در گفت وگوبا آقای هویج تشریح شد

احتمال افزایش موارد کرونا طی ۳ هفته آتی

احتمال افزایش موارد کرونا طی ۳ هفته آتی آقای هویج: یک اپیدمیولوژیست با اشاره به آخرین وضعیت بروز دو بیماری تنفسی کرونا و آنفلوآنزا در کشور، از احتمال افزایش بروز کرونا طی 3 هفته آتی آگاهی داد.


دکتر بابک عشرتی در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت جهانی بروز کرونا، اظهار داشت: ژاپن، آمریکا، برزیل و... روند افزایشی بیماری را تجربه می کنند. کشور چین هم با وجود افزایشی که مدتی قبل داشت، حالا اندکی سیر نزولی داشته است. فعلا سویه غالب در کشورها، سویه اومیکرون و گونه BA۵ است.
وی درباب شیوع این بیماری در ایران نیز اشاره کرد: پیش بینی ما این است که احتمالاً یک افزایش مواردی در ایران داشته باشیم و شاید این احتمال در ۳ تا ۴ هفته آتی رخ دهد؛ ولی این که این روند افزایشی به شکلی خواهد بود که موج جدیدی از کرونا شکل گیرد که سیستم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی گرفتار مشکل شود یا خیر را هنوز نمی توان پیش بینی نمود.
او افزود: فعلا تصور ما این است که روند افزایشی پیش رو هم با نوع اومیکرون خواهد بود و این سبب می شود موارد سرپایی بیماری بیش از موارد بستری باشد. البته همه این پیش بینی ها منوط به این است که جهش جدیدی مشابه گونه دلتای کرونا در کشور نداشته باشیم که شدت، وسعت و کشندگی بالایی داشته باشد.
این اپیدمیولوژیست درباب معضل کووید۱۹ طول کشیده، بیان کرد: کرونا یک ویروس جدیدی بود که بیماری و مشکلات جدیدی ایجاد کرد و طبیعتا آنچه که در مورد کرونا می دانیم در حد همین مدت شیوع و گسترش آنست و یکی از عوارضی که در مورد کرونا مطرح می شود عوارض دراز مدت آنست که کم کم مشهود می شود. این عوارض طولانی مدت سبب انتساب طیف وسیعی از اختلالات می شود که هنوز هم به شکل قطع به یقین نمی دانیم آیا همگی مربوط به کرونا است یا خیر؟ دراین زمینه نیازمند تحقیقات زیادی هستیم.
او اشاره کرد: همچون عوارضی که به کووید۱۹ طولانی مدت نسبت می دهند می توان به بیماریهای قلبی، بیماریهای دستگاه گوارش و بیماریهای دستگاه مرکزی عصبی اشاره نمود که حتی شاید این عوارض طولانی مدت منجر به مرگ هم شود اما برای به قطعیت رسیدن باید تحقیقات بیشتری انجام دهیم که این کار در حال انجام می باشد.
عشرتی در بخش دیگری از سخنانش درباره ی وضعیت بروز آنفلوآنزا، اشاره کرد: تا سالهای پیش از شیوع کرونا، شروع افزایش موارد آنفلوآنزا از اواخر مهرماه بود اما امسال زمان زودتری به افزایش موارد رسیدیم و بعد این افزایش، کم کم روبه کاهش گذاشت. حالا هم تعداد موارد گزارش شده آنفلوآنزا کاهشی شده است و زیر ۲۰ درصد نمونه هایی که بررسی می شوند، آنفلوآنزا است. بطور کلی بعید است که باردیگر موجی از آنفلوآنزا را تا اسفند ماه تجربه نماییم.
وی ادامه داد: هر فردی که علامت بیماری تنفسی دارد چه بیماری کرونا باشد و چه آنفلوآنزا باید در خانه مانده و استراحت کند تا به سرعت بهبود یافته و بیماری را به سایرین منتقل نکنند. تشخیص قطعی آنفلوآنزا از کرونا تنها با تست تشخیصی میسر است چون علایم بیماری مشابه است.
او با تأکید بر این که عموما علامت آنفلوآنزا تنفسی است، اظهار داشت: بسیار کم پیش می آید که آنفلوآنزا علایم گوارشی داشته باشد اما در سویه اومیکرون کرونا بروز علایم گوارشی دور از انتظار نیست اما این علایم هم خفیف خواهد بود.
وی درباره ی تاثیر آلودگی هوا در تشدید علایم تنفسی، توضیح داد: آلودگی هوا می تواند سبب ‌رنجش راه های هوای فوقانی و تحتانی شود؛ از طرف دیگر با سرد شدن هوا به سبب این که تهویه هوا کمتر در خانه ها رخ می دهد، شرایط برای ‌رنجش خاطر راه های هوایی بیشتر می شود. استفاده از مایعات در این فصل و به ویژه هنگام آلودگی هوا اهمیت بالایی دارد برای اینکه وقتی بدن مرطوب است تولید خلط و آبریزش بینی بیشتر می شود و پاکسازی راه های هوایی بهتر صورت می گیرد.
این اپیدمیولوژیست در خاتمه، اظهار داشت: از مردم و پزشکان درخواست دارم در مصرف آنتی بیوتیک دقت کنند؛ چون بیشتر بیماریهای تنفسی به سبب ویروس می باشد و اصلا آنتی بیوتیک در درمان آن نقشی ندارد. بنا بر این باید از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک اجتناب کنند تا مقاومت دارویی نسبت به آنتی بیوتیک شکل نگیرد. در این ایام بهترین کار برای بهبود سریع تر بیماری تنفسی استراحت و استفاده از مایعات است.



1401/10/04
11:26:20
5.0 / 5
537
تگهای خبر: آنتی بیوتیك , آنفلوآنزا , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری