تلاش سازمان محیط زیست برای نجات جان پلنگ دماوند

تلاش سازمان محیط زیست برای نجات جان پلنگ دماوند به گزارش آقای هویج، آخرین وضعیت پلنگ زنده گیری شده در دماوند در نشست کمیته دامپزشکی سازمان حفاظت محیط زیست تشریح شد.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، جلسه کمیته دامپزشکی سازمان حفاظت محیط زیست با حضور غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست و تعدادی از دامپزشکان مدعو از بخش های دولتی و غیردولتی برگزار شد.
نتایج حاصل از این جلسه توسط دکتر بابک باستانی و دکتر امید مرادی به نمایندگی از دامپزشکان دعوت شده، بیان شد.
باستانی در رابطه با آخرین وضعیت پلنگ زنده گیری شده در دماوند اظهار داشت: با معاینات اولیه ای که انجام دادیم، متوجه شدیم که پلنگ مذکور از سطح هوشیاری کافی برخوردار نیست. آزمایشات cbc، بیوشیمیایی و همینطور بررسیهای مولکولی ( PCR) برای تشخیص بیماری های FeLv، FIV، دیستمپر و احتمالا FIP انجام شد و نمونه ها برای افزایش اطمینان به دو لابراتوار مختلف فرستاده شد و همزمان حیوان تحت درمان اولیه، مانند سرم تراپی و آنتی بیوتیک تراپی با عنایت به آزمایش خون اولیه ای که بدست ما رسید، انجام شد.
ایشان در ادامه اضافه کرد: با اقدامات صورت گرفته وضعیت حیوان به تدریج بهتر شد و بررسی آزمایش های مولکولی هم نشان داده است این پلنگ احتمالا به بیماری FIP مبتلاست و آخرین خبرها از آن حکایت می کند نتایج آزمایش دیستمپر منفی اعلام شده و حال پلنگ بهتر از قبل است و امیدواری ها زیاد شده، اما پلنگ مذکور به بیماری کرونا مبتلاست که جزو بیماری های کروناویروسی گربه سانان به حساب می آید و دلیل آن هم می تواند تماس با سایر گربه سانان اهلی یا بدلیل مصرف گوشت شکار شده باشد. به طور کلی این بیماری پیش آگهی مناسبی در گربه سانان ندارد.
باستانی با تاکید بر ضرورت انجام بررسی های تکمیلی از ناحیه سر و گردن پلنگ اظهار داشت: می بایست بررسی اولتراسونوگرافی شکم هم صورت گیرد و آزمایشات تکمیلی در دستور کار است. با عنایت به وضعیتی که حیوان دارد، ما بعد از بررسی های صورت گرفته، تصمیمات آتی را دریافت خواهیم کرد.
همینطور در این نشست دکتر مرادی، از دیگر دامپزشکان دعوت شده در این کمیته ضمن اشاره به جلسه بعدازظهر امروز و نتایج حاصل از آن اظهار داشت: اطلاعاتی که تا امروز استخراج شده و شرایط حیوان را بر مبنای آن میتوان ارزیابی کرد حکایت از این دارد که حیوان دچار بیماری پریتونیت عفونی گربه سانان (FIP) است که از راه کروناویروس ها ایجاد می شود.
مرادی افزود: با عنایت به علایم بالینی، گویی بیماری در مراحل ابتدایی اش است بخاطر همین هنوز روی خیلی از موارد ازجمله غذا خوردن حیوان تاثیر زیادی نگذاشته، هرچند برخی از علایم نورولوژیک در این بیمار وجود داشته و قابل تشخیص می باشد.
او با تاکید بر این که آزمایشات تکمیلی روزهای آینده امکان دارد نکات مبهم دیگری را روشن کند، اظهار داشت: اطلاعاتی که تا هم اکنون از بررسی آزمایشات اولیه بدست ما رسیده از آن حکایت می کند که اگر این حیوان دچار FIP باشد متأسفانه پیش آگهی خوبی ندارد و در خیلی از موارد با شانس کمی برای بهبودی همراه خواهد بود.
مرادی در رابطه با تصمیمات گرفته شده در جلسه امروز اظهار داشت: کمیته ای که امروز تشکیل شد تصمیم گرفت با عنایت به وضعیت پلنگ مذکور امور تشخیصی تا روشن شدن همه ابعاد و جزئیات کامل بیمار ادامه یافته و در ادامه هم هر اقدامی که می تواند به روند درمانی بیمار کمک نماید و کیفیت زندگی او را بالا ببرد به سرعت صورت گیرد. ازاین رو مقرر شد که بیمار جهت کارهای درمانی پیشرفته تر در اولین فرصت به پارک پردیسان منتقل شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، گفتنی است: گونه یاد شده عصر روز گذشته به کلینیک حیات وحش پردیسان منتقل شد.



منبع:

1403/10/14
14:14:33
5.0 / 5
43
تگهای خبر: آنتی بیوتیك , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری