كارشناس تغذیه عنوان كرد؛
نکات طلایی در تغذیه بیماران دیابتی
آقای هویج: رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تبیین نکات مهم تغذیه بیماران دیابتی پرداخت.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، فرشته فزونی اظهار داشت: مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده را کاهش دهید. از مصرف غذاهای غنی از چربی های اشباع و ترانس نظیر فست فودها، روغن های نباتی جامد و نیمه جامد، روغن های حیوانی، غذاهای سرخ شده، لبنیات پرچرب اجتناب کنید.
وی اضافه کرد: بیش از منابع غذایی حاوی امگا ۳ (مانند انواع ماهی ها) و اسید چرب غیر اشباع (مثل روغن زیتون) یا سایر انواع روغن های مایع (آفتابگردان، کنجد) به مقدار مناسب و طبق رژیم غذایی تنظیم شده استفاده کنید.
فزونی اظهار داشت: استفاده متعادل از امگا ۳ و اسیدهای چرب غیر اشباع سبب پاسخ دهی بهتر گیرنده های سلول به انسولین می شود.
وی اضافه کرد: دریافت پروتئین های حاوی چربی های اشباع مانند لبنیات پرچرب و گوشت قرمز باید در رژیم غذایی افراد دیابتی باید محدود شود.
فزونی اظهار داشت: بهتر است از کربوهیدرات هایی که شاخص گلایسمیک پایین تری دارند استفاده گردد.
وی اشاره کرد: حتما غذا را در حجم کم و به دفعات بیشتر (۵ وعده در روز) میل کنید و در هیچ وعده ای بیش از اندازه غذا نخورید.
فزونی با عنوان این مطلب که مصرف نمک روزانه را کاهش دهید و حتما از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم استفاده کنید، اظهار داشت: پس از وعده های غذایی کمی پیاده روی کنید.
وی افزود: بطور مرتب قند خون را کنترل کنید و برای داشتن وزن مناسب و سالم بودن به اندازه غذا بخورید و فعالیت بدنی روزانه (۴۵-۳۰ دقیقه پیاده روی) طبق نظر پزشک معالج داشته باشید.
فزونی اظهار داشت: اهتمام کنید ساعات صرف غذا حتی المقدور منظم باشد تا از نوسان قند خون جلوگیری شود. همچنین، غذا را به آرامی و در محیطی با آرامش میل کنید.
وی اضافه کرد: هر روز ۲ تا ۴ واحد میوه و ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزی ها استفاده کنید.
فزونی اظهار داشت: مصرف منابع غذایی حاوی روی، ویتامین C (مرکبات و سبزی های تازه) و ویتامین A (زردآلو، هلو، گوجه فرنگی، و هویج) در رژیم غذایی خود بگنجانید. به نشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذایی توجه کنید و محصولاتی که قند، نمک و روغن کمتری دارد انتخاب کنید.
وی اضافه کرد: مصرف نان های سفید و برنج را کاهش داده و نان های سبوس دار، برنج قهوه ای، ماکارونی سبوس دار، جو و گندم کامل (پوست نگرفته) مصرف کنید. بگفته فزونی، روزانه از انواع حبوبات در وعده های غذایی استفاده کنید و ۲ تا ۳ واحد لبنیات کم چرب خصوصاً از نوع پرو بیوتیک مصرف کنید. وی افزود: چای یا دمنوش خودرا با یک عدد توت یا کشمش یا یک عدد خرمای کوچک میل کنید و به اندازه کافی آب بنوشید. فزونی اظهار داشت: در صورتیکه گرفتار اضافه وزن یا چاقی هستید برای کاهش وزن تحت نظر کارشناس تغذیه اقدام کنید. او در آخر اضافه کرد: ارائه خدمات مشاوره تغذیه همچون تنظیم برنامه غذایی در مراکز خدمات جامع سلامت رایگان است و افراد می توانند برای انجام مراقبت های تغذیه ای به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند. خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب