ساخت مرکز انتقال خون پردیسان قم چشم انتظار مشارکت خیرین
به گزارش آقای هویج قم مدیر کل انتقال خون استان قم اشاره کرد: باتوجه به گسترش مراکز درمانی و مهاجر پذیری در استان به تبع نیاز به خون و انتقال خون بیشتر خواهد بود پس نیاز به یک مرکز انتقال خون جامع کاملا مشهود است که اقدامات لازم همچون خرید زمین در منطقه پردیسان و کسب پروانه ساخت انجام شده و دراین زمینه نیاز به مشارکت خیرین سلامت داریم.
مرتضی نوریان مدیر کل انتقال خون استان قم طی سخنانی در شبکه استانی نور با اشاره به این که میزان مشارکت در امر اهدای خون با شخص تعداد اهداکنندگان به ازای هر هزار نفر سنجیده می شود تصریح کرد: میزان مشارکت مردم در استان قم به ازای هر هزار نفر ۲۸ نفر است که در مقایسه با ۲۵ نفر میانگین کشوری بالاتر هستیم.
وی افزود: اهداکنندگان در وضعیت کرونائی سال قبل سازمان انتقال خون را همراهی کردند و ما توانتسیم صد در صد نیاز مراکز درمانی به خون و فرآورده های آنرا تامین نماییم.
نوریان با اعلان اینکه میزان مصرف و تولید خون و فرآورده های آن باید در توازن قرار بگیرد، اضافه کرد: باتوجه به اهدای مستمر خون در استان توانستیم این تعادل را حفظ نماییم چونکه به سبب کوتاه بودن عمر سلول های خونی نیاز به اهدای مستمر خون وجود دارد.
نوریان ابراز کرد: طبق آمار در سال ۱۴۰۰ ما به ازای هر ۲/۹ دقیقه خون و فرآورده های خونی را در مراکز درمانی استان توزیع کردیم.
وی در ادامه خیلی از موارد اعمال جراحی قلب، زنان باردار، نوزادان، بدخیمی ها، سوانح و حوادث و سوختگی ها را علل افزایش نیاز مراکز درمانی به خون عنوان نمود.
نوریان با اعلان اینکه ضایعات خونی کمتر از ۵ درصد است، افزود: حدود ۴۵ هزار نفر از مردم استان مراجعه کننده به مراکز انتقال خون هستند که در سال قبل ۳۷ هزار اهدای خون موفق داشتیم.
وی با اشاره به این که برای سلامت خون و فرآورده های خونی مکانیزم های مختلفی داریم، اظهار داشت: نخستین آن معاینه و مصاحبه و صداقت اهدا کنندگان است وهمچنین برگه خود حذفی که اهدا کنندگان مطالعه می کنند و اگر بهر دلیلی مواردی را در مصاحبه عنوان نکردند می توانند به روش هایی که مطالعه کردند خون خودرا از چرخه خارج کنند و در مرحله بعد انجام آزمایش ها است.
نوریان با اعلان اینکه حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد مراجعین از اهدای خون معاف می گردند، اشاره کرد: این معافیت به سبب سلامت اهداکنندگان و لزوم سلامت خون برای دریافت کنندگان است به این معنا افرادی که جراحی عمل باز قلب انجام دادند و یا گرفتار بیماری خاص بودند تا آخر دوره بیماری از اهدای خون معاف هستند همین طور حجامت و دیگ اعمال در سطح بدن منجر به معافیت از اهدای خون تا یکسال می شود.
مدیر کل انتقال خون استان با اشاره به شبکه خون رسانی کشور و لزوم تامین خون و فرآورده های آن برای دیگر استانها در صورت نیاز افزود: در حوزه ذخایر خون مهم ترین مرکز نزدیک استان قم که باید ذخایر خونی آن کنترل شود تهران است و با توجه به این که خیلی از اعمال جراحی و فرآیندهای درمانی در تهران انجام می شود بدین سبب میزان مصرف خون و فرآورده های آن در تهران بسیار زیاد است و مراکز اهدای خون تعهد دارند که یک مقدار از خون و فرآورده های آنرا برای تهران تامین کنند و در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ درصد از تولید خون و فرآورده های آنرا به شبکه خون رسانی کشور تزریق کردیم.
نوریان بیان کرد: باتوجه به شیوع بدخیمی ها و شیمی درمانی شایع ترین مصرف فرآورده های خونی گلبول قرمز متراکم و پلاکت است.
وی با اعلان اینکه بیماران تالاسمی ما حداقل در هفته سه بار خون دریافت می کنند که در غیر این صورت حیات آنها به خطر می افتد، افزود: در گذشته طول عمر بیماران حدودا تا سن ۱۵ سالگی بود اما امروز به بالای چهل سال رسیده است و همه اینها به مدد حمایت اهدا کنندگان خون است.
نوریان ابراز کرد: دو مرکز اهدای خون استان، مرکز روح الله واقع در میدان روح الله جنب دبیرستان ماندگار امام صادق در نوبت کاری بامداد همه روزه از ساعت ۷ الی۱۳ پذیرای داوطلبین اهدای خون است و مرکز اهدای خون ساختمان مرکزی واقع در بلوار ۱۵ خرداد جنب اداره اصناف هم ۷ الی ۱۳: ۳۰ و در ایام یکشنبه و سه شنبه تا ساعت ۱۸ عصر پذیرای اهدا کنندگان است.
مدیر کل انتقال خون استان متذکر شد: مشارکت بانوان در کشور ما کمتر از ۵ درصد است در صورتیکه در کشورهای توسعه یافته بالای ۵۰ درصد شاهد مشارکت بانوان در امر اهدای خون هستیم.
نوریان اشاره کرد: باتوجه به گسترش مراکز درمانی و مهاجر پذیری در استان به تبع نیاز به خون و انتقال خون بیشتر خواهد بود پس نیاز به یک مرکز انتقال خون جامع کاملا مشهود است که اقدامات لازم همچون خرید زمین در منطقه پردیسان و کسب پروانه ساخت انجام شده و دراین زمینه نیاز به مشارکت خیرین سلامت داریم.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ به سبب شرایط شیوع ویروس کرونا حدود ۷ درصد کاهش اهدای خون داشتیم اما در سه ماهه نخست سال جاری حدود ۷/۵ درصد رشد داشتیم که باید مستمر باشد.
نوریان با اعلان اینکه اهدای خون اهدای عضو است و به عنوان یک صدقه جاریه است، اظهار نمود: حدود ۶۲ درصد از اهداکنندگان ما مستمر هستند به این معنا بیش از دوبار در سال اهدای خون دارند، برای آقایان چهار بار در سال و در بانوان سه بار در سال امکان اهدای خون به عنوان یک عضو وجود دارد.
منبع: mrhavij.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب