به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، داروهای مهار كننده پروتون پمپ (PPI) میزان اسید تولید شده در معده را كاهش می دهند و برای درمان رفلاكس اسید معده و زخم معده مورد استفاده قرار می گیرند.
با این حال متخصصان در بررسی جدید خود دریافتند استفاده طولانی مدت از داروهای مهار كننده پروتون پمپ باعث افزایش ۲. ۴ برابری خطر مبتلا شدن به سرطان معده می گردد.
در انگلیس هر سال بیش از۵۰ میلیون نسخه برای داروهای مهار كننده پروتون پمپ تجویز می گردد كه البته این داروها عوارض جانبی دارند و حتی خطر مرگ را افزایش می دهند.
متخصصان دانشگاه هنگ كنگ و كالج دانشگاهی لندن دریافتند بعد از خارج كردن هلیكوباكتر پیلوری خطر مبتلا شدن به این بیماری در ارتباط با دوز و طول دوره مصرف داروهای مهار كننده پروتون پمپ همچنان بالاست.
در این بررسی متخصصان به مقایسه مصرف داروهای PPI و داروهای دیگر كاهنده تولید اسید به نام مسدود كننده های H2 در ۶۳ هزار و ۳۹۷ فرد بزرگسال پرداختند. گروهی از این افراد از تركیبات داروهای PPI و آنتی بیوتیك ها برای از بین رفتن هلیكوباكتر پیلوری ظرف یك هفته، بین سال های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۲ مصرف كردند.
سپس متخصصان این افراد را تا زمان مبتلا شدن به سرطان معده یا زمان فوت و یا تا رسیدن به زمان آخر مطالعه در انتهای سال ۲۰۱۵ تحت كنترل قرار دادند.
در طول این دوره ۳۲۷۱ نفر به طور میانگین برای مدت سه سال از داروهای PPI مصرف كردند در حالی كه ۲۱ هزار و ۷۲۹ نفر دیگر مسدود كننده های H2 را دریافت كردند. مجموع ۱۵۳ نفر دچار بیماری سرطان معده شدند كه هیچ یك از آنان تحت آزمایش هلیكوباكتر پیلوری قرار نگرفته بودند اما همگی شان مشكلات طولانی مدت به علت التهاب معده داشتند.
به گزارش مدیكال نیوز تودی، این آزمایش ها نشان داد در حالی كه مسدودكننده های H2 هیچ ارتباطی با افزایش خطر مبتلا شدن به سرطان معده ندارند داروهای مهار كننده پروتون پمپ با افزایش بیش از دو برابری خطر مبتلا شدن به این سرطان مرتبط هستند.