هر انچه درباره اوتیسم باید بدانیم؛

برای تشخیص اوتیسم هیچ آزمایش بیولوژیكی وجود ندارد

برای تشخیص اوتیسم هیچ آزمایش بیولوژیكی وجود ندارد آقای هویج: اوتیسم یك وضعیت تعریف شده رفتاری است، اما بوسیله چندین اختلال متفاوت شناخته شده و شناخته نشده مربوط به اعضا در عملكرد مغز به وجود می آید كه بر رشد توانایی مغز برای به كار بردن اطلاعات اثرگذار است.




به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، اوتیسم یك وضعیت تعریف شده رفتاری است، اما بوسیله چندین اختلال متفاوت شناخته شده و شناخته نشده مربوط به اعضا در عملكرد مغز به وجود می آید كه بر رشد توانایی مغز برای به كار بردن اطلاعات اثرگذار است.

هدف اصلی درمان، نزدیك كردن عملكرد این كودكان به طیف طبیعی عملكردی است، توجه داشته باشیم كه درمان ریشه كنی و از بین بردن بیماری امكان پذیر نیست.

برای این منظور از درمان های دارویی، آموزش های رفتاری و مداخلات اجتماعی می توان كمك گرفت. اهداف درمان های غیردارویی، پرداختن به شكل دهی رفتارها به منظور كمك به شركت در مدرسه و تشكیل روابط معنادار با همسالان و تقویت رفتارهای قابل قبول اجتماعی و كاهش علایم رفتاری عجیب و تشویق مهارت های رشد ارتباط كلامی و غیر كلامی، اصلاح زبان و مراقبت از خود برای افزایش احتمال زندگی مستقل در بزرگسالی است.



برنامه های آموزشی برای این كودكان خیلی سخت و فشرده است و مستلزم صرف وقت قابل ملاحظه از جانب والدین است. به علاوه والدین این كودكانمعمولا دچار پریشانی هستند و نیاز به حمایت و مشورت دارند تا بتوانند از سردرگمی و سوگ مربوط به بیماری فرزندشان به سمت كمك به آنها پیش بروند.

با توجه به اهمیت این بیماری و اینكه اختلال اوتیسم در كشور رو به افزایش است و همچنان جامعه نسبت به آن آگاهی چندانی ندارد، خبرگزاری ایسنا در نظر گرفت به بررسی این مورد بپردازد.

در ادامه مصاحبه با حمید نظری كارشناس ارشد روانپرستاری، نجمه دبیری نیا نجمه دبیری نیا مسئول فنی مركز اتیسم توان افزای خراسان جنوبی، رضا موحدی پور عضو انجمن اتیسم خراسان جنوبی، جمیله رضازاده معاون امور توانبخشی اداره كل بهزیستی خراسان جنوبی و ملیحه بهنامیان مسئول بانك خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی را می خوانیم.

اختلالات طیف اوتیسم یك تشخیص بالینی است

حمید نظری كارشناس ارشد روانپرستاری در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: اختلالات طیف اوتیسم گروهی از اختلالات روانپزشكی است كه با تأخیر و انحراف در تكامل ارتباطی، اجتماعی و شناختی مشخص می شوند و علائم آن عمدتاً از سال اول زندگی شروع می شوند.

نظری خاطرنشان كرد: اختلالات طیف اوتیسم یك تشخیص بالینی است كه بر مبنای معیارهایی از جمله؛ نقص مداوم در ارتباط و رفتار اجتماعی متقابل، علایق محدود و رفتارهای تكراری تعریف می گردد.

وی اضافه كرد: طیف اتیسم می تواند زمین گیر كننده و شدید باشد در حدی كه فرد قادر به مراقبت از خود نباشد و در عین حال می تواند باعث پدیده عجیبی شود كه از آن بعنوان نبوغ در مسائلی خاص یاد كرد.

كارشناس ارشد روانپرستاری اظهاركرد: مثلا امكان دارد فرد پس از شنیدن قطعه ای موسیقی بسیار دشوار و با وجود اینكه تا بحال آنرا نشنیده باشد، سریعا آنرا یاد بگرید و بدون اشكال همان قطعه را برای شما بنوازد.

نظری با اشاره به اینكه اتیسم در هر صورت درمان ندارد، اظهاركرد: اما اختلالی است كه به سرعت و در سنین چند ماهگی قابل تشخیص می باشد.

وی افزود: تشخیص یك وضعیت در زمان مناسب بزرگترین شانس درمان یا كنترل یك موقعیت خاص، اختلال یا بیماری است و می توان از آن وجه بد اتیسم بازهم به خاطر این علایم سریع ممنون بود چون می توان تا حد خوبی صدمه ناشی از آن را به حد اقل رساند.

این كارشناس ارشد روانپرستاری اظهار داشت: اما مسلما تشخیص چنین وضعی مسئولیت متخصص است و مسئولیت ما رفتن و اهمیت دادن به مساله تشخیص است.

نظری اضافه كرد: همان گونه كه برای زدن واكسن در زمانی خاص راهی می شویم چرا برای تشخیص و پیش بینی وضعیت روانی آینده دست به چنین كار مهمی نزنیم؟!

وی اظهاركرد: یكی از علایم عدم وجود تماس های چشمی است و همینطور از مهمترین علایم در تشخیص اتیسم تاخیر در «زبان گفتاری»است، آنها به یادگیری تكلم تمایلی نشان نمی دهند، امكان دارد در میان تمامی محرك های محیطی مثل اسباب بازی ها به یكی دو مورد توجه نمایند.

سن شروع این اختلال قبل از 35 ماهگی است

این كارشناس ارشد روانپرستاری اظهار داشت: سن شروع این اختلال قبل از 35 ماهگی است و پیش از 5 سالگی در صورت وجود جلوه گر می گردد.

نظری اضافه كرد: مشكلات ناشی از رشد نامناسب مغز هستند، پس طبیعی است كه اگر خیلی سریع از وجود چنین وضعی خبردار نشویم رشد و یادگیری شخص در همان سن متوقف می گردد در صورتیكه با تشخیصی به موقع می توان از ضرر و زیان بسیار بسیار سنگین تری جلوگیری كرد.

وی افزود: این اختلال با وجود عدم درمان قطعی با دارو و برخی شرایط برنامه ریزی شده و طراحی شده برای چنین وضعیت بحرانی، به صورت جدی قابلیت های خوبی برای كنترل دارد كه نمی توان از آن چشم پوشی كرد.



لزوم آشنایی جامعه با كودكان اوتیسم

نجمه دبیری نیا، مسئول فنی مركز اتیسم توان افزای خراسان جنوبی هم به ایسنا اظهار داشت: مركز اتیسم در خراسان جنوبی با همكاری بهزیستی از سال 93 تاسیس شده است.

وی با اشاره به اینكه هم اكنون 31 كودك سه تا 18 سال تحت حمایت این مركز هستند، اضافه كرد: این مركز تنها مركز اتیسم در استان است.

مسئول فنی مركز اتیسم توان افزای خراسان جنوبی بیان كرد: خنده ها و گریه های بی دلیل، رفتارهای كلیشه ای، عدم برقراری ارتباط با دیگران، بوییدن اشیای مختلف، نشان دادن حالت های ترس و یا وحشت بدون دلیل و عدم تقلید از دیگران در هنگام یادگیری یك بازی از علایم و نشانه های این كودكان است.

دبیری نیا با اشاره به اینكه متاسفانه جامعه هنوز این كودكان را نشناخته و آگاه سازی لازم صورت نگرفته است، خاطرنشان كرد: لازم است با استفاده از رسانه ها در مورد خصوصیت های این كودكان عرضه كنند.

وی با اشاره به اینكه مركز خدمات كاردرمانی، گفتاردرمانی و هنردرمانی یك وعده غذای گرم و سرویس ایاب و ذهاب همچون خدمات این مركز است، اظهار نمود: هم اكنون شش مربی در رشته های روانشناسی، یك نفر كاردرمان، دو نفر گفتار درمان، یك نفر هنردرمان و یك نفر مسئول فنی در این مركز در حال فعالیت هستند.

داروی مشخصی برای اوتیسم وجود ندارد

رضا موحدی پور، عضو انجمن اوتیسم خراسان جنوبی هم با اشاره به اینكه اوتیسم، بیماری است كه منشا مشخصی ندارد، به ایسنا اظهار داشت: داروی مشخصی برای اوتیسم وجود ندارد.

عضو انجمن اوتیسم خراسان جنوبی بیان كرد: یكی از اشكالات این بیماری این است كه برخی از داروها در برهه هایی از زمان كمیاب تر است.

وی با اشاره به اینكه علاوه بر این هزینه مشاوره، گفتار درمانی و كاردرمانی این بیماری زیاد است، اضافه كرد: گاهی هزینه های توانبخشی بسیار سرسام آور است.

عضو انجمن اوتیسم خراسان جنوبی با اشاره به اینكه اطلاع رسانی لازم در مورد این بیماری صورت نگرفته است، خاطرنشان كرد: اگر این بیماری در دو یا سه سالگی تشخیص داده شود، بهتر می گردد آن را درمان كرد.

اختلال طیف اوتیسم همچون اختلالات پر هزینه است

جمیله رضازاده معاون امور توانبخشی اداره كل بهزیستی خراسان جنوبی هم اظهار نمود: مبتلایان به اوتیسم به خدمات تخصصی مستمر اعم از روانشناسی، كاردرمانی و گفتار درمانی نیاز دارند.

وی افزود: تمامی افرادی كه به شكلی درگیر فعالیت های در رابطه با این اختلال هستند تلاش می كنند تا شهروندان جامعه را نسبت به این اختلال آگاه تر كنند و امكان تبادل اطلاعات در این زمینه را بالا برند.

معاون امور توانبخشی اداره كل بهزیستی خراسان جنوبی اضافه كرد: اختلال طیف اوتیسم همچون اختلالات پر هزینه است كه نیاز به خدمات تخصصی مستمر اعم از روانشناسی، كاردرمانی و گفتار درمانی داشته و بنابراین مخارج این خانواده ها بسیار بالاتر و نیازهای آنان وسیع تر از خانواده های دارای كودكان با سایر معلولیت ها است.

رضازاده افزود: تشخیص این اختلال در سنین اولیه زندگی اهمیت دارد و مداخلات تاثیر بیشتری خواهند داشت.

وی اظهار نمود: هم اكنون میزان شیوع اختلال طیف اوتیسم در كودكان و بزرگسالان حدود یك درصد است و این به این معنا است كه در كشوری مانند ایران با جمعیت حدود 80 میلیون نفر احتمال می رود حدود 800 هزار مبتلا به اختلال طیف اوتیسم وجود داشته باشند و این تعداد هر روز در حال رشد است.

برای تشخیص اوتیسم هیچ آزمایش بیولوژیكی وجود ندارد

معاون امور توانبخشی اداره كل بهزیستی خراسان جنوبی اضافه كرد: هم اكنون برای تشخیص اوتیسم هیچ آزمایش بیولوژیكی وجود ندارد و خصوصیات اصلی اختلالات طیف اوتیسم با نشانه هایی در دو زمینه رفتاری مشخص شده اند كه عبارت از نقص در ارتباط اجتماعی، رفتارها و علایق یا فعالیت های تكراری و محدود است.

رضازاده افزود: اصطلاح طیف به این مورد اشاره دارد كه سمپوزیوم این اختلال بسته به شدت آن ها، سطح رشدی و سن تقویمی بسیار متغیر هستند.

معاون امور توانبخشی اداره كل بهزیستی خراسان جنوبی بیان كرد: هرچند عوامل دیگری نظیر اختلالات كروموزومی، عوامل بیو شیمیایی، عوامل جنینی، ناهنجاری های مغزی هم در این اختلال مطرح هستند و نقش و شدت اثر آن ها در بروز اختلال در دست بررسی و تحقیق است.

رضازاده افزود: این اختلال سبب می گردد كه مغز نتواند در زمینه ارتباطات اجتماعی و رفتارهای ارتباطی به درستی عمل كند.



آغاز طرح درمان اوتیسم به وسیله سلول های بنیادی خون بند ناف

ملیحه بهنامیان مسئول بانك خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی هم با اشاره به اینكه با هر تولد می توان یك بیمار مبتلا به سرطان را درمان كرد، اظهار نمود: طرح درمان اوتیسم و فلج های مغزی به وسیله سلول های بنیادی خون بند ناف شروع شده است.

وی اضافه كرد: خانواده ها می توانند با ذخیره سازی خون بندناف نوزادان خود، به افزایش استفاده از این خدمات پزشكی پیشرو كمك كنند.

وی با اشاره به اینكه خون بندناف سرشار از سلول های بنیادی است، خاطرنشان كرد: پیوند سلول های بنیادی در بیماران خونی نیازمند توجه بیشتر و سرمایه گذاری است.

مسئول بانك خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار نمود: اخیراً طرح درمان اوتیسم و فلج های مغزی به وسیله سلول های بنیادی خون بند ناف شروع شده كه به موفقیت هایی هم رسیده است.

به یاد داشته باشیم در كنار آموزش، به آرامش، امنیت جسمی و روحی و رضایت كودكان اوتیسم هم باید توجه گردد، چون كه اوتیسم یك ناتوانی نیست، بلكه یك توانایی متفاوت می باشد.

گزارش از سپیده قلندری اسفدن






1397/06/11
12:54:13
5.0 / 5
4268
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری