مدیرگروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد:

سوء تغذیه میان بیماران مشهدی

سوء تغذیه میان بیماران مشهدی آقای هویج: مدیرگروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد اظهار داشت شیوع سوءتغذیه در بیماران بستری در مشهد حدود 38 درصد بوده و از هر 10 نفر بیمار بستری، 4 نفر دچار سوءتغذیه هستند.


عبدالرضا نوروزی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این كه «بیمارانی كه در بیمارستان بستری می شوند، نیازمند رژیم غذایی ویژه ای هستند»، افزود: خود بیماری باعث می شود كه نیاز به یك دسته از موادغذایی نیز تغییر كند و به طور مثال نیاز به برخی پروتئین ها و ویتامین ها بیشتر شود. لذا بیماران نیازمند حمایت های تغذیه ای خاصی هستند كه یكی از این حمایت ها، مكمل های خاصی هستند كه برای این منظور ساخته شده اند.وی افزود: از طرفی دیگر، اكثر بیمارانی كه در بخش مراقبت های ویژه بستری می شوند، سطح هوشیاری شان كاهش می یابد. بنابراین باید با روش های خاص غذاهای هضم شده را به بدن این بیماران منتقل كرد. یا حتی در برخی موارد بیمارانی هستند كه راه گوارششان بسته شده است، مانند برخی از بیماران سرطانی یا جراحی شده كه مجبوریم این مواد غذایی را به طور مستقیم وارد رگشان كنیم.نوروزی با بیان این كه «از لحاظ پزشكی موادی كه ما دریافت می كنیم به سه دسته تقسیم می شود»، توضیح داد: یك سری از این مواد دارو هستند، یك سری مكمل مانند ویتامین ها و... و یك سری نیز مابین این ها مكمل های غذایی خاص است كه این ها نه دارو هستند و نه مكمل معمولی، بلكه یك بسته غذایی خاص هستند و باید توسط متخصصان تجویز شود.وی اضافه كرد: مشكلی كه داریم این است كه این مواد غذایی خاص تخت پوشش بیمه قرار نمی گیرند و با توجه به ضرورت استفاده از این داروها، مریض مجبور است كه خودش اقدام به خرید آن ها كند و هزینه های قابل توجهی را نیز متقبل شود.این متخصص تغذیه با اشاره به اینكه «باید این آگاهی در تصمیم گیران بیمه و وزارت بهداشت ایجاد شود كه این موادغذایی خاص تحت پوشش بیمه قرار بگیرند»، تصریح كرد: ما بیماران مان را به خصوص در بخش مراقبت های ویژه، گرسنگی می دهیم. شیوع سوءتغذیه در بیماران بستری در مشهد حدود 38 درصد است، یعنی از هر 10 نفر بیمار بستری، 4 نفر سوءتغذیه دارند. عدد بسیاری بالایی است. این عدد در بخش مراقبت های ویژه بالای 60 درصد است، یعنی ما 62 درصد بیمارانی كه در بخش مراقبت های ویژه دانشگاه علوم پزشكی مشهد بستری می شوند، سوءتغذیه دارند.نوروزی تصریح كرد: وقتی به سوءتغذیه بیماران توجه نشود، احتمال عفونت های بیمارستانی در این ها افزایش می یابد، مشكلات قلبی و كلیوی را به وجود می آورند و در نهایت منجربه این می شود كه طول مدت بیشتری را در بیمارستان ها بستری شوند.وی با بیان اینكه «این موادغذایی خاص یك روش و تكنولوژی جدید است و در كشورهای پیشرفته حدود 10-15 سال كه جا افتاده است»، بیان كرد: به هرحال این روش های نوین باید به طریقی وارد كشور شود و این وظیفه ما متخصصان تغذیه است. باید ما متخصصان تغذیه این آگاهی را به سیاست گزاران بدهیم كه تحت پوشش قرارگرفتن این مواد غذایی خاص یك ضرورت است. چراكه شواهد علمی متقنی وجود دارد كه استفاده از این مواد غذایی خاص باعث بهبود شرایط بیمار و ترخیص سریع تر او از بیمارستان می شود.نوروزی تشریح كرد: مشكل عمده‌ی افراد بالای 70 سال، مشكل سوءتغذیه است. ما در این مورد مشكلی داریم به نام ساركوپنی. ساركوپنی به این معنا كه در افراد سالمند به دلایل نامعلومی كاهش وزن صورت می گیرد و این كاهش وزن بیشتر بافت های عضلانی را از بین می برد. این كاهش بافت های عضلانی باعث ایجاد مشكلاتی در تنفس و راه رفتن فرد و... می شود. لذا این افراد نیز نیازمند یك برنامه غذایی خاص هستند تا بتوانیم از تخریب بافت های عضلانی جلوگیری كنیم.مدیرگروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد تاكید كرد: اهمیت این موضوع زمانی مشخص می شود كه دریابیم جامعه ما در چند سال آینده، جامعه ای پیر خواهد شد.
 

1396/06/28
17:04:48
5.0 / 5
5081
تگهای خبر: تغذیه , بیمار , موادغذایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری