بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران حاملگی

بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران حاملگی به گزارش آقای هویج، محققان آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا مولفه های کلیدی را برای یک سبک زندگی سالم در دوران حاملگی سفارش می کنند.



به گزارش آقای هویج به نقل از مهر به نقل از هاپکینز مدیسن، محققان این آکادمی رعایت مؤلفه های زیر را در طول حاملگی ضروری می دانند:
• افزایش وزن مناسب
• یک رژیم غذایی متعادل
• ورزش منظم
• مصرف بموقع مکمل های ویتامین و مواد معدنی مناسب

توصیه های غذایی و کالری

برای حفظ یک حاملگی سالم، تقریبا مصرف ۳۰۰ کالری اضافی در روز مورد نیاز است. این کالری باید از یک رژیم غذایی متعادل از پروتئین، میوه ها، سبزیجات و غلات کامل تأمین شود. مصرف شیرینی ها و چربی ها باید به حداقل برسد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند به کاهش بعضی از علایم حاملگی مانند حالت تهوع و یبوست هم کمک نماید.

مصرف مایعات در دوران بارداری

مصرف مایعات بخش مهمی از تغذیه حاملگی است. سفارش های زیر را برای مصرف مایعات در دوران حاملگی درنظر بگیرید:
• می توانید با نوشیدن چندین لیوان آب در روز، علاوه بر مایعات موجود در آب میوه ها و سوپ ها، مایعات کافی دریافت کنید. با پزشک یا مامای خود در مورد محدود کردن مصرف کافئین و شیرین کننده های مصنوعی مشورت کنید.
• از هر گونه نوشیدن الکل اکیداً اجتناب کنید.

غذاهای ایده آل برای مصرف در دوران بارداری

غذاهای زیر برای سلامتی و رشد جنین در دوران حاملگی مفید هستند:
• سبزیجات: هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، اسفناج، سبزیجات پخته شده، گوجه فرنگی و فلفل دلمه قرمز (به خاطر وجود ویتامین A و پتاسیم)
• میوه ها: طالبی، انبه، آلو، موز، زردآلو، پرتقال، و گریپ فروت (به خاطر منبع پتاسیم)
• لبنیات: ماست بدون چربی یا کم چرب، شیر بدون چربی یا ۱ درصد چربی، شیر سویا (به خاطر وجود کلسیم، پتاسیم، ویتامین A و D)
• غلات: غلات آماده مصرف / غلات پخته شده (برای آهن و اسید فولیک)
• پروتئین ها: لوبیا و نخود؛ آجیل و دانه ها؛ گوشت گاو بدون چربی، و گوشت گوسفند؛ ماهی سالمون، قزل آلا، شاه ماهی، و ساردین.

غذاهایی که در دوران حاملگی باید از مصرف آنها پرهیز کرد

از خوردن غذاهای زیر در دوران حاملگی خودداری کنید:
• شیر غیر پاستوریزه و غذاهای تهیه شده با شیر غیرپاستوریزه (پنیرهای نرم، همچون فتا، مگر این که برچسب «ساخته شده با شیر پاستوریزه» بر روی آنها درج شده باشد.)
• هات داگ و گوشت های فرآوری شده
• غذاهای دریایی، تخم مرغ و گوشت خام و نیم پز. سوشی تهیه شده با ماهی خام را نخورید (سوشی پخته شده بی خطر است).
• غذاهای دریایی دودی شده نظیر ماهی دودی

مکمل های ویتامین و مواد معدنی پیش از بارداری

اکثر پزشکان یا ماماها یک مکمل پیش از حاملگی یا کمی پس از حاملگی تجویز می کنند تا مطمئن شوند که تمام نیازهای تغذیه ای برآورده شده است. با این وجود، یک مکمل پیش از حاملگی جایگزین یک رژیم غذایی سالم نمی گردد.

اهمیت اسید فولیک

محققان سفارش می کنند که همه زنان در سنین باروری روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک مصرف کنند. اسید فولیک یک ماده مغذی است که در موارد زیر یافت می شود:
• سبزیجات برگ سبز
• بیشتر انواع توت ها، آجیل، لوبیا، مرکبات و غلات صبحانه غنی شده
• برخی مکمل های ویتامین.
اسید فولیک می تواند به کاهش خطر نقص لوله عصبی، که نقص مادرزادی مغز و نخاع است، کمک نماید. نقص لوله عصبی می تواند منجر به درجات مختلف فلج، بی اختیاری و گاهی ناتوانی ذهنی شود.
اسید فولیک در ۲۸ روز اول بعد از لقاح، زمانیکه بیشتر نقایص لوله عصبی رخ می دهد، مفیدترین مکمل است. متأسفانه امکان دارد پیش از ۲۸ روز متوجه حاملگی خود نشوید. بنابراین، مصرف اسید فولیک باید پیش از حاملگی شروع شود و در طول حاملگی ادامه یابد. پزشک یا ماما مقدار مناسب اسید فولیک را برای رفع نیازهای فردی شما سفارش می کند.
به عنوان مثال، خانمهایی که داروهای ضد صرع مصرف می کنند امکان دارد برای پیشگیری از نقص لوله عصبی احتیاج به مصرف دوزهای بالاتر اسید فولیک داشته باشند. آنها باید هنگام تصمیم به حامله شدن با عرضه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنند.

1403/10/20
10:54:56
5.0 / 5
20
تگهای خبر: آجیل , بهداشت , پزشك , پیشگیری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری