شایعه اهدای عضو كرونایی ها و كودكانی كه در لیست انتظار، جان می دهند

شایعه اهدای عضو كرونایی ها و كودكانی كه در لیست انتظار، جان می دهند به گزارش آقای هویج دو ماه و نیم انتظار، دو ماه و نیم مراقبت ویژه و چشم به راه قلبی كه هیچگاه نیامد؛ قلبی كه آرزویش بر دل دو كودكی ماند كه ماه ها در فهرست انتظار بودند برای پیوند قلب...



به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، در این روزهای کرونا زده، قلب هایی ایستادند که امید داشتند به تپیدن، به ساختن آینده و به زندگی کردن، یک زندگی ساده در بین آدم ها، اما امان از کرونای لعنتی و امان از آدم هایی که بی هیچ مسئولیت انسانی لب می گشایند به سخنِ ناروا آن هم درباره حساس ترین مسایلی که ذره ای اشتباه در آنها می تواند جان بستاند، آن هم جان بی گناه ترین مخلوقات خداوند را.

این روزها کرونا نه فقط بلای جان مبتلایان به کووید-19 شده است، بلکه با پا قدم منحوسش سدی ست برای نفس کشیدن، خندیدن، بازی های کودکانه و آرزوهای بزرگ کودکانی که چشم به راه قلب هستند جهت زندگی... و در این میان اما عده ای که بی هیچ تخصصی و بدون اطلاع از قونین سخت ایران در حوزه اهدای عضو، درباره اهدای عضو و پیوند شایعه پراکنی کرده و با تشویش ذهن جامعه اساسا در این مرگ های معصومانه مقصرند...

دکتر مهدوی - فوق تخصص قلب کودکان و مسئول بخش پیوند قلب اطفال بیمارستان قلب شهید رجایی که سال هاست پدرانه بر بالین کودکان پیوندی می ایستد و همه تلاشش را برای نجات این کودکان انجام می دهد، از حال و روز این روزهای پیوند کودکان برایمان می گوید. او از دو کودکی می گوید که در فهرست انتظار پیوند از بین رفته اند. نیاز به پیوند قلب داشتند، هر دو آنها، دو ماه و نیم در آی سی یو بستری بودند و چشم انتظار، شاید در ذهن شان بارها و بارها روزهای پس از پیوند را تصور کردند، روزهایی که می توانند از بیمارستان بیرون روند و با کودکانه هایشان شاد باشند، اما هیچ ارگان پیوندی مناسبی برایشان پیدا نشد و حالا دیگر در این دنیا نیستند.
کرونا و مرگ خاموش کودکانِ در فهرست انتظار پیوند
مهدوی در این زمینه به ایسنا، اظهار داشت: هم اکنون یکی از مشکلاتی که در حوزه اهدای عضو و پیوند با آن مواجهیم، کروناست؛ چونکه به سبب عدم رعایت مردم، عدم سیاست گذاری درست و عدم کنترل کرونا، خیلی از بیماران را در فهرست انتظار از دست می دهیم. لود بالای کرونا سبب شده که تمامی مراکزی که بعنوان مراکز اهدای قلب هستند، به کرونا آلوده شوند و امکان پیوند با هزار گرفتاری وجود داشته باشد.
شایعه پراکنی درباره اهدای عضو زحمات انجمن اهدای عضو را به باد می دهد
وی اضافه کرد: مساله دیگری که بتازگی مشکل ساز شده است، اظهارنظرهای غیرمسئولانه و غیر کارشناسانه ای است که حتی گاهی می بینیم برخی مسئولان مطرح می کنند یا یکسری برنامه های تلویزیونی بدون انجام کارشناسی درباره اهدای عضو ساخته می شوند. این ها موجب می شود که تمام زحمات انجمن اهدای عضو و تمام افرادی که دراین زمینه دخلی هستند، از بین رود.
انتظار 3 ماهه 3 کودک برای پیوند عضو
مهدوی با اشاره به وضعیت کودکان در انتظار پیوند قلب در بیمارستان شهید رجایی، افزود: بتازگی دو کودک نیازمند پیوند را از دست دادیم که هر دو آنها دو ماه و نیم در آی سی یو بستری بودند و هیچ ارگان پیوندی مناسبی برایشان پیدا نشد. اگر همین الان به بخش پیوند اطفال بیمارستان رجایی سر بزنید، می بینید که سه کودک سه ماه است که منتظر پیوند هستند. فکر کنید که نه فقط از نظر جسمی، بلکه از نظر روحی روان این بچه ها نابود می شوند. خواهش می کنم افرادی که در این عرصه کارشناس نیستند، در تریبون ها این اظهرات را مطرح نکنند تا هر چه را رشته کردیم، پنبه کنند. وقتی یک فردی ادعا می کند که اعضا به فروش می روند، اصلا این فرد هیچ آشنایی با پروسه اهدای عضو ندارد و از الفبای اهدای عضو اطلاعی ندارد و به اشتباه آغاز به صحبت می کند.

وی اظهار داشت: در اظهارنظر دیگری مطرح شده بود که ارگان بیماران کرونائی را اهدا کردند. مگر می توان ارگان بیمار کرونائی را اهدا کرد؟. وقتی نمی دانیم به آسانی در این موارد بدون هیچ مسئولیت انسانی اظهار نظر نکنیم. این موارد سبب شده که این بچه ها از بین بروند و شاهدیم این بچه ها دانه دادنه دارند جلو چشم مان از بین می روند.
مرگ 5 کودک در فهرست انتظار پیوند از شهریور تاکنون
مهدوی با بیان اینکه به شدت با کاهش اهدای عضو مواجهیم، اظهار داشت: طی این مدت حداقل از شهریور تا حالا پنج کودک مان در فهرست انتظار از بین رفته اند و همین الان شش بچه بدحال و منتظر پیوند در بخش اطفال شهید رجایی داریم که در شرایطی هستند که حتی نمی توانند از درب بخش بیرون بروند، چه برسد به بیرون رفتن از بیمارستان. در عین حال هرچه بیمار بدحال تر شود، پیوند بدتر خواهد بود. برای اینکه سایر ارگان ها هم لطمه می بینند. از طرفی اقامت طولانی مدت در بیمارستان هم در این شرایط ریسک انتقال کرونا را برایشان دارد.

وی درباره وضعیت ابتلای کودکان پیوند قلبی به کرونا، اظهار داشت: یکی از بیماران پیوندی من که کرونا گرفته بود و از بین رفت. از بین 150 کودکی که در کشور پیوند قلب شدند، 9 نفرشان به کرونا مبتلا شدند. هشت نفرشان بهبود یافتند، اما یکی از بچه ها را از دست دادیم.



در عین حال دکتر کتایون نجفی زاده- مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسی درباره اهدای عضو، اظهار داشت: پیوند اعضا از افراد مرگ مغزی، پدیده ای است که بستگی بسیار بسیار زیادی به باور، اعتماد و اعتقاد مردم دارد. باید توجه کرد که مرگ مغزی که یک درصد مرگ ها را به خود اختصاص می دهد، فرآیندی است که طی آن قلب یک فرد فوت شده، برای چند روز بواسطه دستگاه ها و داروها، پیش از اینکه سموم مغز سلول های دیگر بدنش را از کار بیندازد، تپش دارد و در این چند روز اعضای پیکر شخص مرگ مغزی فاسد نمی شوند.
چقدر می توان فرد مرگ مغزی را نگه داشت؟
وی با اعلان اینکه روزهایی که می توان یک فرد گرفتار مرگ مغزی را نگه داشت، حداکثر دو هفته است، اضافه کرد: هر لحظه از این روزها مهم می باشد. هر دقیقه ای که از لحظه بروز مرگ مغزی می گذرد، سلول ها کیفیت خودشان را از دست می دهند. بطوریکه اگر در روز اول هشت عضو یک فرد مرگ مغزی قابل اهدا است، در روز چهارم ممکنست دو عضو او قابل اهدا باشد. به همین دلیل خانواده باید زود تصمیم گیری کنند تا بتوان این اعضا را بموقع از بدن پر از سم خارج کرد که هم نجات بخش زندگی بیماران نیازمند پیوند شده و هم باقیات و صالحاتی برای خانواده و عزیز از دست رفته شان باشد. بدین سبب سرعت تصیم گیری بسیار مهمست.

نجفی زاده اشاره کرد: اهدای عضو پدیده ای است که اگر شخص با آن آشنا نباشد، می خواهد در آن لحظه حادثه که شرایط خانواده از نظر روحی بسیار بد است، تازه متوجه شود که اهدای عضو چه هست و چطور ممکنست که یک فرد فوت شده تپش قلب داشته باشد، چطور ممکنست که عزیزش روی تخت آی سی یو خوابیده است و مانیتور بالای سرش نشان دهد که قلبش تپش دارد، اما در واقع فوت شده باشد؟ دستگاه هم به فرد گرفتار مرگ مغزی نفس می دهد و همه فکر می کنند که خود فرد نفس می کشد. در صورتیکه این دستگاه است که به او نفس می دهد. حال سوالی که برای خانواده ایجاد می شود، این است که مگر ممکنست که قلب کسی بزند، اما بگویند از بین رفته است؟. بدین سبب اهدای عضو ارتباط بسیار زیادی از میزان درک جامعه از پدیده مرگ مغزی پیش از بروز حادثه دارد و نیاز است که فرهنگسازی بسیار زیادی دراین زمینه صورت گیرد.
اهدای عضو، وابسته به اعتماد مردم
وی افزود: از طرفی حتما نیاز است که در حوزه اهدای عضو اعتماد زیادی از طرف مردم نسبت به سیستم بهداشت و درمان وجود داشته باشد. برای اینکه اگر خانواده به سیستم بهداشت و درمان اعتماد نداشته باشند، وقتی قلب یک نفر می تپد، اما پزشکان اعلام می کنند که این فرد گرفتار مرگ مغزی شده است، خانواده نمی تواند این مساله را بپذیرد و فکر می کند که این مساله دروغ است. البته در سایر موارد پزشکی هم اعتماد کامل میان بیمار و پزشک بسیار مهم می باشد، حال در مورد مرگ مغزی و اهدای عضو اهمیت این مساله دوچندان است. فکر کنید عزیز خانواده تا روز گذشته کنارش بوده، ولی حالا یک دفعه اعلام می شود که فرد گرفتار مرگ مغزی شده و می توانید قلب و سایر اعضایش را اهدا کنید. در اینجا اعتماد مردم به سیستم بهداشت و درمان باید بسیار بالا باشد.
قوانین سخت ایران در زمینه تایید مرگ مغزی
نجفی زاده با اعلان اینکه سیستم اهدای عضو ایران نسبت به سایر کشورها بسیار سفت و سخت تر است، اظهار نمود: بطوریکه اگر تایید مرگ مغزی در کشورهای غربی از طرف یک متخصص و حداکثر دو متخصص انجام می شود، اما در ایران توسط چهار متخصص انجام می شود. یک نفر متخصص مغز و اعصاب، یک نفر متخصص جراحی مغز و اعصاب یک نفر متخصص داخلی و یک نفر متخصص بیهوشی. بعد از آن که این چهار نفر مرگ مغزی را تایید کردند، یک متخصص پزشک قانونی هم باید کار این چهار نفر را تایید کرده و چک کند که هیچ کار غیرقانونی وجود نداشته باشد. در بعضی کشورهای غربی خود پزشک بیمار می تواند مرگ مغزی را تایید کند، اما در ایران پزشک خود بیمار اجازه این کار را ندارد، بلکه باید تیمی که صلاحیت و دانش شان در مورد تشخیص مرگ مغزی از طرف وزارت بهداشت تایید شده و حکم شان از طرف وزیر بهداشت ابلاغ گردیده است، این مساله را تایید کنند. در هر دستگاه اجرائی و اداری احکام هر فرد از طرف رده بالاتر خود صادر و ابلاغ می شود، اما اهدای عضو در کشور آنقدر حائز اهمیت می باشد که حکم پزشکان تاییدکننده مرگ مغزی را شخص وزیر بهداشت صادر می کند. بدین سبب تایید مرگ مغزی که مهمترین بخش اهدای عضو است و اطمینان از این است که فرد دیگر برنمی گردد، در ایران بسیار سفت و دشوار است.
آیا می توان اعضای افراد مرگ مغزی را خرید و فروش کرد؟
وی با اشاره به برخی اظهارات در خصوص خرید و فروش اعضای افراد مرگ مغزی، اظهار داشت: چنین اقدامی به هیچ عنوان ممکن نیست. برای اینکه برخلاف خیلی از موارد اهدای کلیه از افراد زنده، در اهدای عضو از افراد مرگ مغزی خانواده مرگ مغزی و گیرندگان اعضا از یکدیگر خبر نداشته و برمبنای قانون پیوند اعضای جمهوری اسلامی ایران، هزینه اهدا و پیوند عضو از طرف وزارت بهداشت به مراکز درمانی پرداخت می شود. هیچ پولی هم بابت اهدای عضو به خانواده اهداکننده پرداخت نمی گردد و از گیرنده هم هیچ پولی بابت عضو دریافت نمی گردد.
امکان قاچاق اعضای پیوندی وجود ندارد
نجفی زاده افزود: بیمار مرگ مغزی در آی سی یو بستری است. بدین سبب نمی توان او را به یک زیرزمین برد و اهدای عضو کرد. علایم حیاتی بیمار مرگ مغزی بسیار ناپایدار است و به مراقبت شدید آی سی یو احتیاج دارد. برای اینکه بطور ناگهانی حادثه ای مانند خونریزی مغزی یا ضربه به سر اتفاق افتاده که منجر به ورم مغز شده است. بلافاصله این شخص به بیمارستان رسانده می شود. حال آیا ممکنست او را بجای دیگری ببرند؟. خیر، امکان ندارد. فرد مرگ مغزی توسط اورژانس به آی سی یو بیمارستان منتقل می شود، زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار داشته و بالاترین مراقبت ها از او انجام می شود که بسیار دشوارتر از مراقبت از سایر بیماران آی سی یو است. برای مرگ مغزی یک پرستار اختصاصی نیاز است. بدین سبب اهدای عضو نمی تواند در زیرزمین یا به صورت قاچاقی صورت گیرد.

وی اضافه کرد: حال وقتی که مورد مرگ مغزی در آی سی یو بستری می شود، وارد آمار وزارت بهداشت شده و سیستم بهداشتی کاملا از وجود این فرد آگاه است. بدین سبب قاچاق اعضا نمی تواند صورت گیرد. سپس در صورت تایید مرگ مغزی و انجام مراحل قانونی و پزشکی و رضایت خانواده فرد مرگ مغزی، اعضای او برداشته شده و طبق تخصیص عضو وزارت بهداشت و بعضی از دانشگاه های علوم پزشکی بزرگ، طبق فهرست انتظار پیوند اعضای مختلف، تعیین می شود که این اعضا به چه کسانی برسد. باید توجه کرد که قوانین تخصیص عضو کشور هم بسیار سفت و سخت هستند. بطوریکه از چندین فیلتر می گذرد تا یک نفر برمبنای اورژانسی بودن شرایطش، گروه خون و سایز بدنش، تطابق بافتی و مدت انتظارش در فهرست پیوند، برای دریافت عضو تعیین شود.
پیوند؛ قله علم پزشکی
نجفی زاده با اعلان اینکه اهدای عضو و پیوند در قله علم پزشکی قرار دارد، اظهار داشت: بر طبق این فرایند، حتی فرد گیرنده عضو هم خبر ندارد و به محض یافتن عضو مرکز تخصیص عضو با مرکز پیوند تماس گرفته و آن مرکز نیز با بیمار خود تماس می گیرد تا برای پیوند عضو آماده شود. پروسه بسیار سریع است. گیرنده به مرکز درمانی می رود و آزمایشات لازم را انجام می دهد. در همان روز جراح تیم پیوند می رود و عضو مرگ مغزی را برداشت می کند و با سریع ترین وسیله ممکن به مرکز پیوند می رساند. در مرکز پیوند هم جراح دیگری عضو گیرنده را درآورده و بیمار را به دستگاه وصل کرده تا گردش خونش برقرار شود و به محض رسیدن، عضو کاشته می شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با تاکید بر اینکه اهدای عضو کاملا با فرهنگ و باور مردم عجین است، اظهار داشت: یک جامعه باید از قبل با پدیده اهدای عضو آشنا باشد تا بتواند در آن لحظه اهدای عضو را بپذیرد.
اظهارات غیرکارشناسی و اعتمادی که از بین می رود
نجفی زاده در ادامه صحبت هایش با انتقاد و اشاره به اظهار نظر اشتباه و غیر کارشناسی فردی در تبریز در خصوص برداشت اعضای بیماران کرونائی برای اهدای عضو، اظهار داشت: این فرد آنقدر اطلاعات و سواد ندارد که تحقیق کند و متوجه شود که هم اکنون معضل پیوند عضو در دنیا و کشور ما، کاهش این عمل است. برای اینکه اگر حتی نسبت به وجود کرونا در گیرنده یا اهداکننده شک کنند، دیگر نمی توانند پیوند را انجام دهند. برای اینکه ایمنی بدن گیرنده عضو بسیار پایین است و حتی اگر یک ویروس کرونا در بدن گیرنده وارد شده باشد، او را از بین می برد. کدام عقل سلیمی می گوید که اعضای بیمار کرونائی را برای بیمار نیازمند پیوند بردارند. این اظهارات فقط حرف یک فرد بیمار است. برای اینکه به عاقبت کار خودش فکر نمی نماید. فکر نمی کند که این حرف چه تبعاتی دارد و فکر نمی کند که اگر اعتماد جامعه به اهدای عضو از بین برود، چه اتفاقی می افتد.



وی افزود: فرد دیگری اعلام می کند که در ایران تیم های درمانی دارند بر روی بیماران آزمایش انجام می دهند. این فرد از تحقیق صحبت می کند، اما مطمئنا چیزی از تحقیق و مطالعه نمی داند. در کشورهای غربی مطالعات مختلفی با بیش از 6000 بیمار مبتلا به کرونا در حال انجام می باشد و از آنجایی که این ویروس ناشناخته است، داروهای مختلف را برای بیماران امتحان می کنند تا تاثیر هر یک را ببیننند، اما سرچ کنید که چند مقاله دراین زمینه در ایران وجود دارد؟!. این ها حرف های بی مبنایی است که یک فرد ناآگاه این حرف را می گوید و منجر به کاهش اعتماد مردم به کادر درمانی می شود.
علت بالا بودن مرگ کرونائی ها در ایران
نجفی زاده با اشاره به سبب بالا بودن مرگ بیماران مبتلا به کرونا در کشور، اظهار داشت: یکی از علل بالا بودن مرگ بیماران مبتلا به کرونا در ایران، این است که مردم دیر به بیمارستان مراجعه می کنند. دست آن فردی که این اظهارات را مطرح کرده، درد نکند. برای اینکه با این صحبتی که انجام داد، مردم دیرتر مراجعه می کنند و نتیجه این می شود که جوان 32 ساله زمانی به بیمارستان مراجعه می کند که یک هفته در خانه تنگی نفس داشته، اما او را به بیمارستان نیاوردند. مسلم است که این فرد از بین می رود و با بالاترین درمان ها و تلاش تیم درمانی زنده نمی ماند. ما یک عده آدم در همه جای دنیا داریم و در کشور ما هم هستند که دوست دارند که شایعه سازی کنند، اذهان مردم را بهم بریزند و آدم ها را نسبت به یکدیگر بی اعتماد کنند. اگر اعتماد مردم به کادر درمان کم شود، نتیجه آن آزار به خود مردم است. این افراد چیزی از خدا و وجدان نمی دانند و به آسانی چنین اظهاراتی را مطرح می کنند.
مردم در مقابل اظهارات هر کسی مطالبه گر باشند
وی اذعان کرد: در عین حال مردم هم باید یاد بگیرند که در مقابل چنین حرف هایی مانند اینکه می گویند اعضای بیمار کرونائی را برای اهدای عضو بدون اجازه خانواده اش برداشتند، مدرک بخواهند. چرا مردم در مقابل این صحبت ها مدرک مطالبه نمی کنند؟. پس از چنین ادعای بی پایه و اساسی در تبریز و متاسفانه همین طور پس از صحبتی که یکی از نمایندگان مطرح نمودند در خصوص اینکه اعضای افراد را به خارج از کشور بفروشیم تا ارز به دست آوریم، آمار درخواست کارت اهدای عضو ما به شدت سقوط کرد. به طوری که از 200 و 300 درخواست کارت در روز به 20 کارت در روز رسید. البته آمارها همیشه پس از مدتی باردیگر بالا می رود. برای اینکه موضوع اهدای عضو آنقدر مقدس است و مردم کشورمان آنقدر فهیم هستند که متوجه می شوند چه کسی درست می گوید.
بازار داغ شایعات غیرعلمی و کودکانی که پر پر می شوند
نجفی زاده با اعلان اینکه این اظهارات اثرات بسیار ناگواری خواهند داشت، اظهار داشت: هم اکنون اگر به بخش پیوند عضو اطفال بیماستان شهید رجایی سر بزنید، می بینید که چطور کودکان فهرست انتظار پیوند قلب در انتظار عضو از بین می روند. در بهترین شرایط که دو سال پیش بود، 32 کودک پیوند قلب دریافت نمودند که در جشن نفس کل 32 نفرشان را روی استیج آوردیم. در همان سال 17 کودک هم به سبب نرسیدن قلب فوت کردند. هم اکنون در این شرایط کرونائی آمار پیوند قلب چه در بزرگسالان و چه در اطفال کاهش یافته است. برای اینکه نمی توانیم از افراد کرونائی اهدای عضو انجام دهیم.

وی اشاره کرد: آقایی که در تبریز چنین ادعایی می کنید (که البته دستگیر شدند)، ما نمی توانیم از افراد کرونائی اهدای عضو انجام دهیم. تمام مراکز پیوند با مشکلات بسیار زیادی باید ثابت کنند که آیا فرد مرگ مغزی مبتلا به ویروس هست یا نه و همین طور گیرنده را چک می کنند که نکند بی احتیاطی کرده و به کرونا مبتلا شده باشد. زمانیکه کاملا مطمئن شوند، هر دو منفی هستد با رعایت کامل استریلیتی پیوند را انجام می دهند. بدین سبب آمار پیوند عضو به شدت پایین آمده و این شایعه سازی هایی که اتفاق می افتد، موجب می شود که آمار پایین تر هم بیاید. باید پرسید چه کسی پاسخگوی بیمارانی است که در فهرست انتظار پیوند از بین می روند؟. افرادی که چنین اظهار نظرهایی انجام می دهند، بیایند و جواب خانواده هایی را بدهند که به سبب نبود عضو، فرزندانشان را از دست می دهند.
ردپای اشتباهات فاحش در حوزه پیوند در فیلم های سینمایی وزارت ارشاد تجدیدنظر کند
نجفی زاده در ادامه صحبت هایش درباره فیلم هایی که در حوزه پیوند و اهدای عضو ساخته می شوند، اما اشکالات اساسی داشته و موارد اشتباهی را درباره پیوند و اهدای عضو مطرح می کنند، اظهار داشت: در سال قبل با کمال تاسف وزارت ارشاد اجازه داد فیلم هایی در حوزه پیوند ساخته شوند که اصلا حقیقت ندارد. متاسفانه برخی فیلمسازان اصلا تحقیق نمی کنند و فقط می خواهند یک فیلم هیجان انگیز بسازند و به عاقبت کارشان فکر نمی کنند. بعنوان مثال در فیلمی نشان می داد که تخصیص عضو بوسیله دلال انجام می شود. در صورتیکه چنین چیزی امکان ندارد و وقتیکه با تهیه کننده فیلم صحبت می کردیم می گفت مگر شما اطلاعیه های روی دیوارهای شهر را ندیدید، اما اینقدر تحقیق نکرده بود که متوجه شود این اطلاعیه ها در زمینه پیوند کلیه از فرد زنده است، نه بوسیله بیمار مرگ مغزی.

وی افزود: چند سال قبل تفاهم نامه ای را با وزارت ارشاد امضا کردیم که قرار شد، به جد از ساخت فیلم هایی که در حوزه پیوند هستند، اما از طرف انجمن اهدای عضو از نظر علمی تایید نمی شوند، جلوگیری کند. حتی ویدیو نمایش خانگی یکی از فیلم ها ساخته و در کشور پخش گردید، اما وزارت ارشاد به محض اینکه ما تایید نکردیم و تهیه کننده حاضر به تغییر اشتباه فیلم نشد، همه را از سطح کشور جمع کرد. دو فیلم سینمایی تولید شده را هم که تایید نکرده بودیم، با کمترین تغییر با هماهنگی کارگردان آنها سفارش به اصلاح کردیم و فیلم را اصلاح کردند. در سال چندین فیلم نامه توسط فیلم سازان به انجمن ارجاع می شود که ما در کمترین زمان آنها را از نظر علمی بازبینی کرده و اشکالات احتمالی و پیشنهادات خود برای اصلاح این اشکالات را به نویسنده منتقل می نماییم. همین طور ما اهتمام می نماییم اگر فیلمی که قبلاً تولید شده به انجمن ارجاع شود با کمترین تغییر حتی با تغییر مختصر صدا، اشکالات علمی آنها را تصحیح نماییم. این درحالیست که در سال قبل بدون هیچ ملاحظه ای اجازه اکران فیلم هایی داده شد که اشتباهات بسیار بزرگی داشتند و اعتراض وزارت بهداشت و انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز به جایی نرسید. این جای تاسف دارد و امیدواریم وزارت ارشاد درباره این مساله مهم ملی مانند گذشته با جدیت برخورد کند.




1399/09/04
11:48:40
5.0 / 5
1300
تگهای خبر: اهدای عضو , ایمنی , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری