در گفت وگو با آقای هویج اعلام شد
امكان پیش بینی مدل رهایش دارو با استفاده از تكنیك میكروفلوئیدیك
به گزارش آقای هویج عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران ضمن معرفی ˮتكنیك میكروفلوئیدیكˮ بعنوان یك روش نوین برای كپسوله كردن دارو، همچون مزایای این تكنیك را حجم پایین مواد مورد استفاده، صرف هزینه كم تر و زمان كوتاه عنوان و تاكید كرد: با استفاده از این تكنیك می توان میكروذرات یا نانوذراتی با اندازه یكنواخت تولید كرد و بدین سان به تخمین درستی از مدل رهایش داروی بارگذاری شده دست یافت.
منا نوائی نیگجه در گفت و گو با ایسنا به معرفی تكنیك میكروفلوئیدیك پرداخت و با اشاره به اینكه این تكنیك در حوزه های بیولوژی و علوم بالینی كاربرد دارد، توضیح داد: از تكنیك میكروفلوئیدیك برای تولید چیپ هایی استفاده می شود كه می توان از آنها برای كپسوله كردن یا بارگذاری داروها بهره برد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران اشاره كرد: استفاده از دارو به صورت یك ماده مؤثره آزاد اثرات زیان باری دارد؛ در مقابل كپسوله كردن آنها در داخل ذرات پلیمری دارای مزایایی است كه استفاده از این روش را توجیه می كند. همچون مزایای كپسوله كردن دارو نسبت به فرم آزاد آنها می توان به حفاظت داروها در مقابل تخریب آنزیمی یا اسیدی، میزان جذب یكنواخت تر، انتقال هدفمند دارو به بافت توموری و... اشاره نمود.
نوائی با اشاره به اینكه اندازه ذرات حاوی داروی كپسوله شده در مدل رهایش دارو بسیار تأثیرگذار است، اضافه كرد: با كنترل و تنظیم دقیق اندازه ذرات حامل دارو، نه تنها می توان سرعت تخریب پلیمر بلكه مدل رهایش دارو را نیز می توان پیش بینی نمود و بدین سان به انتقال دوز مشخصی از دارو در یك بازه زمانی مشخص دست یافت.
وی با اشاره به اینكه روش های سنتی كپسوله كردن دارو دارای معایبی است كه مهم ترین آنها، تولید ذرات با اندازه های متفاوت و ناهمگن است، اضافه كرد: استفاده از تكنیك میكروفلوئیدیك و تولید چیپ های كپسوله كننده دارو به محقق كمك می نماید به جمعیت همگنی از نانوذرات یا میكروذرات نائل شود. این در شرایطی است كه در روش های سنتی كپسوله كردن دارو، ذرات به دست آمده كوچك یا بزرگ است و نانوذرات یا میكروذرات به دست آمده همگن نیستند.
عضو هسته فناور مستقر در مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار داشت: در روش كپسوله كردن دارو با استفاده از تكنیك میكروفلوئیدیك، در داخل هر میكروذره یا نانوذره تولیدی غلظت مشخصی از دارو بارگذاری شده و با عنایت به توزیع یكنواخت اندازه ذرات، این طور نیست كه در یك ذره نسبت به دیگری مقدار بیشتر یا كمتری دارو وجود داشته باشد. از دیگر مزایای این روش كپسوله كردن می توان به تكرارپذیری بالا، عدم هدررفت ماده داروئی، كنترل دقیق بر اندازه ذرات و درنهایت بازده صددرصدی كپسوله كردن دارو اشاره نمود.
نوائی، مزیت دیگر تكنیك میكروفلوئیدیك را كپسوله كردن پیشرفته دارو، همچون به صورت تركیبی و چند لایه عنوان نمود و اظهار داشت: می توان این مزیت ها را با استفاده از تكنیك فوق به وجود آورد، در صورتیكه در روش های سنتی چنین مزیتی وجود ندارد.
وی افزود: در این تكنیك می توان میكروذرات یا نانوذرات را به صورت لایه های مختلف تنظیم كرد تا در هر لایه یك دارو بارگذاری شود. بارگذاری دارو به صورت كمپلكس و پیچیده در روش های متداول ممكن نیست. تكنیك میكرو فلوئیدیك این امكان را فراهم می آورد كه ذرات لایه بندی شده باشد و در هر لایه یك دارو با یك غلظت بارگذاری شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران اشكال ناهمگن بودن اندازه ذرات در روش های سنتی كپسوله كردن دارو را علت قابل پیش بینی نبودن رهایش دارو دانست و تاكید كرد: در صورت همگن بودن میكروذرات یا نانوذرات، تخمین درستی از مدل رهایش دارو به دست می آید كه تكنیك میكروفلوئیدیك با تولید ذرات با اندازه همگن این امكان را فراهم می آورد. بدین سبب با عنایت به تحقیقات گوناگون انجام شده بر روی كارایی تكنیك میكروفلوئیدیك، بنظر می رسد زمان مناسبی است كه سیستم های داروئی برای رسیدن به خروجی بهتر و دقیق تر در حوزه رهایش كنترل شده دارو به استفاده از این تكنیك بپردازند.
منبع: آقای هویج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب