رعایت چه مواردی برای حفظ کیفیت روغن خوراکی لازم است
آقای هویج: برای نگهداری روغن بهتر است از ظروف شیشه ای که رنگ تیره ای دارند استفاده کنید. استفاده از شیشه های معمولی سبب می شود تا روغن در معرض نور قرار بگیرد و کیفیت آن کاهش پیدا کند.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، یکی از سوالات رایج مردم درباب روغن نحوه نگهداری و مصرف و پسماند آنست. این موضوعات بسیار مهم هستند و با سلامتی ما ارتباط مستقیمی دارند. بدین سبب برای حفظ کیفیت روغن باید یک سری نکات نیز رعایت شود که این نکات شامل موارد زیر است: ۱. قرار دادن روغن در ظرف در بسته برای نگهداری روغن باید آنرا در ظرف در بسته بریزید و سپس درب ظرف را محکم ببندید تا روغن در معرض اکسیژن هوا قرار نگیرد. اکسیژن سبب کاهش کیفیت روغن و فساد آن می شود. به خاطر داشته باشید که پس از هر بار استفاده از روغن، حتما درب ظرف را محکم ببندید. ۲. استفاده از ظرف تیره برای نگهداری روغن برای نگهداری روغن بهتر است از ظروف شیشه ای که رنگ تیره ای دارند استفاده کنید. استفاده از شیشه های معمولی سبب می شود تا روغن در معرض نور قرار بگیرد و کیفیت آن کاهش پیدا کند. برای نگهداری روغن بهتر است از شیشه هایی که رنگ آن سبز یا آبی است استفاده کنید. برای نگهداری انواع روغن به هیچ عنوان از ظروف آهنی و مسی استفاده نکنید. قرار گرفتن روغن در ظروف فلزی سبب ایجاد واکنش شیمیایی و ایجاد ماده ای سمی می شود. ۳- ریختن روغن در ظرف کوچک جهت استفاده راحت از روغن و همین طور جلوگیری از قرار گرفتن حجم زیادی از روغن در معرض هوا، بهتر است هر بار مقداری از روغن را به یک شیشه کوچک منتقل و از آن استفاده کنید. سپس می توانید هر بار پس از تمام شدن ظرف روغن، آنرا باردیگر پر کنید. ۴- توجه به زمان نگهداری روغن مدت زمان نگهداری انواع روغن متفاوت می باشد و از همین رو باید به این مساله توجه ویژه داشته باشید. حتما به تاریخ تولید و انقضا روی بسته بندی روغن توجه کنید و از مصرف روغن ها ی تاریخ گذشته خودداری کنید. ۵- قرار دادن روغن در مکان مناسب برای جلوگیری از کاهش کیفیت روغن باید آنرا در مکانی خنک و تاریک قرار دهید. دمای بالا موجب اکسیداسیون روغن و کاهش کیفیت آن می شود؛ بدین سبب. بهترین مکان برای نگهداری طولانی مدت انواع روغن، در کابینت است. به خاطر داشته باشید که اگر کابینت شما در معرض گرما و رطوبت قرار دارد، برای نگهداری روغن مناسب نمی باشد. ۶- نگهداری برخی روغن ها در یخچال تعدادی از روغن های خوراکی تنها باید در یخچال نگهداری شوند، در مقابل قرار دادن برخی دیگر از روغن ها در یخچال سبب کدر و خراب شدن آن می شود. به خاطر داشته باشید که جهت استفاده از روغن پس از نگهداری در یخچال، باید آنرا از یک ساعت قبل خارج کنید و زمانی که روغن به دمای اتاق رسید، آنرا مصرف کنید.. ۷- قرار دادن روغن جامد در مکان مناسب روغن جامد باید در ظرف در بسته نگهداری شود. به خاطر داشته باشید که باز بودن درب روغن و همین طور استفاده از قاشق آلوده برای برداشتن این روغن سبب فاسد شدن آن می شود. پس حتما از قاشق تمیز برای برداشتن روغن از داخل ظرف استفاده کنید. چطور روغن باقی مانده از سرخ کردن مواد غذایی را دور بریزیم؟ ۱. برای دفع مناسب روغن را داخل سینک نریزید برای اینکه موجب مسدود شدن لوله ها و گرفتگی آنها می شود. همین طور این روغن ها در فاضلاب های شهری انباشته می شود. روغن و چربی مانند یک چسب عمل می کنند و ذرات ریز متفاوت در فاضلاب را به صورت یک کوه چربی به یکدیگر می چسبانند که موجب گرفتگی می شود و حذف آنها نیازمند عملیاتی هزینه بر برای دولت می باشد. ۲. همین طور روغن را مسقیم بدون هیچ پوششی مستقیم داخل کیسه زباله نریزید. برای اینکه این کار موجب ایجاد میکروب و به وجود آمدن حشرات و جوندگان می شود. ۳. نحوه صحیح پسماند روغن این است که روغن استفاده شده را بذارید تا خنک شود. سپس آنرا داخل یک بطری پلاستیکی مثل ظرف نوشابه یا آبمیوه یا داخل کیسه فریزر بریزید درب آنرا محکم کنید و داخل کیسه سطل زباله بیندازید. شیوه تشخیص روغن فاسد اگر از روغن خوراکی به درستی نگهداری نکنید، ممکنست قبل از سررسید تاریخ انقضا، خراب شود. روغن نیز مانند سایر موادغذایی، بعد از مدتی فاسد می شود. علایم فساد روغن عبارت اند از: ۱. تغییر رنگ: روغن مایع فاسد به طور معمول تیره تر از روغن تازه است. ۲. تغییر بو: روغن فاسد به طور معمول بوی بدی شبیه به بوی سوختگی دارد. ۳. تغییر طعم: اگر روغن فاسد شود، طعم بدی دارد. ۴. کدر شدن: اگر روغن شفاف رو به کدرشدن رفت، به مدلول فاسدشدن آنست. ۵. ایجاد رسوب: وجود رسوب هایی در روغن مایع و کثیف بودن آن، نشانه ای از خراب بودن آنست.
منبع: mrhavij.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب