محققان كانادایی می گویند؛
تاثیر ماهی های حاوی امگا۳ در پیشگیری از سرطان
آقای هویج: مطالعه جدید محققان رابطه بین اسیدهای چرب امگا۳ بدست آمده از ماهی و پیشگیری از سرطان را نشان داده است.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، متخصصان تغذیه بر اهمیت مصرف اسیدهای چرب امگا۳ به خاطر فواید مختلف برای سلامت تاكید دارند.
هر دو منبع گیاهی و حیوانی این روغن نظیر روغن كریل (نوعی میگو)، روغن ماهی، دانه كتان، دانه چیا، دانه شاهدانه و غیره سرشار از امگا۳ هستند كه توانایی مقابله با افسردگی و اضطراب، بهبود سلامت چشم، بهبود سلامت مغز، كاهش خطر بیماری قلبی، مقابله با التهاب، مقابله با بیماری های خودایمنی، پیشگیری از سرطان، كاهش آسم در كودكان، بهبود سلامت استخوان ها و مفاصل، بهبود خواب، و سالم تر كردن پوست را دارا هستند.
حال مطالعه جدید نشان داده است ماهی های حاوی اسیدهای چرب اُمگا۳ در پیشگیری از سرطان موثرتر از دانه كتان و سایر روغن ها هستند.
طبق یافته های مطالعه محققان دانشگاه گوئولف در اونتاریو كانادا، امگا۳ دریایی ۸ برابر منابع گیاهی این روغن در پیشگیری از رشد تومور موثرتر هستند.
دیوید ما، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان داده است امگا۳ با هر دو منبع گیاهی و حیوانی دارای نقش حفاظتی در مقابله با سرطان است اما تاثیرگذاری شان با یكدیگر متفاوت می باشد.»
اسیدهای چرب امگا۳ سه نوع هستند: اسید آ-لینولنیك (ALA)، اسید ایكوزاپنتائونیك (EPA) و اسید داكوزاهگزائونیك (DHA).
ALA اسیدچرب با منبع گیاهی است و در دانه های خوراكی نظیر دانه كتان و در روغن های نظیر سویا، كانولا و شاهدانه یافت می گردد.
EPA و DHA در جانداران دریایی نظیر ماهی، جلبك و فیتوپلانكتون ها یافت می شوند.
در این مطالعه، به موش های مبتلا به نوع تهاجمی سرطان سینه موسوم به HER-۲، انواع مختلف امگا۳ داده شد.
نتایج نشان داد تغذیه موش ها با امگا۳ دارای منشاء دریایی باعث كاهش اندازه تومور تا ۶۰ تا ۷۰ درصد و كاهش تعداد تومورها تا ۳۰ درصد شد.
به گفته دكتر ما، «امگا۳ با بازگرداندن ژن های در رابطه با سیستم ایمنی و توقف مسیر رشد تومور، از سرطان پیشگیری كرده و با آن مقابله می نماید.»
وی تاكید می كند افراد باید برای رسیدن به تاثیر مشابه، هفته ای دو تا سه وعده ماهی مصرف كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب