بازی فودبلاگرها با سلامت مردم پولداری ما در گروی بیماری شماست

بازی فودبلاگرها با سلامت مردم پولداری ما در گروی بیماری شماست آقای هویج: کارشناسان براین باورند فود بلاگرها که غذای مختلفی را تبلیغ می کنند، کارشناس تغذیه نیستند و نمیتوان به تبلیغات غذایی آنها اعتماد کرد.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، مدتی است در بین بلاگرهای صفحات مجازی، پای افرادی به نام فودبلاگرها با هدف و انگیزه کسب درآمد به این فضا باز شده که سبب ترویج فرهنگ تغذیه ای ناصحیح و متضاد با سبک و فرهنگ ایرانی است. فودبلاگرها، افرادی هستند که علاقه بی حد و مرزی نسبت به غذاخوردن و تجربه طعم و مزه های مختلف دارند. این افراد به رستوران های مختلف در نقاط مختلف شهر سر می زنند؛ صاحب رستوران، یک میز پر از غذاهای متنوع و اشتها برانگیز برای آنان تدارک می بیند و آنها به ازای خوردن این غذاها و اغلب برای افزایش هیجان بیشتر در تایمی معین، مبادرت به خوردن سریع غذا و تبلیغ برای آن رستوران می کنند، تا از این راه بتوانند کسب درآمد کنند. هرچند تعدادی از آنها تلاش می کنند از خواص و خاصیت این غذاها خوش رنگ و لعاب تعریف و تمجید کنند، اما کارشناسان تغذیه می گویند مصرف قبل از حد فست فودها و غذاهای دارای روغن زیاد عامل اصلی بروز بیماریهای غیرواگیر بویژه فشار خون و چربی خون است. احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفت گو با خبرنگار مهر، با اشاره به تغییر عادت های غذایی مردم از غذاهای سنتی به سوی فست فودها در پی زندگی شهرنشینی، درباره ی خطرات استفاده این نوع غذاها هشدار داد. وی تاکید کرد: فست فودها به سبب داشتن چربی بسیار زیاد، فیبر بسیار پایین و استفاده از روغن هایی که متأسفانه گاهی چند بار در تهیه غذاها به کار می روند، برای سلامت بسیار خطرناک هستند. این نوع غذاها خطر ابتلاء به چاقی که مادر تمام بیماری هاست را می افزایند. همین طور احتمال بروز بیماریهای قلبی، سکته ها و سرطان ها نیز به سبب استفاده از روغن های مایع که تحت حرارت بالا قرار می گیرند و مواد رادیکال های آزاد تولید می کنند، بیشتر می شود. وجود این مواد مضر در فست فودها، سلامت افراد را بطور جدی تهدید می کند و خواهان توجه بیشتر مردم به انتخاب غذاهای سالم و پرهیز از مصرف این نوع مواد غذایی شد. خطرات مصرف روغن و پنیر در فست فودها اسماعیل زاده درباب اثرات منفی مصرف روغن و پنیرهای مورد استفاده در فست فودها توضیحاتی ارائه نمود. وی گفت: مصرف روغن زیاد و پنیرهای صنعتی در فست فودها اثرات جدی بر سلامت دارد. روغن زیاد کالری بسیار بالایی دارد؛ بطوریکه هر گرم آن مقدار زیادی کالری به بدن منتقل می کند. همین طور پنیرهایی که در صنعت فست فود استفاده می شوند، به سبب داشتن اسیدهای چرب اشباع فراوان، می توانند موجب افزایش سطح کلسترول خون شوند و خطر ابتلاء به بیماریها و سکته های قلبی را بالا برند. روغن هایی که در تهیه فست فود استفاده می شوند، به طور معمول چندین بار حرارت دیده اند. پروسه سرخ کردن عمیق و نوع بافت غذاهای فست فود موجب می شود این غذاها مقدار زیادی روغن را در خود جذب کنند. این مسئله سبب می شود کالری زیادی در این غذاها نهفته باشد. علاوه بر این، افزودنی ها، رنگ ها و مقدار زیادی نمک که در تهیه این غذاها به کار می رود، خطر ابتلاء به بیماریهای مختلف همچون سکته ها، پرفشاری خون و بیماریهای قلبی را بیشتر می کند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تأثیر این غذاها بر چاقی بیان کرد: این غذاها خود موجب چاقی می شوند و بدنبال آن، خطر ابتلاء به سایر بیماریهای غیر واگیر نیز در افراد بیشتر می شود.
هشدار درباره ی مضرات مصرف فست فود در دوران نوجوانی این مقام مسئول درباره ی نتایج منفی مصرف فست فود در دوران نوجوانی هشدار داد و گفت: مصرف این غذاها در این دوران می تواند اثرات زیان باری برای سلامت نوجوانان داشته باشد و یکی از اصلی ترین دلیلهای بروز اضافه وزن و چاقی در این گروه سنی شمرده می شود. از مشکلات جدی در کشور، افزایش میزان اضافه وزن و چاقی در دوران نوجوانی است که متأسفانه موجب بروز بلوغ زودرس می شود. این مساله به نوبه خود می تواند رشد قدی خردسالان را مبتلا به اختلال کند. یکی از دلیلهای اصلی این مشکل، روی آوردن نوجوانان به مصرف غذاهای فست فود و کم تحرکی است که در این گروه سنی بسیار رایج شده است. وی ادامه داد: مصرف فست فود نه فقط سبب افزایش وزن و چاقی می شود، بلکه خطر ابتلاء به بیماریهای مزمن در سال های آتی را برای نوجوانان به همراه دارد. علاوه بر این، مصرف این نوع غذاها موجب می شود نوجوانان از دریافت مواد مغذی ضروری که برای رشد و تکامل آنها لازم است، غافل شوند. فست فودها آنها را سیر می کنند و دیگر به سراغ مواد غذایی سالم و مغذی، مانند غذاهای حاوی کلسیم، ویتامین D، املاح و پروتئین های کافی، نمی روند. اسماعیل زاده همین طور به نقش مخرب نوشابه ها در کنار مصرف فست فود اشاره نمود و اظهار داشت: خیلی از نوجوانان در کنار این غذاها نوشابه مصرف می کنند که این نوشیدنی ها به سبب داشتن قندهای ساده بسیار زیاد، چاقی را تشدید می کنند. علاوه بر این، نوشابه ها ادرار را اسیدی کرده و موجب دفع املاح، خصوصاً کلسیم، می شوند که همین مورد به رشد قدی نوجوانان لطمه جدی وارد میکند. مصرف فست فودها و نوشابه ها در دوران نوجوانی نه فقط مانعی برای رشد مناسب و سلامت خردسالان ایجاد می کند، بلکه نتایج جبران ناپذیری برای آینده آنها خواهد داشت. مصرف مداوم فست فودها و خطر ابتلاء به بیماری ها مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره ی تأثیر مصرف مداوم فست فودها بر سلامت بدن هشدار داد و مطرح کرد: مصرف مداوم این فست فودها می تواند منجر به بروز بیماریهای مختلفی شود. سفارش ما این است که افراد مصرف فست فود را به حداقل ممکن برسانند؛ یعنی کمتر از یک دفعه در ماه. به عنوان مثال، هر ۴۵ تا ۶۰ روز یکبار مصرف فست فود مشکلی ایجاد نمی کند، اما زمانی مشکل بروز می کند که افراد هفته ای دو تا سه بار از این غذاها بهره گیرند. مصرف مداوم فست فودها، خصوصاً در سنین نوجوانی، خطر بلوغ زودرس را بیشتر می کند و همین طور می تواند منجر به اضافه وزن، چاقی، کوتاهی قد و حتی خطر ابتلاء به سرطان، به ویژه سرطان های گوارشی، در سال های آتی شود. بنابراین، نوجوانانی که به مصرف این غذاها روی می آورند، باید تلاش کنند تا مصرف آنها را کاهش دهند. در صورتیکه افراد فست فود مصرف می کنند، بهتر است از انواع سالم تر مانند غذاهای گریل شده بهره گیرند و از انواعی که در روغن غوطه ور شده و سرخ می شوند، پرهیز کنند.
به تبلیغات غذایی بلاگرها در فضای مجازی اعتماد نکنید وی با تکیه بر اهمیت دریافت اطلاعات صحیح در حوزه تغذیه و سلامت، اظهار داشت: مطالبی که در فضای مجازی تبلیغ می شوند، عمدتا با هدف تجاری سازی و دستیابی به سود مالی منتشر می شوند و خیلی از آنها فاقد مبنای علمی هستند. از مردم عزیز درخواست می کنم که تمامی اطلاعات مربوط به تغذیه صحیح، مصرف مکمل ها یا داروها را تنها از منابع علمی معتبر مانند وزارت بهداشت دریافت نمایند و به تبلیغاتی که توسط بلاگرها در فضای مجازی منتشر می شود، اعتماد نکنند. اسماعیل زاده با اشاره به مضرات تعدادی از این تبلیغات، اضافه کرد: بارها دیده شده که داروها و مکمل هایی که توسط بلاگرها تبلیغ می شوند، حاوی مواد ناسالم و حتی مواد اعتیادآور هستند. همچنین، غذاهایی که این افراد تبلیغ می کنند، گاهی از نظر تغذیه سالم نیستند و برای سلامت انسان بسیار زیان آورند. یکی از دسته های غذایی مضر که در این تبلیغات به چشم می خورد، فست فودها هستند. این غذاها به سبب استفاده زیاد از روغن خوشمزه به نظر می رسند، اما باید به هزینه ای که برای این خوشمزگی پرداخت می شود، توجه کرد. مصرف مداوم فست فودها به سلامت بدن لطمه می زند و بهتر است برای حفظ سلامتی و جلوگیری از لطمه به بدن، میزان مصرف این نوع غذاها را کاهش دهیم. بلاگرها کارشناس تغذیه نیستند و تبلیغات آنها مورد تأیید ما نیست مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که آیا افرادی که در فضای مجازی به تبلیغ مواد غذایی می پردازند سواد تغذیه ای دارند یا خیر، گفت: افرادی که بلاگر هستند و حالا یا فود بلاگر هستند یا غذای مختلفی را تبلیغ می کنند، اینها مطمئناً کارشناس تغذیه نیستند. کارشناس تغذیه نمی تواند غذاهای ناسالم را برای مردم ترویج کند. بدین سبب این افراد در حقیقت مردم عادی هستند که حالا از شهرتشان استفاده می نمایند تا هم دیده شوند و هم به خاطر بحث های پشت پرده و قراردادهایی که با این شرکتها می بندند، غذاهای آنها را تبلیغ می کنند. این افراد با بهره گیری از شهرت خود، بیشتر در راستای دستیابی به منابع مالی و ایجاد فروش بیشتر برای دارندگان آن کالاها فعالیت می نمایند. لزوماً کالاهایی که این افراد تبلیغ می کنند و حرف هایی که می زنند برمبنای شواهد علمی نیست. این افراد اغلب آدم های علمی نیستند و تبلیغاتشان مورد تأیید وزارت بهداشت هم نیست. هشدار مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره ی رژیم های غذایی نادرست اسماعیل زاده درباره ی انتخاب رژیم های غذایی مناسب هشدار داد و تاکید کرد: نمی توان به هر رژیم غذایی اعتماد کرد. در فضای مجازی، تبلیغات گسترده ای درباره ی رژیم های غذایی مختلف، همچون رژیم های چاقی و لاغری، به انجام می رسد که خیلی از آنها برای سلامت لطمه زا هستند. رژیم هایی مانند رژیم های پر پروتئین، کتوژنیک و فستینگ همچون رژیم هایی هستند که ما آنها را برای سلامت سفارش نمی نماییم. افراد باید باتوجه به شرایط بیماری خود، مانند اضافه وزن، لاغری، دیابت یا بیماریهای کلیوی، برای گرفتن رژیم غذایی مناسب به کارشناسان و متخصصان تغذیه مراجعه نمایند. خوشبختانه امروز تعداد متخصصان تغذیه در کشور کم نیست و افراد می توانند تحت نظر آنها رژیم سالم دریافت نمایند. وی اظهار داشت: افرادی که در عرصه تغذیه تحصیل نکرده اند، اگر رژیم غذایی تجویز کنند، حتی اگر منجر به کاهش وزن شود، عوارض جبران ناپذیری بر سلامت فرد وارد می کنند. وزن کم شده بوسیله رژیم های ناصحیح به طور معمول پایدار نیست و بعد از مدتی بازمی گردد، در صورتیکه این روند می تواند لطمه های جدی به سلامت افراد وارد کند.


منبع:

1403/10/02
10:50:07
5.0 / 5
9
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری