كاهش مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی در یزد، برنامه 10 ساله یزدی ها برای كاهش مصرف نمك
آقای هویج: معاون رجیستری بیماری های قلبی مركز تحقیقات قلب و عروق استان یزد اظهار نمود: علی رغم كاهش 6 درصدی مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در یزد به علت اقدامات درمانی مناسب، شیوع این بیماری در این استان به علت سبك زندگی و تغذیه نامناسب همچنان روند افزایشی دارد.
«سیده مهدیه نماینده» به مناسبت روز جهانی قلب در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به مرگ 80 درصد مردم ایران بر اثر بیماری های مزمن غیرواگیر، اظهار داشت: بیماری های پر فشاری خون، دیابت، آلزایمر، انسداد مجاری ریوی، بیماری های كلیوی و انواع سرطان ها عامل اصلی مرگ و میرهای دنیا بخصوص ایرانی ها هستند كه در این بین بیماری های قلبی و عروقی، رتبه اول را به خود اختصاص داده اند.
وی با بیان این كه در بازه زمانی 10 ساله از 2006 تا 2016 میلادی، علت مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی حدود 20 درصد افزایش داشته است، اظهار داشت: این در شرایطی است كه دیابت در ایران و در یزد بعنوان بیماری شاخص غیرمزمن، بیشترین آمار مبتلا شدن را به خود اختصاص داده و كشور با رشد 31 درصدی مرگ و میر در بیماران دیابتی ها مواجه می باشد كه البته بیماری های قلبی در این افراد هم مهمترین عامل مرگ آنهاست.
این مسئول با اشاره به روند كاهشی مرگ و میرها در كشورمان در بازه زمانی سال های 1990 تا 2016، عنوان كرد: این در شرایطی است كه مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی روندی افزایشی داشته است.
نماینده در ارتباط با بیماران قلبی در یزد هم خاطرنشان كرد: ماهانه 500 مورد بیمار قلبی كه درصد قابل توجهی از این بیماران متعلق به شهرهای جنوب كشور هستند، در بیمارستان های یزد بستری می شوند كه هزینه های زیادی را برای تشخیص و درمان می پردازند.
وی از كاهش مرگ و میر بیماران قلبی در یزد به دلیل درمان مناسب اطلاع داد و اظهار داشت: به دلیل درمان مطلوب بیماری های قلبی در یزد، مرگ و میر ناشی از این نوع بیماری ها از 11 درصد به پنج درصد كاهش یافته اما این در شرایطی است كه به علت سبك زندگی نامناسب و تغذیه غلط، میزان مبتلا شدن به بیماری های قلبی در یزد هم چنان رو به افزایش است به صورتی كه دو گروه سنی جوانان و افراد مسن شاهد بروز این نارسایی ها هستیم.
این مسئول در ارتباط با لازمه كاهش 25 درصدی بیماری های قلبی طبق برنامه بهداشت جهانی، بیان كرد: برای كاهش این آمار در حال رشد، راهی جز پیشگیری نیست اما لازمه ی این پیشگیری، توجه به تغذیه سالم، فعالیت بدنی مطلوب، كنترل استرس، عدم مصرف دخانیات و چكاپ دوره ای سلامت قلب است.
وی یكی از مهمترین اقدامات مركز تحقیقات قلب استان در جهت مقابله با افزایش بیماری های قلبی را كم كردن مصرف نمك در میان یزد خواند و اظهار داشت: متاسفانه نیمی از مصرف نمك مردم با استفاده از مصرف نان اتفاق می افتد كه به دنبال آن بیماری هایی مانند فشار خون و قلب و عروق را به دنبال داشته است.
نماینده اضافه كرد: با كاهش سالیانه پنج درصد از نمك نان مردم طی برنامه ای 10 ساله تا سال 2025 تاثیر قابل توجی در كاهش مبتلا شدن به بیماری های قلبی خواهیم داشت.
وی با اشاره به این كه رعایت سبك زندگی مناسب از مبتلا شدن و مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی پیشگیری می كند، افزود: مردم باید بدانند كه با رعایت موارد مذكور تا حدود 70 درصد از مبتلا شدن به این بیماری ها جلوگیری می گردد.
به قول وی، البته گروه سنی بالای 20 سال با رعایت سبك زندگی و بالای 40 سال با چكاپ دوره ای می توانند در این رابطه پیشگیری كنند.
این مسئول در انتها هم تصریح كرد: شهرندان یزدی می توانند برای چكاپ های دوره ای سلامت قلب به كلینیك فوق تخصصی پیشگیری و ارتقا سلامت قلب بیمارستان افشار یزد رجوع و از بروز نارسایی های قلبی خود آگاه و اقدامات پیشگیرانه در این رابطه انجام دهند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب