جامعه را به خود مشغول كند نیز به دنبال تهیه و تولید مناظره تخصصی با حضور مراجع قانونی و اشخاص حقیقی ذی صلاح باشند.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، طی روزهای اخیر در یك برنامه تلویزیونی فردی كه به عنوان بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران عرضه شد، در سخنانی درباره آلودگی شیرهای پاستوریزه به سم افلاتوكسین اظهاراتی را بیان كرد كه با واكنش مسئولان دستگاه های مختلف مواجه گردید.





منبع:

1398/11/01
17:39:04
5.0 / 5
4219
تگهای خبر: استاندارد , ایمنی , بهداشت , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری