برخی نانوایی ها هنوز جوش شیرین استفاده می کنند

برخی نانوایی ها هنوز جوش شیرین استفاده می کنند به گزارش آقای هویج، رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو اظهار داشت: نان های سبوس دار به تخمیر طولانی تری نیاز دارند تا اسید فیتیک مضر از بین برود، در حالیکه برخی نانوایی ها از جوش شیرین استفاده می نمایند.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایفدانا، زهره پوراحمد عنوان کرد: ایرانی ها به صورت متوسط سالانه ۱۱۷ کیلوگرم نان مصرف می کنند که این میزان ۲.۵ برابر میانگین جهانی است. بنابراین، توجه به انتخاب نان سالم برای حفظ سلامت عمومی ضروری می باشد. وی ادامه داد: سبوس غلات حاوی ویتامین های گروه B، املاح معدنی و فیبر است که نقش مؤثری در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از بیماری هایی مانند دیابت، چربی خون و چاقی دارد. به قول رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، رنگ نان های سبوس دار باید کرم مایل به قهوه ای باشد، چونکه این رنگ نشان دهنده وجود سبوس در آرد است. پوراحمد در رابطه با دسته بندی آردها اظهار داشت: آرد سنگک دارای ۷ تا ۱۰ درصد سبوس گیری، آرد تافتون و لواش حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد، آرد بربری ۱۸ درصد و آردهای قنادی و نان های حجیم ۲۴ درصد سبوس گیری می شوند که عملا فاقد سبوس هستند. وی تاکید کرد: نان های تیره تر به علت داشتن سبوس بیشتر سالم ترند، اما برخی نانوایی ها از آردهای غیرمرتبط مانند آرد تافتون یا بربری برای تهیه سنگک استفاده می نمایند و حتی سبوس را به شکل مستقیم روی نان می ریزند که این شیوه غیرعلمی و مجاز نمی باشد. پوراحمد توضیح داد: آردهایی که سبوس بیشتری دارند حاوی ماده ای به نام اسید فیتیک هستند که در صورت تخمیر نشدن، می تواند مانع جذب برخی مواد مغذی مانند روی در بدن شود. متاسفانه برخی نانوایی ها به جای انجام تخمیر اصولی، از جوش شیرین بعنوان افزودنی غیر مجاز استفاده می نمایند که سبب باقی ماندن اسید فیتیک و ایجاد مشکلاتی مانند ترش کردن معده می شود. وی ادامه داد: هرچه میزان سبوس در آرد بیشتر باشد، فرآیند تخمیر زمان بیشتری نیاز دارد و این مورد کار نانوا را دشوارتر می کند. برای نمونه، آردهای کامل که سبوس بیشتری دارند، به دو ساعت و نیم زمان تخمیر نیاز دارند. رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو تصریح کرد: سازمان غذا و دارو اخیراً به آرد کامل مجوز تولید داده است. نانی که از این آرد تهیه می شود باید با رعایت زمان تخمیر استاندارد (۱۵۰ دقیقه) تهیه شود تا محصولی سالم و مغذی به دست مصرف کنندگان برسد.


منبع:

1403/11/08
10:28:41
5.0 / 5
252
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیماری , تولید
این مطلب آقای هویج را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری
آقای هویج، با رژیم های غذایی متنوع و مقالات علمی، شما را در رسیدن به اندام ایده آل یاری می کند