سرپرست سازمان غذا و دارو؛

غذای آلوده سبب مرگ ۴۲۰ هزار نفر در جهان می شود

غذای آلوده سبب مرگ ۴۲۰ هزار نفر در جهان می شود به گزارش آقای هویج سرپرست سازمان غذا و دارو، با تاكید بر اهمیت ایمنی غذای سالم، اظهار داشت: تقریباً ۶۰۰ میلیون نفر در جهان با خوردن غذای آلوده بیمار می شوند و ۴۲۰ هزار نفر از آنها هر سال جان خویش را از دست می دهند.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، محمدرضا شانه ساز، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذایی، عنوان داشت: امسال هفتم ژوئن نخستین سالروز جهانی ایمنی مواد غذایی است. این تصمیم كه توسط WHO و FAO به صورت مشترك اعلام شده است به منظور توجه و تمركز در تشخیص، پیشگیری و مدیریت خطرات بیماری های در رابطه با امنیت غذایی است. همانگونه كه در شعار امسال عنوان شده است: ایمنی مواد غذایی، دغدغه همگانی، دسترسی به غذای ایمن حق همه مردم است، انسان سالم با غذای ایمن میسر است و باید با توسعه سلامتی انسان ها، احتیاج به مصرف دارو را كم و كمتر نماییم ما باید بتوانیم نظارت های لازم را در تمام زنجیره تأمین غذا كه امروزه به شكل كاملاً پیچیده است، مؤثرتر از قبل داشته باشیم تا از ایمن بودن زنجیره اطمینان حاصل نماییم. وزارت بهداشت بعنوان تنها مرجع متولی سلامتی از راه سازمان غذا ودارو باید بتواند به دقت زنجیره تأمین را كنترل و از ایمن بودن آن اطمینان حاصل نماید. برای این امر شاید نیاز باشد قوانین مصوب بازبینی و هماهنگی بیشتری با ارگان ها و سازمان های دولتی دیگر داشته باشیم، چون كه همه افراد درگیر زنجیره مواد غذایی مسئول ایمنی مواد غذایی می باشند. تمام مصرف كننده ها حق دارند به غذای سالم و دارای ارزش تغذیه ای مناسب دسترسی داشته باشند. بدون ایمنی مواد غذایی اساسا امنیت غذایی مفهوم ندارد مخصوصاً در شرایط تحریم كنونی هرگونه اتفاق منفی در ایمنی مواد غذایی علاوه بر اثرات منفی بر سلامت عمومی هزینه های زیادی را بردوش دولت جهت درمان بیماران و تأمین دارو خواهد داشت. برنامه های ما در حوزه غذایی در مورد ارتقا و اطمینان بیشتر از ایمنی و ارزش تغذیه ای مواد غذایی است، باید برای ارتقاء ایمنی و سلامت مصرف كننده برای نشانگرهای تغذیه ای و شناسه اصالت كالا اقدامات موثرتری انجام دهیم. همه ما در زنجیره تولید، حمل و نقل، نگهداری، واردات، صادرات، عمده فروشی، خرده فروشی و…، حتی مصرف كننده مسئول حفظ ایمنی مواد غذایی هستیم تا غذای ایمن در زنجیره تأمین جا به جا شود. بنا به گزارش های مربوط به ایمنی مواد غذایی تقریباً ۶۰۰ میلیون نفر در جهان با خوردن غذای آلوده بیمار می شوند و ۴۲۰ هزار نفر از آنها هر سال جان خویش را از دست می دهند. بیشتر از ۲۰۰ نوع بیماری از اسهال گرفته تا سرطان را باعث می شود. كودكان زیر ۵ سال، ۴۰ درصد از بیماران ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده را در دنیا شامل می شوند و ۱۲۵ هزار آنها هر سال جان خویش را از دست می دهند. بیماری های ناشی از غذا مانع پیشرفت اجتماعی و اقتصادی می شوند و حتی سبب صدمه رساندن به اقتصاد ملی، گردشگری و تجارت است. ارزش تجارت مواد غذایی در جهان ۶/۱ تریلیون دلار است كه تقریباً برابر با ۱۰ درصد از كل تجارت سالانه در سطح جهان می باشد. هزینه های غذایی غیرایمن در اقتصادهای كم درآمد و متوسط بسیار چشم گیر است هر سال حدود ۷۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به دلیل عفونت های باكتریایی مقاوم به درمان جان خویش را از دست می دهند. بهبود شیوه های نظارت و افزایش مسئولیت پذیری در بخش غذایی در طول زنجیره غذایی با سامانه های مرتبط از برنامه های اساسی و ریشه ای سازمان غذا و دارو خواهد بود. باید بتوانیم برای كاهش تأثیرات فراوان مواد غذایی غیرایمن اقدامات اساسی انجام دهیم و برای اینكار نهادهای دولتی، دستگاه های نظارتی، تولید كنندگان، وارد كنندگان، مصرف كنندگان و تمام عوامل باید در قبال وظایف خود مسئولیت پذیر و پاسخگو باشیم.

1398/03/22
15:06:43
5.0 / 5
4342
تگهای خبر: ایمنی , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری