اولویت های بهداشتی وزارت بهداشت اعلام شد
اهمیت اجرای نظام ارجاع، ضرورت افزودن ۲واكسن به برنامه واكسیناسیون ملی
آقای هویج: معاون بهداشت وزیر بهداشت در اجلاس معاونان بهداشت دانشگاه های علوم پزشكی كشور ضمن اعلام اولویت های حوزه بهداشت، بر انجام اقداماتی برای مشاركت پذیری بیشتر مردم در برنامه ها تصریح كرد.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا رییسی اظهار داشت: كیفیت دو بخش دارد، یكی اثربخشی و یكی قیمت تمام شده خدمات. یكی از اولویت های ما در حوزه بهداشت ارتقای كیفیت برنامه هاست.
وی اضافه كرد: خوشبختانه طی سال های اخیر شبكه بهداشت به صورت كامل بازسازی شده و نیروها و تجهیزات مناسبی جذب شده اند. اما هرچه می گذرد باید به این سمت برویم كه هزینه ها را مهار نماییم.
وی ادامه داد: برای عرضه خدمات با كیفیت تر و قابل دسترس تر حتما نیاز به سطح بندی خدمات داریم. این كار ما را به عدالت در سلامت در كنار كنترل هزینه ها و ارتقای كیفیت، كمك خواهد نمود. خوشبختانه هیچ خدمت تكراری در شبكه بهداشت كشور وجود ندارد و این نشان از مترقی بودن این شبكه است.
وی اضافه كرد: نظام ارجاع به مفهوم نظام سطح بندی خدمات باید اجرایی شود. در كنار این برنامه، پزشك خانواده و پرونده الكترونیك سلامت یكی از اصلی ترین اولویت های ماست. اگر سامانه سیب (سامانه یكپارچه خدمات بهداشتی)، سینا و ناب تكمیل شوند، سهم ما در تشكیل پرونده الكترونیك سلامت انجام شده است.
معاون بهداشت اظهار داشت: اصلاح نظام پرداخت هم ضروری می باشد و اعتبارات باید بر مبنای عملكردها اختصاص یابند و هیچ برنامه ای بدون پیوست اقتصادی و پایش، قابل قبول نیست.
وی بیان داشت: بیش از ۳۱۰۰ مركز ما مجهز به یونیت های مدرن دندانپزشكی شده اند. در روستاها ۱۱۰۰ و در شهرها ۱۲۰۰ دندانپزشك مستقر هستند. باید با واگذاری شیفت های غیرفعال شبكه به این عزیزان از هزینه های مردم در بخش دندانپزشكی بكاهیم. هم اكنون بیش از ۲۰ درصد پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت مربوط به بخش دندانپزشكی است و سهم دولت در عرضه خدمات دندانپزشكی حدود هشت درصد است كه باید این سهم افزایش یابد.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی ادامه داد: یك میلیون و ۳۰۰ هزار دانش آموز ۱۲ ساله داریم كه ۷۰۰ هزار نفرشان (۶۰ درصد) پوسیدگی دندان دارند. اگر روزی یك دانش آموز در مراكز پذیرش شوند، طی یك دوره یك ساله این پوسیدگی ها برطرف خواهد شد.
وی تصریح كرد: در دفاتر خدمات سلامت در حوزه بهداشت محیط كه واگذار شده اند، كارهای خوبی انجام شده و فقط تاسیس ۳۵ دفتر تهران سبب شد ۲۳۵ نیرو صرفه جویی شود كه این نیروها را می توانیم به سمت نظارت ها شیفت نماییم و این دفاتر را باید در سراسر كشور توسعه دهیم.
وی همینطور اظهار داشت: آموزش از بخش بهداشت جدا نیست. آموزش مربوط به سرویس دهی ها، آموزش توانمندسازی كاركنان و آموزش افراد در جامعه سه قسم آموزش هایی هستند كه باید ادامه و توسعه یابند.
وی اولویت بخش سلامت خانواده را پیشگیری از مرگ نوزادان و مادران آبستن اعلام نمود و اظهار داشت: ۲۰ درصد مرگ مادران آبستن بر اثر خونریزی است كه اگر همین مورد كنترل شود، به كاهش مرگ ها كمك شایانی می كند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: در بخش بیماری های واگیر هم كارهای خوبی انجام شده، همچون مالاریا كه در آستانه ریشه كنی است و سل كه نسبت به كشورهای منطقه آمار ما خیلی بهتر است و آمار موارد سل كشورمان ۱۴ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر است؛ در حالیكه این آمار در جهان ۱۴۰ در ۱۰۰ هزار نفر است.
وی اضافه كرد: باید دو واكسن روتاویروس و پنوموكوك به برنامه واكسیناسیون كشور افزوده شوند.
وی در انتها در مورد پروژه های عمرانی حوزه بهداشت هم اظهار داشت: ۴ هزار و ۱۸۰ پروژه در دست اقدام است كه باید بر مبنای اولویت ها و مدیریت در تجهیز این مراكز در هزینه ها صرفه جویی كرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب